Vállati informatika cikkek

hirdetés

A megosztás véd meg a kibertámadásoktól

A megosztás véd meg a kibertámadásoktól

Változás zajlik a vállalati IT-biztonsági iparágban. Sokan azt hiszik, hogy ennek mozgatórugója a folyamatosan változó kiberbiztonsági helyzet és a célzott támadások során a gyors reagálás igénye a vállalatok részéről. De nem csak ez. A fenyegetések mennyisége és nem a minősége, a vállalati infrastruktúra egyre növekvő összetettsége és a biztonsági tudás hiánya sebezhetővé teszi a vállalatokat. Ezeknek a kihívásoknak a kezelése jelentős felfogásbeli változásokat igényel mind a vállalatoktól, mind a biztonsági cégektől. A piacnak szüksége van egy szolgáltatási modellre, amely előnyben részesíti a biztonsági információk megosztását, és a technológiát használja ennek támogatására – írja üzenetében Veniamin Levtsov, a Kaspersky Lab vállalati üzletág alelnöke.
Rangsorolni kell az igényeket, hogy biztonságban legyünk

Rangsorolni kell az igényeket, hogy biztonságban legyünk

A kis cégek gyakran hiszik azt, túlságosan jelentéktelenek ahhoz, hogy felkeltsék a kiberbűnözők figyelmét. Azonban ez az önámítás jó lehetőséget ad a kiberbűnözőknek ahhoz, hogy könnyedén, nagyobb erőfeszítések nélkül jussanak pénzhez. Szakértő segít, hogy mi a védelem kulcsa!
Folyamatos fejlesztés nélkül ne várjunk sokat az IT-től

Folyamatos fejlesztés nélkül ne várjunk sokat az IT-től

A legtöbb céges informatikai beruházás mellett egy konkrét probléma miatt döntenek a cégek. Ha ez megoldódik, nem is foglalkoznak többet az üggyel. Szakértőnk szerint viszont muszáj állandóan fejlődő folyamatként tekinteni a céges informatikai, különösen az ERP rendszerekre, hogy kihozhassuk belőlük azt, amire tényleg képesek a cég érdekében.
Vége a céges mobil korának?

Vége a céges mobil korának?

A Gartner piackutató cég globális felmérésének eredményei szerint a vállalatok közel kétötöde kíván felhagyni azzal a gyakorlattal, hogy céges infokommunikációs eszközökkel látja el alkalmazottait. Vagyis vége lehet a céges telefonok és laptopok korának.
Női programozók kerestetnek!

Női programozók kerestetnek!

Az NNG Kft. munkatársainak létszáma a napokban lépte át a 400 főt, és további 60 fejlesztői pozícióra várja a jelentkezéseket, köztük a legjobb női programozókét is, akik belépését a vállalat 10 százalékos női kvóta felállításával szorgalmazza.
hirdetés
Húsz éve a szoftverfejlesztés élvonalában a rEVOLUTION

Húsz éve a szoftverfejlesztés élvonalában a rEVOLUTION

20 éves a hazai vállalatirányítási piac vezető szereplője, a rEVOLUTION Software Kft., amely a tavalyi üzleti évet több mint 67 milliós üzemi eredménnyel zárta. A vállalat ügyvezető igazgatója szerint a cég a piacon elfoglalt pozícióját a folyamatos, tudatos fejlesztésnek köszönheti, ami mind a termékek, mind a vállalat működésében megmutatkozik. Kustos Ferenc a múlt fényében elemzi a jelent és vázolja a jövőbeli terveket.
Túlságosan lazán veszik a cégek a biztonságot

Túlságosan lazán veszik a cégek a biztonságot

A vállalatvezetők közel fele saját vállalkozását az információbiztonság éllovasának látja, miközben az incidensek száma csak növekszik, állítja a PwC, a CIO és CSO magazin friss kutatása.
Már fejlesztik a magyar járatoptimalizáló szoftvert

Már fejlesztik a magyar járatoptimalizáló szoftvert

Fejlesztési szakaszába lépett az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében támogatott 620 millió forintos összköltségű SziMeTour háromdimenziós járatoptimalizáló eszköz megvalósítása. A debreceni Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszterhez tartozó SziMeTour Kft. szakemberei által kidolgozott rendszer az e-közlekedés területén hozhat előremutató eredményeket.
Mennyibe kerül egy ERP rendszer?

Mennyibe kerül egy ERP rendszer?

Amennyiben egy vállalkozás ERP (vállalatirányítási) rendszer bevezetése mellett dönt, nagyon fontos döntési tényező az ár. Különböző rendszerek összehasonlításakor tisztában kell lennünk a felmerülő összes költséggel. A mai cikk abban nyújt segítséget a kis- és középvállalkozások döntéshozóinak, hogy hogyan tudják a legpontosabban meghatározni egy bevezetendő ERP (vagy egyéb más) rendszer árát, költségét.
Az eredmény az, ami igazán számít az ügyfeleknek

Az eredmény az, ami igazán számít az ügyfeleknek

A Ricoh szerint a dokumentum folyamatok fejlesztése meglepő mértékű, akár tíz százalékos bevétel növekedést eredményezhet az olyan stratégiailag fontos területeken, ahol a költségcsökkentés tradicionálisan elvárt, mint pl. kereskedelem és marketing, ügyfél kommunikáció, szerviz és szolgáltatás, új termék kifejlesztése, számlafeldolgozás.
hirdetés

A kkv szektorban is erősített az SAP

Sikeres évet zárt az SAP Magyarországon, köszönhetően részben a kkv-szegmensben tapasztalható növekedésnek, amelyet a hazánkban megvalósuló nagyberuházások hajtanak.

Megnyílt a világ legnagyobb informatikai vására

Megnyitották a nagyközönség előtt a szórakoztató és háztartási elektronika világszerte legjelentősebb kiállítását és vásárát, az IFA-t pénteken Berlinben. A vásárt a szakemberek a legrangosabb eseménynek ítélik meg a szegmensben.

Foglalkoztatás - Lehet másképpen is

A folyamatos változások közepette nem könnyű megtervezni, hogy hosszabb távra hány alkalmazottra lehet szüksége a vállalkozásnak, vagy aktuálisan hány ember fizetését bírja el a cég büdzséje. Érdemes számba venni azokat a konstrukciókat, amelyek révén talán megtalálható az optimális megoldás. A júliustól hatályos munka törvénykönyvében pedig új foglalkoztatási formák is megjelennek.

Internetre termelők! Elsején indul a GAZDANet

Indul a GAZDANet program, 3,3 milliárd forint értékben pályázhatnak a kistermelők szeptember 1. és 30. között a munkájukat, gazdálkodásukat segítő számítógépre - jelentette be V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Céges helyett saját gép?

BYOD - újabb négybetűs szó, amelyet meg kell tanulniuk a vállalati döntéshozóknak. Jelentése: saját informatikai eszközök a munkahelyen. Egyre több munkavállaló szeretné ugyanis a saját mobil eszközeit használni az irodában is. Elsősorban a vállalati PC-t váltják le szívesen a saját laptopjukra, és most már a mind többet tudó táblagépekre. A folyamat a cégek számára is kedvező, nem érdemes gátat szabni neki, de tekintettel kell lenni a benne rejlő veszélyekre.

Egyre megbízhatóbbak a webshopok

Csak kevés helyen lehet bankkártyával fizetni, és az árukészlet sem naprakész mindenütt, de a webshopok többsége pontosan szállít, és fejleszti szolgáltatásait.

A Ricoh túlszárnyalta eddigi sikereit a 2012-es Drupa kiállításon

Még több nyomdaipari vállalkozás fordult a Ricoh innovatív technológiái felé a Drupa kiállításon, melyekkel még közelebb kerülhetnek az üzleti vállalkozásaik átalakításához szükséges újfajta elképzelésekhez és szemléletváltáshoz.

A Ricoh növeli az IT szolgáltatások színvonalát

 A Ricoh Europe Holdings PLC bejelentette, hogy befejeződött  az ADA cég tulajdonátadása-átvétele - A Das SystemHaus GmbH (ADA) a Ricoh Deutschland GmbH német leányvállalata.

Mitől jobbak a jobbak?

A versenyképes vállalatok adatbányászatban is ügyesebbek, mint társaik, az ideális munkaerő nemcsak kreatív, de jó kapcsolatteremtő is, a jövő vezetője közösségi platformon építi a vállalati kultúrát, és üzletet is itt köt. Az IBM új felméréséből kiderül, hogyan alakítja át az ügyvezetők szerint a technológia a menedzsment eszközeit.

Nyaralás alatt sem kapcsolunk ki

A hazai üzletemberek 43 százaléka idén nyáron sem fogja kipihenni magát igazán, hisz napi egy-három óra munkát igyekszik beszúrni a nyaralás programjai közé - állítja a Regus felmérése. A kikapcsolni képtelenek 17 százaléka súlyos munkamániás: szeretteiket elhanyagolva a nyaralás alatt is naponta több mint három órát dolgoznak.

Budapest SPAM nagyhatalom - A kisvállalatokra utaznak a hackerek

Az elmúlt 6 hónapban a célzott támadások 30 százaléka (naponta 58!) a 250 alkalmazottnál kevesebbet foglalkoztató vállalatok ellen irányult. A korábban kiadott Internetbiztonsági Tanulmányban ez az arány jóval kevesebb, 18 százalék volt 2011 december végén.

Munkahely tér nélkül

A modern technikának köszönhetően mára már szinte bárhonnan irányítható egy iroda működése. Az alapvetően szolgáltatásként igénybe vehető vállalatirányítási, kommunikációs, csoportmunkát segítő vagy bármely más alkalmazások eredményeként csökkenhetnek a költségek, növekedhet a hatékonyság.

Számítástechnikai bűnözés: kell emiatt aggódnunk?

Egy új Eurobarométer-felmérés tanúsága szerint az internethasználók rendkívül aggályosnak ítélik a kiberbiztonság helyzetét: a válaszadók 89 százaléka tartózkodik a személyes adatok interneten történő közlésétől, 74 százalékuk véleménye szerint pedig az elmúlt évben megnőtt az esélye annak, hogy számítástechnikai bűnözés áldozatává váljunk.

A biztos üzlet szoftvere

Minden üzleti tárgyalás egy talány. Az egymással szemben ülők próbálják kitalálni, hogy mire gondol a másik. Vajon létrejön az üzlet? Vajon időben fog-e fizetni vagy szállítani? Kell-e további biztosítékokat kérni? Megannyi bizonytalanság, amely nehezíti a tárgyalófelek életét, és amely nagyban befolyásolja egy vállalat sikerességét. Ebben hozhat változást egy új szoftver, amely az emberi hang elemzésével képes megállapítani bizonyos üzleti események valószínűségét, majd ebből rangsort felállítani. Előre jelezhető a szerződésbontási szándék, felismerhetőek az értékesítési lehetőségek, megállapítható a fizetési szándék, vagy éppen kiszűrhetők a biztosítási csalók.

Nyitottabbak lettünk a felhőre

A magyar gazdaság az informatika területén az üzleti működés hatékonyságát és rugalmasságát növelő, költségeit egyszersmind csökkentő megoldások és szolgáltatások felé fordult.

Újra eladható az internetről letöltött „használt" licensz

A számítógépi program megalkotója nem tiltakozhat az internetről letöltött programjainak használatát lehetővé tévő „használt" licencek újraeladása ellen A számítógépi program példányának e licenc szerinti kizárólagos terjesztési jogát az első eladás kimeríti - áll az Európai Bíróság ítéletének indoklásában.

Kémet fogott az ESET

Kimondottan ipari kémkedésre szolgáló programot lepleztek le az ESET víruslabor munkatársai. A szakemberek perui adatokban jelentős eltéréseket észleltek. 

Spórolási tippek

Hiába beszélünk sokat a papírmentes irodáról, be kell látni, ez egyelőre csak álom, hiszen a cégeknek nap mint nap szükségük van nyomtatásra. Ezt a feladatot meg kell oldani, nem mindegy azonban, hogy mennyi pénzt emészt fel. A cégek többsége hajlamos azt gondolni, hogy a nyomtatáson érdemben spórolni csak a nagyobb cégek tudnak. Ez azonban egyáltalán nincs így.

Bővülést vár az informatikai piacon az Invitel

Az informatikai szolgáltatások értéke éves szinten mintegy 6 százalékkal nő a következő 6-7 évben a magyar piacon az előrejelzések szerint, miközben a rendszerintegrációs tevékenység még gyorsabban bővül - mondta Czibulya László, a távközlési és informatikai szolgáltatásokat nyújtó Invitel üzleti megoldások szakértője InnoMax Klubban, ahol több innovatív megoldást mutattak be.

Újabb magyar siker az EU-ban

Az európai szoftverfejlesztők egyik legrangosabb versenyén, első helyen végzett a magyarországi Fornax ZRt. munkafolyamat- és munkaerő kezelő szoftvere, az Eventus. A díjat március 1-én Berlinben, az European ISV Convention 2012-n, a legnagyobb európai szoftverfejlesztők konferenciáján vették át a Fornax képviselői.

Magyar okostelefon alkalmazás európa legjobbjai között

Az európai szoftverfejlesztők legrangosabb elismerése, az European Software Excellence Awards döntőjébe jutott a magyarországi Fornax ZRt. vállalati folyamat-, és munkaerő kezelő szoftvere, az Eventus, Vállalati Mobilitási Megoldás kategóriában.

Egy technika, amivel az adattenger is érdekességgé válik

Hogyan tudjuk egy lapon bemutatni a rock családfáját vagy a csokoládé történetét? Miként tudjuk ábrázolni, hogy vált életünk szerves részévé a mikroprocesszor? Hogyan tehetjük befogadhatóvá azt töménytelen mennyiségű adatot, amivel nap mint nap szembesülünk? Az erősödő reklámzajból egyre nehezebb kitűnni, a klasszikus eszközökkel dolgozó reklámok nehezen képesek nagy adathalmazokat átláthatóan bemutatni. Az új műfaj, az infografika alkalmas a nézők lekötésére, és a ránk zúduló információtömeg ábrázolására.

Hódítanak a hibridek!

Még alig szoktunk hozzá a hibrid kifejezéshez az autóipar kapcsán, máris újra meg kell tanulnunk ennek a szónak a jelentését a szoftverpiac esetében is. De mi is az a hibrid szoftver? A hibrid szoftver egyesíti magában a telepítős szoftverek jó tulajdonságait és a SAAS (Software as a service), azaz a szolgáltatásként nyújtott szoftverek előnyeit. 
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Európában és Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektronikus fizetési lehetőségek a vásárlók körében.

Pénzszerzés

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

A magyar agrárfinanszírozás az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo