Ha gyorsan kell, nem mindegy, mivel töltjük a telefont

2018. november 19. hétfő - 20:03 / piacesprofit.hu
  •    

Mobiltelefonunkat, tabletünket néha sürgősen, méghozzá gyorsan kéne tölteni. Mit tehetünk?

Tipikus esetben a komputerből 0,5 ampert kapunk, a fali hálózatból a kétszeresét, vagy még többet. Nem kevésbé fontos ugyanakkor, milyen áramfelvételre képes a töltő, illetve mennyit tud felvenni maga a készülék iPhone-ok például 5 volt/1 amper feszültségű töltővel működnek, míg a régebbi iPad-ek 2,1., az újabbak 2,4 ampert adnak le. Így tehát a dolog meggyorsítására bedughatjuk az iPad töltőjét is a telefonunkba.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Az eredmény a típustól függ: régebbi Apple mobilok ezzel a töltővel sem tudnak több áramot felvenni, de az iPhone 6 például már 1,6 amper felvételére képes. Még jobb a helyzet, ha az Apple újabb telefonjait dugjuk ugyancsak az újabbak közé tartozó iPad töltőbe. Az utóbbiakkal egy iPhone X például egy óra alatt feltölthető kapacitásának 72 százalékára, míg a saját töltőjével ennyi idő alatt csak 39 százalékra jut.

Olcsóbb lesz a telefonálás külföldre
Olcsóbb telefonálást és új vészhívó rendszert vezetnek be jövőre az unióban. A távközlési cégek pedig felpörgethetik befektetéseiket a nagy sebességű internetbe.

Egyébként sem az iPad, sem más, az eredetinél erősebb töltők esetében nem kell attól tartanunk, hogy túlterheljük az eszközt, kárt okozunk neki: az nem képes több áramot felvenni, mint amennyire méretezve van.

Ott vannak azután a különböző gyorstöltők. Amennyiben eszközünket ahhoz csatlakoztatni tudjuk, tölteni fogja – de csak annyira, amennyire a mi készülékünk kalibrálva van.