Rezsicsökkentés cafeteriával

2014. október 15. szerda - 07:30 / PP
  •    

Megjelent az októberi Piac & Profit, az innovatív üzletemberek szórakoztató magazinja. A lapból megismerheti az alig tíz hónapja alapított startupot, amely máris meghódította a Szilícium-völgy big data guruit és olvashat szenvedélyes kisvállalkozásokról, amelyek az italbizniszben nyomulnak. Mindemellett tippeket is kapnak a kis- és középvállalkozások, hogy minél hatékonyabban tudják működtetni cégüket az állandóan változó jogszabályok között. Szó van a lapban a reklámadóról, a cafeteriáról és a most megjelenő pályázatokról is. Tájékozódjon szórakozva a Piac & Profitból!

A tartalomból:

Italbiznisz: sör, bor, pálinka

Ahogy divatba jöttek a kézműves termékek és az azokat áruló üzletek, a szeszesital-boltok is megújultak: trendi, közösségi terekké alakultak, ahol enni, inni és vásárolni is élmény. Nem mellékesen jó üzleti lehetőség, ha valaki szívvel, lélekkel és magas szakmaisággal nyitja meg üzletét. Íme, egy sörös, egy boros és egy pálinkás üzlet, ahol venni és kóstolni is lehet.
Tovább…

Rezsicsökkentés cafeteriával

Lassan indult be a lakáscélú hitelek törlesztésére szolgáló támogatás, de jövőre ez lehet a legkedveltebb juttatás. A dolgozók vándorlásával egyre több álláskeresési interjún felmerül a kérdés, hogy adott cégnél van-e cafeteria, és ha igen, mik közül választhatnak a dolgozók. A mindennapi megélhetést könnyítő elemek nem maradhatnak ki a kínálatból.
Tovább…

Várva-várt pályázatok

Eldördült a startpisztoly, az NGM kiírta a kkv-knak szóló első vissza nem térítendő forrásokat. Ki és mire pályázhat már októberben?

Róluk beszélnek a Szilícium-völgyben

A SequenceIQ lelépte a világot big data témában. Az idén indult magyar startup egyike 2014. 10 legígéretesebb big data startupjának, Európából egyedüliként. Az Euroventurestől kapott befektetéssel pedig a pénzakadály is elhárult az amerikai terjeszkedés elől.
Tovább…

A mobilitás hatalom

2016-ban már egymilliárdra nő az eladott okostelefonok száma, 56 milliárd dollárt költünk mobilalkalmazásokra és kétszer annyi lesz a mobilos projektekre irányuló céges ráfordítások összege. A PP októberi infografikájából kiderül, hogy mik azok a phabletek és miért hódítják meg a világot átvéve az okostelefonok és a tabletek szerepét. Sok-sok üzleti alkalmazást is felsorol az infografika.

Klímakonferenciát tartottak New York-ban

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb nyugdíjalapja a jelenlegi 1,4 milliárd dollárról öt éven belül 3,7 milliárdra növeli befektetéseit a megújuló energia szektorban. Az októberi New York-i klímahéten még számtalan hasonló vállalás hangzott el vállalatok képviselőitől, kormányfőktől és a civil szervezetek részéről.

 Mentse meg a cégét!

Naponta hallunk hackertámadásról, bankkártya-csalásról, időjárás okozta katasztrófákról. A biztonság a vállalat számára legalább olyan fontos kérdés, mint a stabil pénzügyi háttér, a piacok- vagy a megfelelő minőségű munkavállalók megléte. Tippek, hogy hogyan teheti zökkenőmentessé működését.

Könyvajánló: Az elhivatottság ökonómiája

Akik lélekölő munkát végeznek, aligha tudnak fenntartható világot építeni. A The Purpose Economy című könyvében Aaron Hurst arra kínál receptet, hogy az egyén miként tudatosíthatja és fogalmazhatja meg, mi az ő személyes küldetése.

Öko-lakáskoncepciók

A passzív házak csak a kezdet volt, ma már a gondolatébresztő, művészeti installációszerű megoldásoktól az élhetőbb, gyakorlatiasabb otthonokig széles az öko otthonok spektruma. A legújabb környezettudatos építészeti ötleteket számba vevő Everybody Street című filmből válogat a lap.