Posta cikkek


Ingyenes készpénzfelvétel a postán? Még várhat rá

Ingyenes készpénzfelvétel a postán? Még várhat rá 

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig.
Júliustól legalább 300 ezer forintot keres egy román postás

Júliustól legalább 300 ezer forintot keres egy román postás  

Felhagytak a sztrájkkal.
Minimálbérből él a postások kétharmada, figyelmeztető sztrájkot hirdettek Romániában

Minimálbérből él a postások kétharmada, figyelmeztető sztrájkot hirdettek Romániában  

Romániában kétórás figyelmeztető munkabeszüntetést tartanak szerdán 8 és 10 óra között a bérezésükkel elégedetlen és a lejárt kollektív munkaszerződés helyett új szerződést követelő postások.
A nyugdíjasokat érzékenyen érinti, hogy a bankok nem emelik az ingyenesen felvehető havi összeget

A nyugdíjasokat érzékenyen érinti, hogy a bankok nem emelik az ingyenesen felvehető havi összeget 

Sokat kérnek, keveset adnak a bankok a nyugdíjasoknak.
Vegyesboltban lesz posta egy vidéki településen

Vegyesboltban lesz posta egy vidéki településen  

Postai szolgáltatás indul Zalaszentmihályon.
Árat emel a posta

Árat emel a posta 

Infláció alatti mértékben.
Megvan a megoldás a bezárt posták és bankfiókok helyettesítésére

Megvan a megoldás a bezárt posták és bankfiókok helyettesítésére 

Jönnek az automata ügyfélkiszolgáló pontok.
28 milliós bírságot kapott a Posta Életbiztosító

28 milliós bírságot kapott a Posta Életbiztosító 

Magyar Posta Életbiztosító: hiányos szabályzatok, kárnyilvántartás és csalásmegelőzés.
Mi lesz az ideiglenesen bezárt postákkal? Elárulták

Mi lesz az ideiglenesen bezárt postákkal? Elárulták  

A Magyar Posta Zrt. úgy döntött, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő további posták újranyitására.
Újranyitott 45 posta

Újranyitott 45 posta  

A Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel.

Munkavállalókat küld el és bezár több száz postát a Magyar Posta 

A Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében.

Megmenekülhetnek a bezárásra ítélt posták 

Átvenné a Budapesten bezáró 35 posta többségét a világ első számú független postai és üzleti szolgáltatási hálózata.

Ukrán helyzet: felhívást adott ki a Magyar Posta 

Jelentős késések várhatók az ukrajnai küldemények kézbesítésében.

Megvannak a bérmegállapodás részletei: így nő a postai dolgozók fizetése 

Megszületett a bérmegállapodás.

Fontos figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta – sokakat érinthet 

Csalók élnek vissza a vállalat nevével.

Drágulás jön a postán – itt van, mi változik 

A Magyar Posta június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.

Mire számítsak, ha másodszor sem veszem át az ajánlott levelet? 

Több olyan eset van, amikor postai kézbesítés esetén átvettnek minősül a küldemény akkor is, ha a címzett ténylegesen azt nem vette át.

Viszlát, sárga csekk – az OTP befejezte 

Megszűnt a készpénz-átutalási megbízások (úgynevezett sárga csekkek) befizetési lehetősége az OTP Bank fiókjaiban április 1-jével – tette közzé a hitelintézet.

Semmi nem működött szabályosan a Posta biztosítóinál 

Az MNB egyebek közt vállalatirányítási, nyilvántartási, adatszolgáltatási, kiszervezési, informatikai, számviteli, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési, illetve a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt. és a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. társaságokra.

Hogyan juthatok hozzá az szja bevallási tervezethez, ha nincs ügyfélkapum? 

Hogyan juthatok hozzá az szja bevallási tervezethez, ha nincs ügyfélkapum? A jogszabály szerint postán is kérhetem a dokumentumot. A részletekről az Írisz Office Reggeli egyperceséből tudhatunk meg többet.

Tudni fogjuk, merre járnak a leveleink 

A feladástól a kézbesítésig követhető lesz a könyvelt postai levélküldemények útja. A küldeményazonosítók megadásával az ügyfelek a posta honlapján vagy mobilapplikáción keresztül elérhetik az ajánlott levelek útjáról összeállított információkat.

E-kereskedelem: nálunk még mindig az utánvét a király 

A rendelések 58 százalékát még készpénzben fizetjük, ami azt jelenti, hogy vagy boltban adjuk le a pénzt vagy a futárnak nyújtjuk át. Mégis igaz, hogy online kártyás fizetési lehetőség nélkül ma már egyetlen webshop sem tud létezni, derült ki a Piac & Profit Webáruházi trendek - 2018 című konferenciáján.

Digitális megújulást ígér a Magyar Posta 

Világszintű trend a levélforgalom folyamatos csökkenése. A levelek száma évről évre minimális csökkenést mutat Magyarországon is, ugyanakkor ugrásszerűen emelkedik a csomagszállítás iránti igény, mely az e-kereskedelem elmúlt években tapasztalt dinamikus növekedésének köszönhető. A változó körülményeknek való megfelelés miatt a Magyar Posta tavaly több mint hatvan hatékonyságnövelő projektet indított a levél- és csomagszállítás területén.

Kutyák szagolják ki a postán feladott drogot 

Kutyákat vet be a brit rendőrség a postákon, hogy kiszűrjék az Interneten illegálisan árult kábítószereket és gyógyszereket. E szerek növekvő forgalmára tekintettel a rendőrség és a határőrség külön egységeket alakított ki.

Árat emel a Magyar Posta: itt vannak a tételek 

Átlagosan 3 százalékkal drágulnak a postai szolgáltatások január 16-tól, több szolgáltatás esetén nem változnak a díjak - közölte a Magyar Posta Zrt. Nem emelkedik a leggyakrabban feladott termék, a nem könyvelt - más néven közönséges - levél, valamint az elsőbbségi levél díja, a levelezőlap és a képeslap ára. A hivatalos irat ára 10 forinttal 370 forintra, az ajánlott és tértivevény többletszolgáltatás pedig 5-5 forinttal 295 és 205 forintra nő.

Pin-kód után jön a csomag 

Mind az Egyesült Államokban, mind Németországban fokozatosan fél-automata autókkal kézbesít majd a posta: a járműben lesz ugyan  vezető, de az csak felügyeli, hogyan dolgozik a rendszer.

Az EU-n kívülről érkező árukat vámkezeltetni kell 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívja az interneten vásárlók figyelmét, hogy az Európai Unión (EU) kívülről - például Távol-Keletről, Amerikai Egyesült Államokból - postán érkező árukat kötelező vámkezeltetni.

Lassan mindenki online, de a postai csekk tartja magát 

10-ből 6-an továbbra is postai csekken törlesztik tartozásaikat – derült ki az EOS Csoport legfrissebb kutatásából.

Drágább lesz levelezni 

A Magyar Posta január elsejétől módosítja több szolgáltatásának árát, így drágább lesz az ajánlott és a tértivevényes levél, illetve az MPL Postacsomag alapdíja. Az év végén ünnepi munkarendben működnek a postahivatalok.

Ingyenes lesz a bankkártyás csekkbefizetés 

Kártyás vásárlásnak minősül, így a befizetőknek ingyenes a bankkártyával történő csekkbefizetés júniustól a postákon, az eddigi költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett.

Jogtalanul költöttek el 1,8 milliárd forintot? 

Zártkörű közbeszerzésen hirdette meg a szoftverpályázatát a Magyar Posta. Az egyetlen jelentkező elnyerte az 1,8 milliárd forintos közbeszerzést, az LMP most azt kérdezi, hogy meddig folyhatnak a „nagykoalíciós offshore mutyik".

Bélyegvásárlás a gyermekekért 

A Magyar Posta értékjelzés nélküli feláras forgalmi bélyeg kibocsátásával hívja fel a figyelmet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) munkájára. A legújabb magyar bélyeg ünnepélyes forgalomba helyezésére a Parlament Delegációs termében került sor Dr. Kövér László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnökének, Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának és Dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnökének részvételével.

Drágulnak a postai szolgáltatások 

Január elsejétől 4-12 százalék között drágulnak egyes postai díjak a nemzeti fejlesztési miniszter legújabb rendeletmódosítása szerint - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Mostantól pénzkiadó automatánál is befizethetjük a csekket  

Új szolgáltatást vezet be egyelőre három hónapos, kísérleti jelleggel az Erste Bank Hungary Nyrt. és stratégiai partnere, a Magyar Posta Zrt. A szolgáltatás lényege, hogy 12 Erste Bankos készpénzkiadó automatán április 1-jétől postai sárga csekk is befizethető. Amennyiben a tesztidőszak tapasztalati kedvezőek, úgy a szolgáltatás általánosan is elérhető lesz az Erste Bank bankjegykiadó automatáin.

A posta is készül az adóbevallók rohamára 

Meghosszabbított nyitva tartással készül az adóbevallási rohamra a Magyar Posta. Május huszadikán, szerdán Budapesten, a Nyugati és a Keleti Pályaudvarnál működő posták éjfélig, míg a Mammut Bevásárló Központban este 10-ig várják az ügyfeleket. A Fogarasi úti Tesco-ban a szokott rend szerint, éjjel-nappal lehet a küldeményeket postázni.

Egyszerűsödik a számlabefizetés 

Mobiltelefonon keresztül is fizethetik csekkjeiket a Pannon és a T-Mobile ügyfelei péntektől - közölte az FHB Kereskedelmi Bank.

Előrelép a Posta: automatán is feladhatjuk a csekket 

A Magyar Posta Zrt. megkezdte egy nagy áruházlánccal a tárgyalást sárga csekkek feladására kifejlesztett automaták telepítéséről, emellett saját postahivatalaiban is elhelyez majd ilyen berendezéseket - közölte a társaság szóvivője egy Szentendrén vasárnap tartott sajtótájékoztató alkalmával az MTI-vel.

Botrány: hat pályázóból ötöt kizárt a Posta 

Elmarasztalta a Magyar Postát a Közbeszerzési Döntőbizottság. A testület határozata szerint a társaság jogszerűtlenül zárta ki mintegy kétszázmillió forint összértékű informatikai beszerzéséből egyik ajánlattevőjét. A tender eredményét érvénytelenítették - írta a szombati Népszabadság.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Pénzszerzés

13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók órabére

13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók órabére 

Az idei második negyedévben 2104 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére.

Adózás

Win to win Németországban, vásárolnak az emberek, nőnek az adóbevételek

Win to win Németországban, vásárolnak az emberek, nőnek az adóbevételek 

A német adóbevételek 6,2 százalékkal nőttek júniusban.

Jogi kisokos

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek  

Augusztus 1-től 13 százalékról 15 százalékra emelkedik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabható bírság összegének felső határa.

Cégblog

Az emberre hasonlító robotokat vet be a Tesla

Az emberre hasonlító robotokat vet be a Tesla  

Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla.

Társadalom

Elküldték melegebb éghajlatra Szijjártó Pétert

Elküldték melegebb éghajlatra Szijjártó Pétert 

Az oroszok többsége még a béketárgyalásokról sem akar hallani.

Infokom

Hogyan készítheti fel cégét az AI-korszakra?

Hogyan készítheti fel cégét az AI-korszakra?  

Alig van túl a vállalati szektor az agilis átálláson, az egyre szélesebb körben alkalmazott forradalmi technológiai megoldások máris újabb szemléletváltást sürgetnek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo