hirdetés

Magyarországon 5 hónapja, Európában 3 hónapja csökken a kiskereskedelmi forgalom

Augusztusban már sorban a harmadik hónapban csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az euróövezetben ismertette az európai unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

hirdetés

A kiskereskedelmi forgalom volumene az előző havihoz képest augusztusban az euróövezetben szezonális kiigazítással 0,3 százalékkal csökkent a várt 0,4 százalékos és a júliusban is 0,4 százalékos havi csökkenés után. Az augusztusi már sorban a harmadszor csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben.

A lengyelek elhúztak hozzánk képest (Fotó: depositphotos)A lengyelek elhúztak hozzánk képest (Fotó: depositphotos)

Éves összevetésben a kiskereskedelmi forgalom volumene 2,0 százalékkal csökkent augusztusban az euróövezetben a várt 1,7 százalékos csökkenés helyett. Júliusban 1,2 százalék volt a forgalomcsökkenés éves üteme.

Az Európai Unióban 0,2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene augusztusban az előző havihoz képest a júliusi szintén 0,2 százalékos havi csökkenés után. Egy év alatt az EU-ban 1,3 százalékkal csökkent augusztusban a kiskereskedelmi forgalom a júliusi 0,7 százalékos csökkenés után.

Havi bázison a legnagyobb csökkenést Hollandiában regisztrálták augusztusban, 2,2 százalékosat. Németországban 1,3 százalékkal, Máltán 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom augusztusban. A legnagyobb havi növekedést Szlovéniában regisztrálták a kiskereskedelmi forgalomban, 7,0 százalékosat. Luxembourgban 3,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom augusztusban az előző havihoz képest, Írországban pedig 3,5 százalékkal.

Éves alapon a kiskereskedelmi forgalom Dániában csökkent a legnagyobb mértékben augusztusban, 6,0 százalékkal. Hollandiában 5,8 százalékos, Finnországban pedig 4,7 százalékos volt az éves forgalomcsökkenés. Szlovénia 31,8 százalékkal vezeti az éves forgalomnövekedést. Lengyelországban 8,0 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom augusztusban az előző évihez képest, Cipruson pedig 5,1 százalékkal.

hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo