eső

biztosítás, biztosítók, eső, időjárás, vihar, viharkár, viharkárok

Legalább kétmilliárd forint kárt okoztak a viharok

piacesprofit.hu

A biztosítókhoz a hétvégéig 18,5 ezer bejelentés érkezett az elmúlt napokban a viharkárok miatt, ezek nyomán mintegy kétmilliárd forintnyi kárt térítettek meg. A lakásbiztosítással rendelkezők közel 90 százaléka elégedett a kapott szolgáltatással a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) felmérése szerint.

Tovább olvasom »
árvíz, eső

150 ezer hektár továbbra is víz alatt

MTI

A magyarországi folyók fővédvonalain 1381 kilométer hosszon van árvízvédelmi készültség; a belvízzel elöntött területek nagysága 150 ezer hektár – közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs kedden.

Tovább olvasom »
árvíz, eső

Árvíz: szinte mindenhol apad

klímablog/MTI

Tovább enyhül az árvízhelyzet, az éjszaka rendkívüli esemény nem történt a gátakon, szerdán tovább csökkenhet a védekezésben résztvevők létszáma – mondta Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője.

Tovább olvasom »
árvíz, eső

Csak Borsodban tízezren védekeznek

MTI

Eddig mintegy 2300 embert kellett kitelepíteni az országban az áradások miatt – közölte Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője. Közlése szerint a legtöbb embert, mintegy kétezret, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kellett kitelepíteni. A védekezésben országosan mintegy 12 ezren vesznek részt, közülük tízezren Borsodban dolgoznak. A védekezők egyharmadát a lakosok teszik ki, kétharmada pedig valamilyen szervezethez (rendőrség, tűzoltóság, katonaság) tartozik vagy önkéntes.

Tovább olvasom »
árvíz, eső

Sorra dőlnek meg a rekordok

klímablog/MTI

Folyamatosan az eddig mért legnagyobb árvízszinteket (LNV)  mérik az észak-magyarországi folyókon, a Sajó Sajópüspökinél tetőzött, a Bódva Hídvégardónál ennek közelében van, a Hernád pedig tovább árad.

Tovább olvasom »
eső, időjárás

Hiába reménykedünk: ma sem javult az idő

MTI

Kedden is piros riasztás van érvényben éjfélig az ország északi, középső és délnyugati részein a viharok miatt; hétfő estétől kedd reggelig összesen 103 helyre riasztották az országban a katasztrófavédelem munkatársait.

Tovább olvasom »
árvíz, eső

Árvíz: 1542 kilométeren védekeznek

klímablog

A Sajón, a Bódván és a Hernádon érkező, minden idők legnagyobb árhulláma tegnap érte el a három folyó torkolatát. Jelenleg a Hernád alsó szakaszánál lévő településeknél Bőcs, Berzék, Sajóhídvég, Köröm, Girincs, Kiscsécs valamint a Sajó-Hernád torkolatánál Ónod mellett folyik a legintenzívebb védekezés.

Tovább olvasom »
árvíz, eső, magyarország

Sok helyen nem még volt ilyen magas a vízállás

klímablog

Minden idők eddigi legnagyobb vízszintjét elérő és meghaladó áradás van a Sajón, a Bódván, a Hernádon, a Zagyván, a Tarnán és az Ipolyon. Rendkívüli készültségi fokozatot kellett bevezetni a Sajón és a Hernádon, a Zagyván, Tarnán és a Takta folyón pedig III. fokú a készültség – ismertette ma Kóthay László vízügyi szakállamtitkár az Országos Műszaki Irányító Törzs központjában.

Tovább olvasom »