250 millió embert érnek el a zeneletöltők

2018. december 03. hétfő - 18:07 / piacesprofit.hu
  •    

A nagy zene-streamelők kemény versenyében magasan a Spotify vezet – de az Apple Musicnak is kereken 40 millió előfizetője van.

A Spotify idén 2017-hez viszonyítva kereken 40 százalékkal tudta gyarapítani előfizetőinek számát a világban, mintegy 87 millióra. Az Apple utoljára áprilisban tette közzé Apple Music ügyfeleinek számát, az akkor 40 millió körül volt – hozzászámítva a három hónapos próbaidős (ingyenes) előfizetéseket kereken 50 millió háztartásba jutnak el.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A Spotify júliustól októberig 4 millió új előfizetőt szerzett és az ingyenes használókat is beleszámítva 180 millió embert ér el. A verseny az Egyesült Államokban kiegyenlített, sőt: nyáron a Apple hajszállal megelőzte nagy vetélytársát. A Spotify mindenesetre derűlátó: arra számítanak, hogy az év végére 93-96 millió előfizetőjük lesz öt kontinensen és globálisan 200 millió embert tudnak elérni szolgáltatásukkal. (Forrás: McRumors)

Már az óvodások is alig hallgatnak mesét cd-ről
Kilenc évesen minden második német gyereknek van mobiltelefonja, 13 éves korukra már 92 százalékuknak. Tévézés rádiózás, lapolvasás helyett egyre többen streaming és videó-szolgáltatásokat használnak.