Öt nap maradt beüzemelni a kasszákat

2017. április 28. péntek - 10:01 / piacesprofit.hu
  •    

A januártól online pénztárgép használatra kötelezetteknek a kitolt határidőnek köszönhetően még öt napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást- közölte az NGM. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy május 2-ig üzembe helyezik a pénztárgépet. A vállalkozások már több mint harminc pénztárgéptípusból választhatnak.

Az állami támogatás összege kasszánként 50 ezer forint, amelyet a vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetnek igénybe akkor, ha 2017. május 2-ig üzembe is helyezik a megvásárolt online kasszát és az adóhivataltól a szükséges kódokat 2016. december 31-ig beszerezték.

Azoknak a vállalkozóknak, akik tavaly év végéig kérték a támogatásra is jogosító ún. üzembehelyezési kódot, de december 31-ig nem helyezték üzembe a pénztárgépet, akkor jár a gépenként 50 ezer forintos támogatás az államtól, ha május 2-ig megvásárolják és üzembe is helyezik a pénztárgépet. A kiutalás iránti kérelem 2017. május 15-ig nyújtható be az adóhivatalhoz.

pénztárgép

Kép:Fotolia

2017.január 1-től pénztárgép használatra kötelezettek több mint 14 ezer online kasszát helyeztek üzembe. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal statisztikája szerint a pénztárgép beszerzések 84 százalékát támogatta 50 ezer forinttal a kormány. A vállalkozásoknak eddig több mint 525 millió forintot utaltak ki. Január elsejétől tíz új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni. Az 50 ezer forintos állami támogatás jár a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszőröknek, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek