eurobarometer

bizalom, brexit, eu, euró, eurobarometer, európai unió, valuta

Növekszik az Európai Unióba vetett bizalom

PP/MTI

Egy évvel az Egyesült Királyságban tartott népszavazást követően az EU-ban az emberek egyre növekvő többsége tekint derűlátóan az Európai Unió politikai és gazdasági jövőjére, az európai fizetőeszközbe vetett bizalom pedig 2004 óta most a legerősebb – közölte friss kutatásának eredményében az Európai Bizottság szerdán.

Tovább olvasom »
eurobarometer, felmérés, munkakörülmények

Romlottak a munkakörülmények az elmúlt öt évben

piacesprofit.hu

Egy friss Eurobarométer felmérés szerint, amely azt vizsgálja, miként hatott a válság a munkahelyek minőségére, az európai munkavállalóknak csupán alig több mint fele (53%) érzi úgy, hogy jó munkafeltételek mellett dogozik, és többségük (57%) úgy véli, hogy munkakörülményei romlottak az elmúlt öt évben.

Tovább olvasom »
eurobarometer, felmérés

Rossz a helyzet a magyarok szerint

piac-profit.hu

Míg vannak európai országok, ahol a lakosság ma is úgy érzi, hogy nem kell anyagi gondokkal megküzdenie, Magyarországon az emberek egyre rosszabbul érzik magukat az Európai Bizottság most bemutatott őszi Eurobarométer felmérése szerint. A novemberben készült kutatás szerint sem a saját, sem az ország gazdasági helyzetét nem tartják biztatónak.

Tovább olvasom »
adó, eu, eurobarometer, költségvetés

Túl vagyunk a válság nehezén?

piac-profit.hu

Optimistábbak az európaiak a gazdasági kilátásokat illetően, és egyre többen vélik úgy, hogy a válság nehezén már túljutottunk – derül ki a 2011. tavaszi Eurobarométer felmérésből. A recesszióval és növekvő munkanélküliséggel küzdő országokban viszont még mindig a szkepticizmus uralkodik. A felmérés arra is rámutat, hogy a válság leküzdése és a jövőbeli nehézségek elkerülése érdekében az európaiak egyre inkább várnak uniós fellépést és szorosabb európai együttműködést. 10 európai közül 8 az uniós tagállamok gazdaságpolitikájának összehangolását sürgeti.

Tovább olvasom »
eurobarometer, felmérés

Mi a legnagyobb probléma?

piacprofit.hu

A magyarok 61 százaléka szerint a munkanélküliség, míg 45 százalék szerint az ország gazdasági helyzete a legnagyobb probléma, amellyel jelenleg Magyarországnak szembe kell néznie – derül ki a tavasszal végzett közvélemény-kutatás eredményeit összegző Eurobarométer-jelentésből. Nem meglepő tehát, hogy az európai polgárok döntő többsége kívánatosnak tartana egy szigorúbb európai gazdasági irányítást.

Tovább olvasom »
eurobarometer, felmérés

Csak minden második magyarnak jött be az élet

PP/MTI

Az élettel való általános elégedettség Magyarországon továbbra is jóval az EU-átlag alatti: a megkérdezetteknek csak 42 százaléka elégedett az életével, míg az unióban ez az érték 78 százalék – derült ki a 72. Eurobarométer-felmérés magyar nemzeti jelentésének adataiból.

Tovább olvasom »