lakhatási támogatás

albérlet, ingatlanárak, lakhatási támogatás

Megadták magukat az albérletárak

piacesprofit.hu

Kifulladni látszik az albérletdrágulás, Budapesten 130 ezer forint volt az átlagos havi bérleti díj január közepén. A fővárosban a kiadó lakások kínálata 40 százalékkal nőtt, egyensúlyba került a kereslettel ugyanakkor az egyetemi városokban is több a szabad lakás.

Tovább olvasom »
adómentes juttatás, cafeteria, cafeteria 2017, költségcsökkentés, lakhatási támogatás

Cafeteria: fontos határidő jön a munkáltatóknak

piacesprofit.hu

Abban az esetben, ha egy munkáltató adott 2016-ban lakáscélú támogatást, akkor az adómentesség feltétele, hogy a közvetítő hitelintézet (amely az utalást indította) adjon erről egy igazolást a munkáltató számára január 31-ig. Enélkül a juttatás 120 százaléka fog jövedelemként adózni tavasszal – írta közleményében Fata László cafeteriaszakértő.

Tovább olvasom »
lakhatási támogatás, mobilitás, munkavállalói mobilitás, NGM

Módosul a lakhatási támogatás

piacesprofit.hu

Módosul a lakhatási támogatás feltételrendszere a munkaerő-mobilitás további ösztönzése érdekében. A gyakorlati tapasztalatok indokolttá tették a munkavállaló állandó lakóhelye és a munkavégzés helye közötti távolság minimális mértékének leszállítását. Ennek értelmében 100 km-ről 60 km-re csökken a távolság, a korábbi legalább 5 óra oda-vissza utazási időre vonatkozó feltétel pedig hatályát veszti, így a jövőben még többen élhetnek a támogatással.

Tovább olvasom »
adómentes juttatás, adózás, adózás 2017, béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2017, erzsébet utalvány, lakhatási támogatás, szép kártya

Ilyen lesz a cafeteria 2017-ben

piacesprofit.hu

Az Országgyűlés az új adótörvényekkel egyetemben elfogadta a 2017-re vonatkozó új cafeteriaszabályokat is. Fata László cafeteriaszakértő segítségével megnéztük, hogy jövőre milyen szabályok szerint tervezhetjük a juttatásokat.

Tovább olvasom »
bevándorlás, lakhatási hozzájárulás, lakhatási támogatás, mobilitás, munkaerőhiány

Igény esetén jöhet külföldről szakképzett munkaerő

piacesprofit.hu

Varga Mihály is úgy látja, szükség lesz külföldi munkavállalókra a kínzó munkaerőhiány leküzdésére. Első sorban a belső mobilitást növelnék a munkáltatói lakhatási támogatás feltételeinek kedvezőbbé tételével. A munkáltatói szervezetek szerint a terhek csökkentésére lenne szükség, sok más mellett.

Tovább olvasom »