Így spórolnak az árammal Bécsben

2018. március 23. péntek - 17:05 / piacesprofit.hu
  •    

Bécsben játékos akcióval veszik rá a lakosokat, hogy tudatos energiafogyasztókká váljanak, kerüljék a felesleges áramfogyasztást és óvják a környezetüket.

 

Március 5-én, a nemzetközi energiamegtakarítás napja alkalmából a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie új kampányt indított az osztrák fővárosban: a bécsi lakosoknak, vállalatoknak, családoknak és lakóközösségeknek négy héten keresztül különböző energiamegtakarítással kapcsolatos feladatokat kell teljesíteniük a fenntarthatóság jegyében.

bécs

Kép: Pixabay

A játékos akció célja, hogy a bécsi lakosok tudatos energiafogyasztókká váljanak, kerüljék a felesleges áramfogyasztást és óvják a környezetüket.

A kampányban résztvevők első körben egy energiamegtakarításról szóló kézikönyvet kapnak, amely számos hasznos spórolási ötletet és javaslatot tartalmaz. A kampány végén nemcsak abszolút győztest hirdetnek, hanem az adott héten a megadott feladatokban jól teljesítő csapatok értékes tárgyakat, például koncertjegyeket, pulzusmérő órát vagy számítástechnikai kiegészítőket is nyerhetnek.

A 2018-as kihíváshoz jó néhány vállalat is csatlakozott, mint például a MINI Wien, az IKEA, a Störck pékség, a Schönbrunni állatkert vagy a Logitech.

(eurocommpr.hu)

Mindannyian megfizetjük a fényárt
A fényszennyezés elleni küzdelemben élen jár az osztrák főváros: 2020-ig a közvilágítás teljes hálózatán LED égőkre cserélik ki a fényforrásokat. Folyamatosan figyelik a fényszennyezés mértékét, valamint vállalkozásoknak és magánszemélyeknek is tanácsokat adnak a környezeti károk mérséklése érdekében.