előtakarékosság

előtakarékosság, lakásvásárlás, megtakarítás

A gyereknek vesszük a lakást

piacesprofit.hu

A magyarok több mint fele rendelkezik valamilyen lakáscélú tervvel – derült ki a Fundamenta országos reprezentatív felméréséből. Az eredmények szerint a legtöbben ingatlant vásárolnának, felújítanának, vagy gyermeküket támogatnák lakáscélú megtakarítással.

Tovább olvasom »
előtakarékosság, nyugdíj, nyugdíjbiztosítás, öngondoskodás

Baj lesz a nyugdíjjal, mégsem teszünk félre

piacesprofit.hu

A magyarok többsége szerint már 30 éves kor előtt el kellene kezdeni takarékoskodni a nyugdíjra, 41 százalék úgy érzi, nagyon nehezen élne meg pusztán az állami nyugdíjból, 31 százalék szerint pedig a nyugdíja semmire sem lesz elég. Mindössze 23 százalék bízik ugyanolyan vagy jobb életszínvonalban, mint amiben most része van – állapította meg a K&H Biztosító friss felmérése. A kutatásból kiderült, hogy a magyarok szerint havi 10 és 20 ezer forint közötti összeget kell félretenni nyugdíj-kiegészítésként, a válaszadók többsége pedig azt tervezi, hogy a nyugdíj mellett is dolgozik majd.

Tovább olvasom »
előtakarékosság, nyugdíj, öngondoskodás

Nem spórol a magyarok kétharmada

PP/MTI

Csupán a gazdaságilag aktív népesség 32 százaléka tesz félre nyugdíjas éveire, és közülük is csak 18 százalék rendszeresen. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás a leggyakoribb megtakarítási forma, ám a tényleges és a vágyott megtakarítási összegek között nagy a szakadék – derül ki a Pénztárszövetség az NRC Marketingkutató segítségével készített kutatásából.

Tovább olvasom »
előtakarékosság, nyugdíj, nyugdíjkiegészítés, öngondoskodás

Csak a mi nyugdíjunkra nem lesz pénz?

piacesprofit.hu

A lakosság közel háromnegyede bizonytalan a jövőjével kapcsolatban, hiszen maximum 3 évre látja előre élete alakulását. A Groupama és a GFK által készített kutatás eredményei alapján az is kiderült, hogy a középkorúak helyzetét tovább nehezíti az a tény, hogy saját maguk mellett több generációról is gondoskodniuk kell.

Tovább olvasom »