Sziget: az új jelkép és a Digitális Kánaán

2011. augusztus 16. kedd - 10:13 / Sajtóközlemény
  •    

Az idei Sziget Fesztivál jelképévé vált a Vodafone 30 m magas „szupertornya", de sikeresen debütált a cég Digitális Kánaánja is, ahol akár 200 telefont is lehet egyszerre tölteni.

„A Sziget Fesztivál támogatásával és a jelenlétünkkel azt akarjuk megmutatni, hogy mekkorára tágul mindenki számára a világ, ha mindenütt egy villámgyors mobilnet-hálózatot használhat. Mivel a mobilhálózat egyetlen megfogható eleme az adótorony – amelyről a láthatatlan rádióhullámok eljutnak az okos készülékekig – ezért jött az ötlet, hogy nem egy sátorral, vagy stand-szerű építménnyel települünk ki, hanem a Vodafone villámgyors és kiváló hálózatát szimbolizáló Toronnyal. A tornyot pedig megtöltjük olyan funkciókkal, programokkal, szolgáltatásokkal, amik a mobilhálózat használatához kapcsolódnak." – közölte Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója.

A Vodafone Torony legfőbb attrakcióját minden este az Európa-szerte ismert „Kiégő Izzók" vizuális művészcsoport segítségével megelevenedő fény- és hangshow jelenti. A „Fénysebességgel a jövőbe" névre keresztelt alkotást minden este tömegek tekintették meg. A LED-fal másik legnépszerűbb szolgáltatása az óriási méretű kijelzőn zajló Bullet Storm játék volt, amelyre még a legnépszerűbb amerikai techportálok is felfigyeltek.

A Vodafone Torony táncterén a reggeltől délutánig terjedő időszakban sem kell attól félni, hogy néma csönd borulna környékre: az okostelefonos Social DJ alkalmazás és a helyszínen felállított Zenetár terminálok segítségével 9-től 16 óráig a fesztiválozók szavazhatnak a nekik tetsző zenékre, így mindig az a szám kerül sorra, amely abban az időben a legtöbb szavazatot kapta.

A Vodafone Digitális Kánaánja a megszokott szolgáltatásokon túl – pl. 200 telefon egyidejű töltése – a Sziget területén nyolc értékesítési pontot üzemeltet, többek között egy folyton úton levő golfkocsiban vásárolhatják meg a nekik tetsző okostelefonokat. Mindemellett a Netkertben a szigetelők csaknem 100 okostelefonon, netbook-on tarthatják a kapcsolatot családtagjaival, vagy oszthatják meg élményeiket a közösségi térben.

Az okostelefonosok pedig nemcsak a Szigeten, hanem a Vodafone egész hálózatában is otthonosan érezhetik magukat, ugyanis a tavaszi bejelentésnek megfelelően elkészült már a 600-adik modernizált bázisállomás. Ez azt jelenti, hogy kiválóan halad a mobilszolgáltató hálózatfejlesztése, így 2012 közepére várhatóan az ország lakosságának 99%-a számára lesz elérhető a villámgyors mobilnet.