Félrevezetnek a szállásközvetítő oldalak

2018. július 13. péntek - 16:07 / piacesprofit.hu
  •    

A szállásközvetítő oldalak több gyakorlata rontja a szélesebb szálláshelypiac megítélését – ismerteti a turizmus.com a brit hatóság vizsgálatát. Az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága a szállásfoglaló platformok félrevezető gyakorlatával kapcsolatban vizsgálódott.

A vizsgálat eredménye szerint a szállásfoglaló oldalak egyik széles körben elterjedt módszere a nyomásgyakorlás, amellyel rábírják a fogyasztókat arra, hogy vakon hozzák meg vásárlási döntéseiket. Ez a gyakorlat félrevezeti a fogyasztókat, és növeli a kamufoglalások, valamint a törlések számát.

pixabay.com

pixabay.com

A szállásközvetítő oldalakon az utóbbi években nagyon elterjedtek azok a mondatok, mint „Az elmúlt 24 órában 15 foglalás érkezett ide” vagy „Már csak 2 szabad szobánk maradt”.

A fogyasztók nem tudják, mi áll ezek mögött a kijelentések mögött, és hogy ezek konkrétan milyen összefüggésben vannak pl. az általuk preferált dátummal. A kedvező lemondási feltételek azután arra ösztönzik a fogyasztókat, hogy ugyanarra a dátumra több foglalást tegyenek, majd később lemondják a feleslegesnek ítélt foglalást.

Ragaszkodunk a bevált nyaralóhelyekhez
A külföldi nyaralást tervező magyarok több mint kétharmada visszatér oda, ahol jól érezte magát, sőt még a korábbi szálláshoz is ragaszkodik – derült ki a Kutatópont Kft. kutatásából.

A vizsgálatba emellett a kedvezményekkel kapcsolatos gyakorlatot és a keresési eredmények megjelenítését is bevonták.

Christian de Barrin, a HOTREC (a szállodák, éttermek és kávézók európai ernyőtestületének) vezérigazgatója szerint a brit hatóság által azonosított gyakorlatok rontják a szélesebb szálláspiac megítélését, és nemcsak a fogyasztókat károsítják, hanem torzítják a szálláshelyek közötti versenyt is. 

Markus Luthe, a HOTREC disztribúciós munkacsoportjának elnöke pedig azt nyilatkozta, reméli, hogy ezek a gyakorlatok megszűnnek az Egyesült Királyságban és az egész EU-ban, ami átláthatóbb és korrektebb piaci viszonyokat eredményez majd.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor