Íme Warren Buffett receptje a kiváló alkalmazott megtalálásához

2017. január 12. csütörtök - 18:30 / piacesprofit.hu
  •    

A 86 éves Warren Buffett nemcsak a világ talán legsikeresebb befektetője, hanem remek menedzser is. Vállalatát, a Berkshire Hathaway-t sem egyedül építette fel. Üzlettársával, Charlie Mungerrel nagyon hisznek a csapatmunkában. Íme az ő receptje arra, milyen a kiváló alkalmazott.

Buffett imádja megosztani a tudását a nagyérdeművel, sosem titkolta alapelveit és nézeteit az üzletről és az életről. A University of Florida MBA diplomára gyúró diákjainak tartott beszédében, majd később a University of Georgián osztotta meg a leendő üzletemberekkel, mely három tulajdonságot keresi azokban, akik állásra jelentkeznek vállalatánál.

Intelligencia

Az, hogy az első helyen az intelligencia áll a Buffett szerint szükséges tulajdonságok között, az nem meglepő. Értelmesnek kell lenni ahhoz, hogy az ember el tudja végezni a munkáját – legalábbis ha valamilyen hozzáadott értéket is szeretnénk elvárni a munkavállalótól, nem csak „favágást” a szó rossz értelmében.

Viszont szó sincs arról, hogy mindenkinek zseninek kéne lennie. Buffett szerint nem kell zseninek lenni az ő szakmájában sem ahhoz, hogy az ember sikeres legyen a munkájában. „Nem kell tudósnak lenni. A befektetés nem olyan játék, ahol a 160-as IQ-jú fickó legyőzi a 130-as IQ-val rendelkező pasast.”

Energikusság

Az energikus létezés, vagyis a motiváltság, kezdeményezőkészség a második, Buffett által elvárt tulajdonság minden alkalmazott esetében.Ha valaki lassú, lusta, érdektelen, az nem fog új dolgokba belekezdeni, új ötleteket megvalósítani. A vállalkozói szellem azt feltételezi, hogy az embernek készsége és késztetése van arra, hogy rengeteg energiát fektessen saját új ötleteinek – vagy mások új ötleteinek – kivitelezésébe. Miért kéne az alkalmazottaknak is vállalkozói szemlélettel bírnia? Itt olvashat róla.

Integritás

Buffett egy kis gondolatjátékot játszott a hallgatósággal. Képzeljék el, hogy éppen egy remek ajánlatot adott nekik: kiválaszthatják bármelyik diáktársukat, akinek a jövedelméből 10 százalék járna majd az illetőt beajánló osztálytársának, élete végéig. A nagy kérdés az: kit választanánk és mely tulajdonságáért?

„Valószínűleg nem azt választanád, aki a legjobb jegyeket szerzi az osztályban. Úgy értem, semmi baj nincs azzal, ha valaki kiváló osztályzatokat szerez, de ez nem olyan minőség, ami megkülönböztetné a nagy nyertest a csoport többi részétől. Mindannyian rendelkeztek a[z érvényesüléshez szükséges] képességekkel, különben nem lennétek itt. Mindannyiótokban van energia. A kezdeményezőkészség is megvan, az intelligencia is. Mégis egyesek nagy[obb] nyertesek lesznek, mint mások.”

Hogy mitől, az Buffett szerint egy olyan kvalitáson múlik, amit az ember érdekes módon önmaga szerez meg. A Jolly Joker az integritás, vagyis a személyes tartás, a szilárd értékrend és a következetesség.

„Az őszinteség, nagylelkűség, hogy hajlandó vagy többet tenni, mint amennyi a te adagod. Ezek olyan tulajdonságok, amikről az ember maga dönt, hogy magáévá teszi-e őket” – mondta.

Warren Buffett: nemcsak befektetni tud, muzsikálni is. (fotó: thetaxhaven/flickr)

Warren Buffett: nem csak befektetni tud, muzsikálni is.
Fotó: thetaxhaven/flickr

Buffett ajánlatának másik fele: fizesd egyik osztálytársad jövedelmének 10 százalékát. Nyilván olyasvalakit választanának a diákok, aki keveset fog keresni az életben, mert így a jövedelme 10 százaléka kisebb, vagyis kevesebbet kell költeni az ajánlatnak erre a felére. Milyen tulajdonság alapján jósolnák ezt? Buffett szerint ennek az embernek a kiválasztása sem az iskolai osztályzatokról szól. Hanem a jellemről. Azt az embert választanánk, akinek nem jó a jelleme.

Az álláskeresőkben „az integritást keressük” – tanácsolja hát Buffett. Aki ezzel nem rendelkezik, azok egyébként véleménye szerint lusták és buták is, mert nincs bennük annyi tisztesség sem, hogy próbálják lelkiismeretesen elvégezni a munkájukat, és egész pályájuk során javítani a képességeiket, fejleszteni önmagukat.

Az integritás nélküli ember az aki mindig kispórol valamit a munkájából, akire nem lehet számítani

Az integritás nélküli ember az, „aki mindig kispórol valamit a munkájából, akire nem lehet számítani”.

Ezeket a szokásokat fiatalon vesszük fel, és ahogy mondani szokás, a megszokás láncai túl könnyűnek érződnek addig, amikor már túl nehézzé válnak ahhoz, hogy széttörjük őket – mondja Buffett, aki sok ötvenes-hatvanas éveiben járó embert látott már, akik képtelenek megszabadulni a rossz, önromboló szokásaiktól, melyek hátráltatják őket a szakmai boldogulásukban.

Az integritás döntések, nem pedig velünk született adottságok eredménye. „Minden ehhez a kvalitáshoz fűződően a te döntésed.” Az ember nem születik integritással. Hanem szabad akarattal tesz szert rá.

A három tulajdonság közül Buffett az integritást tartja a legfontosabbnak. És valóban, gondoljuk csak bele: szívesen dolgoznánk olyan főnöknek, aki energikus és intelligens, de tisztességtelen, megbízhatatlan, köpönyegforgató?

Buffett szerint mindez annyira fontos, hogy azon szokott viccelődni: ha valakinek nincs integritása, akkor legalább legyen hülye is. Úgy nyilván könnyebb megbocsátani neki a ballépéseit.

Forrás: Value Investing, Business Insider

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek