nyugdíjalap

alacsony karbontartalmú, befektetés, divesztíció, hosszú távú stratégia, körforgásos gazdaság, körkörös gazdaság, megújuló energiák, nyugdíjalap, zöld beruházás, zöld gazdaság

Környezetbarát cégekbe áramlik a nyugdíjalapok pénze

Kriston László

Leginkább a megújuló energiákra szokták használni az alacsony karbontartalmú befektetés kifejezést. De a körforgásos gazdaság működését elősegítő hulladékfeldolgozók, a klímaerdők telepítése, és sok más minden is ebbe a kategóriába tartozik. A hosszútávú megtérülésre játszó nyugdíjalapok előszeretettel invesztálnak zöld befektetési célpontokba.

Tovább olvasom »
al gore, amerika, befektetés, befektetési alap, dekarbonizáció, divesztíció, donald trump, exxonmobil, fosszilis energiahordozók, intézményes befektető, klímapolitika, nyugdíjalap, olaj, olajvállalat, párizsi klímaegyezmény, részvényes, rex tillerson, szuverén nemzeti vagyonalap, trump, usa, washington

Kiáll a Wall Street is a párizsi klímaegyezmény mellett

KlimaBlogger

2016-ban még nem sikerült keresztülverekedni az ExxonMobil közgyűlésén, hogy a főrészvényesek megköveteljék a cégtől, adjon számot a klímaváltozás üzletvitelt érintő hatásairól. Egy év alatt azonban pálfordulás történt a nagy Wall Street-i alapoknál. Most már elismerik a klímatudatosság fontosságát.

Tovább olvasom »
megtakarítások, népességöregedés, nyugdíj előtakarékosság, nyugdíjalap

Lépni kell, ha nem szeretnénk, hogy a gyerekeink tartsanak el minket

piacesprofit.hu

Mindenkinek kötelező dologként kéne tekintenie a nyugdíj-előtakarékosságra! – hívta fel a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő az Aegon Prémium Ügyfélklub legutóbbi rendezvényén. Szerinte az ésszerűség, az erkölcsi törvények és az írott jogszabályok is arra köteleznek mindenkit, hogy előrelátó módon gondoskodjék nyugodt öregkoráról.

Tovább olvasom »
eu, nyugdíjalap, tranzakciós adó

Lesz pénzügyi tranzakciós adó Európában

piacesprofit.hu

Az Európa Parlament szerdán átfogó pénzügyi tranzakciós adó mellett foglalt állást, amely az értékpapír- és kötvényügyleteket 0,1 százalékos, a származtatott (derivatív) ügyleteket pedig 0,01 százalékos adóval terhelné a rendszert alkalmazni kívánó 11 tagállamban. Az első 3 évben (2017 januárjáig) alacsonyabb adót vetnének ki az állampapír-kereskedelemre és a nyugdíjalapokra. Az új szabályok megemelik az adóelkerülés miatti bírságot. A Parlament új jogcím-átruházási szabállyal egészítette ki a jogszabálytervezetet.

Tovább olvasom »