exportbővítés

export, exportbővítés, exportfinanszírozás

Várja Kína a magyar exportőröket

PP/MTI

Pekingben ülésezett kedden a kínai-magyar gazdasági vegyes bizottság, amelynek magyar társelnöke, Szijjártó Péter szerint – a tavalyi 10 százalékos bővülés után – tovább folytatódhat a Kínába irányuló magyar export növekedése.

Tovább olvasom »
cégsiker, exportbővítés, richter

Bevételnövekedésre számít idén a Richter

piacesprofit.hu

A Richter Gedeon Nyrt. euróban számolva a bevétel 3 százalékos növekedését várja az idén, nagyjából hasonlót a tavalyi 2,8 százalékos bővüléshez. Bogsch Erik vezérigazgató budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön elmondta, hogy Magyarországon várhatóan 2013-ban is tovább csökken a forgalom, itt az árbevétel 5-10 százalékos visszaesésével számol a cég forintban.

Tovább olvasom »
export, exportbővítés, exportélénkítés, exportfinanszírozűs, hita, keleti nyitás

Export: belelkesedtek a kkv-k

piacesprofit.hu

A múlt évhez képest nagyot nőtt a külpiacok iránti érdeklődés a magyar kkv-szektorban – derül ki az Export Kooperáció kis- és középvállalkozások körében végzett nem reprezentatív felméréséből. 2011-ben a magyar vállalkozások jellemzően nem érezték magukban a potenciált az exportpiacra lépéshez, míg az idén ősszel már a megkérdezett cégek 50 százaléka deklaráltan tervez a külpiaci nyitással, vagy már korábban is volt export tevékenysége.

Tovább olvasom »
brazília, export, exportbővítés

Piacbővítésért irány a napfényes Brazília!

piacesprofit.hu

A robbanásszerűen növekvő belső fogyasztás miatt jövőre várhatóan 4 százalékkal bővülő brazil piac komoly üzleti lehetőségeket kínál a hazai exportőröknek, állítja egy piaci elemzés, amely szerint a stagnáló eurózóna és a visszafogottan növekvő észak-amerikai gazdaságok fejlődési potenciálja várhatóan a következő években is elmarad a dél-amerikai országétól.

Tovább olvasom »