2,1 milliárd euróhoz juthatnak innovatív vállalkozások

2018. április 17. kedd - 10:13 / piacesprofit.hu
  •    

Európa-szerte fellendítheti az induló és a felfutóban lévő innovatív vállalkozásokat az a 2,1 milliárd euró, amihez a VentureEU, a kockázatitőke-alapok páneurópai alapján keresztül lehet hozzájutni.

 

Az innováció szempontjából kulcsfontosságú szerepet tölt be a kockázati tőkéhez való hozzáférés, ugyanakkor a kockázati tőke Európában továbbra is fejletlen. 2016-ban a kockázatitőke-befektetők az EU-ban hozzávetőleg 6,5 milliárd eurót, az USA-ban viszont több mint hatszor ennyit, 39,4 milliárd eurót fektettek be.brusszelsxc

A Bizottság és az EBA a VentureEU program keretében hat pénzügyi alapot összesen 410 millió euró összegű uniós támogatásban részesít az európai kockázatitőke-piacba való beruházás céljából. Az uniós finanszírozással támogatott alapok Európa-szerte 6,5 milliárd euró értékű új befektetést eredményeznek az induló és a felfutóban lévő innovatív vállalkozások javára, megduplázva ezzel az Európában jelenleg rendelkezésre álló kockázatitőke-forrásokat.

A VentureEU hamarosan biztosítani fogja Európa innovatív vállalkozói számára hogy világviszonylatban sikeres vállalkozásokká

önnyebben találhat munkát az új uniós rendszerben
Könnyebb lesz az egész unióban használható önéletrajzok készítése és egyes képesítések összehasonlítása – jelentette be az Európai Bizottság. Az Europass a digitális kornak megfelelően segít a döntéshozóknak a munkaerőpiaci igények és tendenciák előrejelzéséhez.

nőjék ki magukat, ami több munkahelyet és növekedést jelent Európában. A kontinens számára létfontosságú, hogy továbbra is meghatározó szerepet töltsön be az iparban, és vezető gazdasági erő maradjon.

Az EU legfeljebb 410 millió euró összegű alapberuházást biztosít, melyből 67 millió euró az EBA saját forrásaiból származik. A teljes összegből 200 millió eurót a Horizont 2020 InnovFin tőkefinanszírozási eszközén, 105 millió eurót a COSME-n (az EU kis- és középvállalkozásokat támogató programján) és további 105 millió eurót – a Juncker elnök nevével fémjelzett európai beruházási terv keretében – az Európai Stratégiai Beruházási Alapon (ESBA) keresztül nyújtanak.