Állandó mozgásban a német taxisok

2018. november 21. szerda - 20:06 / piacesprofit.hu
  •    

Hannoverben 160 „mozgó taxi” járja az utcákat. Telefonos alkalmazással rendelhetők, perceken belül a helyszínen vannak, hogy a kívánt célpontra szállítsák az utast – jövőre már elektromos kocsikkal és Hamburgban is.

A Moia cég egy éve kezdte meg kísérleti üzemét az újfajta taxiszolgáltatással a német nagyvárosban. Járművei hatszemélyes minibuszok, amelyeknek állandóan mozgásban kell lenniük az utcákon, hogy a mobilos alkalmazással a lehető legrövidebb idő alatt felvehessék az utast. Egy év alatt 30.000 regisztrált ügyfelük van és hamarosan a 35-ról 140 Volkswagen Transporterre bővítik a flottát.

volkswagen.hu

volkswagen.hu

Az utasok értékelik, hogy a kocsik általában igen gyorsan rendelkezésre állnak. A vezetők nevükön üdvözlik ügyfelüket és bekapcsolják neki a képernyőt, amelyen láthatja úti célját és azt, várhatóan mikor ér oda. A vezető udvariasságához tartozik az is, hogy nem kapcsolhatja be a rádiót és nem fogadhat el borravalót – sem elektronikus fizetéssel, sem készpénzben.

Pénzt ad elektromos kocsira a sofőröknek az Uber
Londonban kilométerenként 35 forintos felárat számít fel 2019 elejétől az Uber. Az összegyűlő pénzt a sofőrök elektromos autó vásárlására fordíthatják. Az Uber ezzel akarja zöldíteni flottáját.

A sikeres hannoveri kezdet után a vállalkozás azt tervezi, hogy 1.000 ilyen mozgó-taxit indít Hamburgban – mégpedig immár elektromos hajtású járműveket.

(Forrás: Die Welt)