Meddig kell bejelenteni a tételes adófizetést?

2018. november 15. csütörtök - 08:00 / piacesprofit.hu
  •    

Meddig kell bejelenteni a KATÁ-s vállalkozónak a tételes adófizetést? Mi történik, ha a határidőt elmulasztja? A válasz kiderül a Reggeli egyperces összeállitásból.

Meddig választhat a KATA adóalany az önkormányzatnál tételes adófizetési kötelezettséget? Mi történik, ha a határidőt elmulasztja? Erre válaszolnak az Irisz Office adótervezői.

A döntés tényét az önkormányzat felé a KATA hatálya alá tartozás kezdő napjától számított 45 napon belül lehet bejelenteni.

Már 300 ezren katáznak
A héten átlépte a háromszázezret a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) választók száma, már majdnem minden harmadik cég ezt az adózási módot választja.

Működő vállalkozás esetén ez irányú választását adóév február 15-ig köteles bejelenteni a kisadózó. Mindkét határidő jogvesztő.

A vállalkozó döntése a teljes adóévre vonatkozik, és utoljára abban az adóévben érvényes, amelyben bejelenti, hogy ezt az adóalap-megállapítási módot nem kívánja tovább alkalmazni.

Arról, hogy mit is jelent pontosan a tételes adófizetés az iparűzési adó tekintetében, korábbi egypercesünkben olvashatnak.

További Egyperces válaszokat fontos adózási kérdésekre itt találhat!

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek