Ezért nem hajtanak a nők a vezetésre

2018. november 17. szombat - 12:05 / piacesprofit.hu
  •    

A német nőknek csak 30 százaléka szeretne vezetői pozícióba kerülni, és csak minden harmadik tartja egyáltalán lehetségesnek, hogy kinevezhetik vezetőnek. Az okok összetettek.

Öt-öt ezer nő illetve férfi megkérdezése alapján kapták ezt a képet a kutatók. A megkérdezettek mások mellett olyan óriáscégek, mint a Telekom, a Lufthansa és az Allianz munkatársai voltak. Amikor az év elején tették fel ennek a célcsoportnak ugyanazokat a kérdéseket, még a nők 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy vezető szeretne lenni, és 38 százalékuk ezt lehetségesnek is tartotta.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A férfiak válaszai jelentősen eltérő képet adtak: azoknál 43 százalék kíván vezető posztra kerülni, és csaknem a felük véli úgy, hogy nyitva is áll előttük ez a lehetőség.

Egyre kevesebben kötődnek a munkahelyükhöz
Már csak a munkavállalók 59%-a tekinthető elkötelezettnek itthon – derül ki Magyarország legnagyobb kutatásából, amely a munkavállalók válaszai alapján mutat átfogó képet az aktuális munkaerőpiaci trendekről.

A szociológusok szerint a női álláspont kialakulásában a munkahelyeken megélt csalódások játsszák a fő szerepet. A nők azt tapasztalják, hogy az ígéretek ellenére nagyon lassan terjednek el az olyan, rugalmas munkafeltételek, amelyek lehetővé teszik a munka és a gyermeknevelés összehangolását. Általában megkülönböztetést és azt kell megélniük, hogy hátránnyal jár, ha valaki otthonról dolgozik. Ugyanakkor a viszonylag csekély fokú vezetői ambícióban az is szerepet játszik, hogy a házaspároknál általában a nő keres kevesebbet, így célszerű, ha ő marad otthon.

(Forrás: t3.de)