lakossági hitelek

iskolakezdés, lakossági hitelek, személyi hitel

Rákaptak az online személyi hitelre a magyarok

piacesprofit.hu

Egyre többen vannak és egyre nagyobb összeget igényelnek a személyi kölcsönre szerződők. Az éppen egy éve a magyar piacon megjelent online személyi kölcsön is a várakozások felett teljesít, olyannyira, hogy még a korábban a személyi kölcsönök esetében tapasztalt nyári uborkaszezon miatti visszaesés is elmaradt.

Tovább olvasom »
hitelezés, lakáshitel, lakossági hitelek, személyi kölcsön

Kevésbé tartunk a hitelektől, mint korábban

piacesprofit.hu

2016-ra 2015-höz képest nőtt a személyi kölcsön hitelszerződések száma, mutatva, hogy a lakosság körében jelentősen elfogadottabbá vált a külső anyagi segítség igénybevétele, mint korábban. A Cofidis Hitel Monitor országos reprezentatív kutatás szerint további változás az is, hogy többen igényeltek áruhitelt és személyi kölcsönt, mint lakáshitelt. A legelfogadottabb hitelcélok közé az ingatlanvásárlás és -felújítás, valamint a gépkocsivásárlás tartoznak. Jelenleg minden negyedik felnőtt törleszt banki vagy pénzintézeti kölcsönt.

Tovább olvasom »
keresetek, lakossági hitelek, megtakarítás, öngondoskodás

Több pénzt szeretnének a magyarok

piacesprofit.hu

A magyar lakosság pénzköltési szokásait leginkább a hitelek befolyásolják, és 65 százalékunk elégedetlen aktuális anyagi helyzetével. Spórolni és extrákra költeni leginkább azok tudnak, akik nettó 250 ezer forint felett keresnek. E tekintetben az X generáció a legszerencsésebb. Négy emberből háromnak a jelenlegi fizetésének 50 százalékos emelkedése oldaná csak meg pénzügyi problémáját.

Tovább olvasom »
áruhitelek, lakossági hitelek, személyi hitel

Áruhitel vagy személyi hitel? Százezerbe kerülhet a rossz döntés

piacesprofit.hu

Míg a csökkenő kamatkörnyezet a személyi hitelek kamatait jelentősen, 10 százalék körüli szintre mérsékelte, az egyik konkurens hitelkonstrukció, az áruhitelek kamataira nem volt ekkora hatással. Egy 800 ezer forint összértékű vásárlás esetén a legolcsóbb személyi hitellel akár 300 ezer forinttal alacsonyabb lehet a teljes visszafizetendő összeg, mintha ugyanezt drága áruhitelekből finanszírozza a vásárló – derül ki a BankRáció.hu közleményéből.

Tovább olvasom »
devizahitelek, forintosítás, lakossági hitelek, MNB Növekedési Hitel Program, nhp, vállalati hitelezés

Már a stagnálás is eredmény

piacesprofit.hu

A Magyar Bankszövetség elnöke lehetőséget lát arra, hogy 2016-ban a lakossági hitelállomány növekedjék, ugyanakkor a vállalati hitelezésnél már azt is eredménynek tartaná, ha az az idei szinten maradna a jegybank ösztönzőcsomagja, az NHP kivezetése után.

Tovább olvasom »
áruhitel, hitelek, lakossági hitelek, személyi kölcsön

MNB: legyünk észnél a hitelekkel

piacesprofit.hu

Nem csökken a fogyasztási hitelekhez kötődő ügyfélpanaszok száma, sokan változatlanul nem látják át, hogy egy 0 százalékos kamatú fogyasztási hitelnek is lehetnek költségei, így az MNB decemberben kommunikációs kampányt indít az év végi körültekintő eladósodás támogatására.

Tovább olvasom »
deivzahitelek, fogyasztás, lakossági hitelek

Ilyen kevés tartozásunk rég volt

piacesprofit.hu

11 éve nem volt olyan alacsony szinten a magyar lakosság eladósodottsága, mint most, a magyar hitelállomány 29 százalékkal marad el a régiós átlagtól – derül ki a Bankmonitor.hu elemzéséből. Az alacsony számok oka, hogy a devizahitel-sokk továbbra is érezteti még a hatását a lakossági hitelezésben, miatta ugyanis a lakosság inkább megtakarít, mintsem, hogy hitelt vegyen fel. Nagy változás rövidtávon aligha várható, ám középtávon már lehet számítani a hitelezés lassú bővülésére. A túlzott eladósodás ma és a közeljövőben azonban nem reális veszély, hiszen az állami szabályozás is gyökeresen megváltozott az elmúlt években, a fair bankrendszer keretében bevezetett jövedelemarányos törlesztőrészlet, valamint a hitelfedezeti mutató minden bizonnyal gátat szab majd az átgondolatlan hitelfelvételnek.

Tovább olvasom »