Posta cikkek

hirdetés

Megvan a megoldás a bezárt posták és bankfiókok helyettesítésére

Megvan a megoldás a bezárt posták és bankfiókok helyettesítésére 

Jönnek az automata ügyfélkiszolgáló pontok.
28 milliós bírságot kapott a Posta Életbiztosító

28 milliós bírságot kapott a Posta Életbiztosító 

Magyar Posta Életbiztosító: hiányos szabályzatok, kárnyilvántartás és csalásmegelőzés.
Mi lesz az ideiglenesen bezárt postákkal? Elárulták

Mi lesz az ideiglenesen bezárt postákkal? Elárulták  

A Magyar Posta Zrt. úgy döntött, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő további posták újranyitására.
Újranyitott 45 posta

Újranyitott 45 posta  

A Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel.
Munkavállalókat küld el és bezár több száz postát a Magyar Posta

Munkavállalókat küld el és bezár több száz postát a Magyar Posta 

A Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében.
hirdetés
Megmenekülhetnek a bezárásra ítélt posták

Megmenekülhetnek a bezárásra ítélt posták 

Átvenné a Budapesten bezáró 35 posta többségét a világ első számú független postai és üzleti szolgáltatási hálózata.
Ukrán helyzet: felhívást adott ki a Magyar Posta

Ukrán helyzet: felhívást adott ki a Magyar Posta 

Jelentős késések várhatók az ukrajnai küldemények kézbesítésében.
Megvannak a bérmegállapodás részletei: így nő a postai dolgozók fizetése

Megvannak a bérmegállapodás részletei: így nő a postai dolgozók fizetése 

Megszületett a bérmegállapodás.
Fontos figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta – sokakat érinthet

Fontos figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta – sokakat érinthet 

Csalók élnek vissza a vállalat nevével.
Drágulás jön a postán – itt van, mi változik

Drágulás jön a postán – itt van, mi változik 

A Magyar Posta június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.
hirdetés

Mire számítsak, ha másodszor sem veszem át az ajánlott levelet? 

Több olyan eset van, amikor postai kézbesítés esetén átvettnek minősül a küldemény akkor is, ha a címzett ténylegesen azt nem vette át.

Viszlát, sárga csekk – az OTP befejezte 

Megszűnt a készpénz-átutalási megbízások (úgynevezett sárga csekkek) befizetési lehetősége az OTP Bank fiókjaiban április 1-jével – tette közzé a hitelintézet.

Semmi nem működött szabályosan a Posta biztosítóinál 

Az MNB egyebek közt vállalatirányítási, nyilvántartási, adatszolgáltatási, kiszervezési, informatikai, számviteli, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési, illetve a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt. és a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. társaságokra.

Hogyan juthatok hozzá az szja bevallási tervezethez, ha nincs ügyfélkapum? 

Hogyan juthatok hozzá az szja bevallási tervezethez, ha nincs ügyfélkapum? A jogszabály szerint postán is kérhetem a dokumentumot. A részletekről az Írisz Office Reggeli egyperceséből tudhatunk meg többet.

Tudni fogjuk, merre járnak a leveleink 

A feladástól a kézbesítésig követhető lesz a könyvelt postai levélküldemények útja. A küldeményazonosítók megadásával az ügyfelek a posta honlapján vagy mobilapplikáción keresztül elérhetik az ajánlott levelek útjáról összeállított információkat.

E-kereskedelem: nálunk még mindig az utánvét a király 

A rendelések 58 százalékát még készpénzben fizetjük, ami azt jelenti, hogy vagy boltban adjuk le a pénzt vagy a futárnak nyújtjuk át. Mégis igaz, hogy online kártyás fizetési lehetőség nélkül ma már egyetlen webshop sem tud létezni, derült ki a Piac & Profit Webáruházi trendek - 2018 című konferenciáján.

Digitális megújulást ígér a Magyar Posta 

Világszintű trend a levélforgalom folyamatos csökkenése. A levelek száma évről évre minimális csökkenést mutat Magyarországon is, ugyanakkor ugrásszerűen emelkedik a csomagszállítás iránti igény, mely az e-kereskedelem elmúlt években tapasztalt dinamikus növekedésének köszönhető. A változó körülményeknek való megfelelés miatt a Magyar Posta tavaly több mint hatvan hatékonyságnövelő projektet indított a levél- és csomagszállítás területén.

Kutyák szagolják ki a postán feladott drogot 

Kutyákat vet be a brit rendőrség a postákon, hogy kiszűrjék az Interneten illegálisan árult kábítószereket és gyógyszereket. E szerek növekvő forgalmára tekintettel a rendőrség és a határőrség külön egységeket alakított ki.

Árat emel a Magyar Posta: itt vannak a tételek 

Átlagosan 3 százalékkal drágulnak a postai szolgáltatások január 16-tól, több szolgáltatás esetén nem változnak a díjak - közölte a Magyar Posta Zrt. Nem emelkedik a leggyakrabban feladott termék, a nem könyvelt - más néven közönséges - levél, valamint az elsőbbségi levél díja, a levelezőlap és a képeslap ára. A hivatalos irat ára 10 forinttal 370 forintra, az ajánlott és tértivevény többletszolgáltatás pedig 5-5 forinttal 295 és 205 forintra nő.

Pin-kód után jön a csomag 

Mind az Egyesült Államokban, mind Németországban fokozatosan fél-automata autókkal kézbesít majd a posta: a járműben lesz ugyan  vezető, de az csak felügyeli, hogyan dolgozik a rendszer.

Az EU-n kívülről érkező árukat vámkezeltetni kell 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívja az interneten vásárlók figyelmét, hogy az Európai Unión (EU) kívülről - például Távol-Keletről, Amerikai Egyesült Államokból - postán érkező árukat kötelező vámkezeltetni.

Lassan mindenki online, de a postai csekk tartja magát 

10-ből 6-an továbbra is postai csekken törlesztik tartozásaikat – derült ki az EOS Csoport legfrissebb kutatásából.

Drágább lesz levelezni 

A Magyar Posta január elsejétől módosítja több szolgáltatásának árát, így drágább lesz az ajánlott és a tértivevényes levél, illetve az MPL Postacsomag alapdíja. Az év végén ünnepi munkarendben működnek a postahivatalok.

Ingyenes lesz a bankkártyás csekkbefizetés 

Kártyás vásárlásnak minősül, így a befizetőknek ingyenes a bankkártyával történő csekkbefizetés júniustól a postákon, az eddigi költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett.

Jogtalanul költöttek el 1,8 milliárd forintot? 

Zártkörű közbeszerzésen hirdette meg a szoftverpályázatát a Magyar Posta. Az egyetlen jelentkező elnyerte az 1,8 milliárd forintos közbeszerzést, az LMP most azt kérdezi, hogy meddig folyhatnak a „nagykoalíciós offshore mutyik".

Bélyegvásárlás a gyermekekért 

A Magyar Posta értékjelzés nélküli feláras forgalmi bélyeg kibocsátásával hívja fel a figyelmet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) munkájára. A legújabb magyar bélyeg ünnepélyes forgalomba helyezésére a Parlament Delegációs termében került sor Dr. Kövér László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnökének, Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának és Dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnökének részvételével.

Drágulnak a postai szolgáltatások 

Január elsejétől 4-12 százalék között drágulnak egyes postai díjak a nemzeti fejlesztési miniszter legújabb rendeletmódosítása szerint - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Mostantól pénzkiadó automatánál is befizethetjük a csekket  

Új szolgáltatást vezet be egyelőre három hónapos, kísérleti jelleggel az Erste Bank Hungary Nyrt. és stratégiai partnere, a Magyar Posta Zrt. A szolgáltatás lényege, hogy 12 Erste Bankos készpénzkiadó automatán április 1-jétől postai sárga csekk is befizethető. Amennyiben a tesztidőszak tapasztalati kedvezőek, úgy a szolgáltatás általánosan is elérhető lesz az Erste Bank bankjegykiadó automatáin.

A posta is készül az adóbevallók rohamára 

Meghosszabbított nyitva tartással készül az adóbevallási rohamra a Magyar Posta. Május huszadikán, szerdán Budapesten, a Nyugati és a Keleti Pályaudvarnál működő posták éjfélig, míg a Mammut Bevásárló Központban este 10-ig várják az ügyfeleket. A Fogarasi úti Tesco-ban a szokott rend szerint, éjjel-nappal lehet a küldeményeket postázni.

Egyszerűsödik a számlabefizetés 

Mobiltelefonon keresztül is fizethetik csekkjeiket a Pannon és a T-Mobile ügyfelei péntektől - közölte az FHB Kereskedelmi Bank.

Előrelép a Posta: automatán is feladhatjuk a csekket 

A Magyar Posta Zrt. megkezdte egy nagy áruházlánccal a tárgyalást sárga csekkek feladására kifejlesztett automaták telepítéséről, emellett saját postahivatalaiban is elhelyez majd ilyen berendezéseket - közölte a társaság szóvivője egy Szentendrén vasárnap tartott sajtótájékoztató alkalmával az MTI-vel.

Botrány: hat pályázóból ötöt kizárt a Posta 

Elmarasztalta a Magyar Postát a Közbeszerzési Döntőbizottság. A testület határozata szerint a társaság jogszerűtlenül zárta ki mintegy kétszázmillió forint összértékű informatikai beszerzéséből egyik ajánlattevőjét. A tender eredményét érvénytelenítették - írta a szombati Népszabadság.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
Törődjön többet megtakarításaival!

Törődjön többet megtakarításaival!  

A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára.

Pénzszerzés

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Gazdaság

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo