részletfizetés

fizetés, hátralék, nav, részletfizetés, tartozás

Ezt teheti, ha szorongatja a NAV

piacesprofit.hu

A NAV minden, az adózók által bevallott, terhére kiszabott, esetlegesen ellenőrzéssel megállapított kötelezettségről és a teljesített befizetésekről adónemenkénti részletezésben egy áttekinthető nyilvántartást, adószámlát vezet. Ha lejárt esedékességű, végrehajtható tartozása van, az adó- és vámhatóság felhívhatja annak rendezésére. E felhívás jogszabály alapján nem kötelező, az adó- és vámhatóság dönti el, hogy mely esetekben él vele.

Tovább olvasom »
adásvétel, adásvételi szerződés, jogi szabályozás, részletfizetés

Részlet, vagy próba? Mi a különbség?

piacesprofit.hu

Ha valamilyen dolgot megvásárolunk, akkor a vételárat leggyakrabban egyösszegben fizetjük ki, és cserébe megkapjuk a dolgot, illetve a dolog tulajdonjogát. Van azonban az adásvételnek több típusa, amely az általánostól eltér. Ilyen például, ha a dolgot részletre vásároljuk, vagy ha megtekintésre, esetleg próbára vesszük. Mit takarnak az adásvétel e típusai? Szakértőnk összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat!

Tovább olvasom »
adóhátralék, adózás, fizetési könnyítés, költségcsökkentés, részletfizetés, végrehajtás

Így lehet megpuhítani a NAV szívét

piacesprofit.hu

Gyakran előforduló állapot, hogy valamely magánszemély vagy gazdasági társaság nem tudja megfizetni határidőre az esedékes adóját, és ezért végrehajtható hátraléka keletkezik. Mit tehet ebben a helyzetben? A fizetési könnyítés részletfizetés vagy fizetési halasztás lehet.

Tovább olvasom »