lakástakarék-pénztár

lakástakarék-pénztár, öngondoskodás

Lakástakarék: az OTP már lépett is

kfarkas

Tegnap benyújtották, ma megszavazta az Országgyűlés a 30 százalékos állami támogatás megvonását a lakástakarékpénztáraktól. Az 1996 óta működő konstrukció így a legnagyobb előnyét veszítette el. van oylan piaci szereplő, amely már lépett is.

Tovább olvasom »
állami támogatás, lakáshitel, lakástakarék-pénztár, lakossági megtakarítások, megtakarítás

Kedvezőbb feltételekkel juthatnak pénzükhöz a lakástakarékosok

piacesprofit.hu

Változnak az egyik legjobb hozamot kínáló lakáscélú megoldásokra, a lakás-takarékpénztári megtakarításokra vonatkozó szabályok. A lakás-takarékpénztáraknál az eddigi 75-ről 90 százalékra emelkedik az áthidaló hitelhez felhasználható korlát, ez jobb helyzetet teremthet a piacon – közölte a BankRáció.hu. A lakástakarékkal rendelkezők ráadásul még kedvezőbb feltételekkel juthatnak pénzükhöz a jövőben. Ugyanakkor érdemes a lakástakarékoktól igényelhető lakáshiteleket a bankok lakáshiteleivel összehasonlítani annak érdekében, hogy a legalacsonyabb legyen a havi törlesztés.

Tovább olvasom »
lakásfelújítás, lakástakarék-pénztár, lakástámogatás

Nem vagyunk elégedettek az otthonainkkal

piacesprofit.hu

Az elmúlt évtizedben folyamatosan javultak a magyarok lakhatási körülményei. Mára a lakosság háromnegyede él legalább összkomfortos lakásban. Mégis az emberek csak kevesebb, mint 40 százaléka elégedett otthonával. A legtöbben változtatni szeretnének, ám pénzhiányra hivatkozva a törekvések elakadnak. Pedig létezik olyan hitelfelvétel nélküli pénzügyi konstrukció, amelynél a legnépszerűbb felújítási munkálatok költségeinek hozzávetőleg negyedét fedezi az állam.

Tovább olvasom »
lakástakarék-pénztár, lakástámogatás, ltp, megtakarítások

Nőtt a megtakarítási hajlandóság

piacesprofit.hu

A legfeljebb évi 72 000 forintos állami támogatás miatt továbbra is az egyik legjobb megtakarítási lehetőség a lakástakarékpénztári (LTP) szerződés, ennek ellenére a konstrukció penetrációja még mindig jóval alacsonyabb hazánkban, mint a környező országokban. Azonban az elmúlt években tapasztalt megtakarítási hajlandóság emelkedése Magyarországon a lakás-előtakarékossági szerződéseknél is megfigyelhető; a havi megtakarított összeg átlagos mértéke az elmúlt öt évben 13 ezer forintról 17 ezer forintra növekedett.

Tovább olvasom »
lakástakarék-pénztár, öngondoskodás, rendszeres megtakarítási programok

Egyre menőbb a lakástakarék

piacesprofit.hu

Mintegy félmillió, fiatalokból vagy középkorúakból álló háztartás van ma Magyarországon, amely legalább egy lakásszámla nyitását tervezi. A szerződéskötést tervezők meglévő megtakarításaikon felül havonta átlagosan 11 700 forintot tennének félre lakáscéljaik megvalósítására.

Tovább olvasom »
lakástakarék-pénztár, lakásvásárlás, megtakarítás

Lakásról álmodoznak a fiatalok

piacesprofit.hu

Minden harmadik fiatalnak van lakásterve, s a pénzügyi konstrukción is gondolkodnak, amellyel meg tudnák valósítani a Fundamenta Lakáskassza friss kutatása szerint. Komoly problémát jelent ugyanakkor sokak számára az önerő biztosítása. Ehhez egy jó lehetőség a lakástakarék-pénztári megtakarítás. A Bankmonitor.hu friss elemzése a csökkenő betéti kamattal jellemezhető időszakban épp e módozat kedvező hozamszintjére hívja fel a figyelmet.

Tovább olvasom »