tartós bérlet

felhő informatika, felhő számítástechnika, it a cégben, kkv informatika, költségkímélés, lízing, SaaS, tartós bérlet

Használni kell, nem megvenni

piacesprofit.hu

Az informatikát használni kell, nem tulajdonolni, és ez nemcsak a hardverekre, de a szoftverekre is egyre fokozottabban igaz lesz a közeljövőben. Ennek oka részben a költségek csökkentése, részben pedig a rugalmasabb alkalmazkodás igénye. Magyarországon viszont szemléletváltásra lenne szükség a cégek esetén, hogy ezzel tisztába jöjjenek.

Tovább olvasom »
jogszabály módosítás, lízing, tartós bérlet

Teljesült az ügyvédek álma: lízing lett a bérlet

piacesprofit.hu

A jogi szakma évtizedes vágyát teljesítette az új Ptk., amikor a nevesített szerződések közé beemelte a pénzügyi lízinget. Az új szabályozás azonban számos olyan elemet tartalmaz, amelyek mind adózási, mind jogi szempontból nem várt meglepetést okozhatnak az óvatlan gazdasági szereplők számára – közölte a Jalsovszky ügyvédi iroda.

Tovább olvasom »
költségkímélés, lízing, SaaS, tartós bérlet

Hódít a bérlet – nem véletlenül

piacesprofit.hu

A bérlés már a az egyik legnépszerűbb eszközbeszerzési forma lett a vállalatoknál. Nemzetközi szinten 2-3% éves növekedés várható, és szakértők szerint Magyarországon is hasonló a tendencia. Míg eddig leginkább az autószektorban volt népszerű a bérlet, addig mára látványosan nő az egyéb, például orvostechnológiai vagy IT eszközök külső finanszírozással történő beszerzése. Nemzetközi kutatások ismét IT beruházási boomot jósolnak, ami várhatóan hazánkban is érvényesül. Ez további lendületet adhat a piac ezen új, növekvő szegmensének.

Tovább olvasom »
kkv, sixt, tartós bérlet, válság

Tartós bérlettel spórolnak a magyarok

piac-profit.hu

Háromszorosára emelkedett a tartós bérlet iránti érdeklődés a Sixt Magyarország első negyedéves adatai szerint. A vállalatnál rögzített ajánlatkérések többsége kis- és középvállalkozásoktól érkezett, akik a válság során így próbálják megőrizni versenyképességüket.

Tovább olvasom »