Váltani kell, vége a Windows 10-nek is

2019. január 21. hétfő - 18:05 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A Microsoft a Windows 7 mellett a vállalat Windows 10 Mobile szoftverének támogatását, fejlesztését is feladja. A vállalat csak 2019. december 10-ig ad ki javításokat, biztonsági kiegészítéseket a szoftverhez.

Ezt Joe Belfiore, a Microsoft egyik vezetője jelentette be – az, aki korábban cég mobilalkalmazásait kifejlesztette. A vállalat csak 2019 december 10-ig ad ki javításokat, biztonsági kiegészítéseket a szoftverhez, azután a támogatás megszűnik – így a használók védtelenek maradnak a hekkertámadások, adatlopások ellen.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A Windows 10 mobil 2015-ben került piacra, és kezdettől problémák kísérték. A terv az volt, hogy egységes Microsoft szoftver fusson a számítógépeken, a tableteken és a mobiltelefonokon, így egyformán legyenek kezelhetők az alkalmazások, és a felhőszolgáltatásban együtt legyenek hozzáférhetők minden eszköz adatai – amint ez az Apple-nek sikerült.

Időzített bomba lesz a Windows 7
Búcsúzik a Windows 7, egy év múlva minden támogatást megszüntet a Microsoft, megnő a vírus- és a hekkerveszély.

Miután a szoftver kevés készülékre került fel, a Microsoft utoljára 2017 őszén adott ki frissítést. Akkor még a mobilok 0.1 százalékán futott a Windows 10. Azoknak, akik máig kitartottak mellette, azt ajánlja a cég, váltsanak át Android vagy iOS (Apple) szoftvert futtató telefonokra.

(Forrás: t:n)