Pénztárgépek bekötése cikkek


Melyiket válasszam a sok vállalatirányítási szoftver közül?

Melyiket válasszam a sok vállalatirányítási szoftver közül? 

Még a kisebb cégeknél is elképesztő mennyiségű adat keletkezik, s ezeket a hatályos jogszabályoknak megfelelve kell kezelni, hogy közben a cégvezetés is képes legyen átlátni az adattömeget és azok alapján felelős döntéseket hozni a holnapra vonatkozóan. Az okos ügyvitelhez integrált vállalatirányítási szoftverek kellenek. Csak számlázóprogramokból közel száz elérhető a hazai piacon.
Még nem maradt le a támogatásról!

Még nem maradt le a támogatásról! 

A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek elég április 30-ig üzembe helyezniük a pénztárgépet az eredeti 2016. december 31-i határidő helyett ahhoz, hogy igénybe vehessék az állami támogatást - mondja ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendeletmódosítás.
A pénztárgépet is meg kell venni a karácsonyi hajrában

A pénztárgépet is meg kell venni a karácsonyi hajrában 

Eddig több mint 10 ezer pénztárgép-támogatásra jogosult vállalkozót kerestek fel személyesen az adóhivatal munkatársai. A kasszánként 50 ezer forintos állami támogatás csak annak jár, aki 2016. december 31-ig beszerzi az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépet.
Elindultak az első online kasszák

Elindultak az első online kasszák 

Sikeresen elindult a NAV-nak folyamatosan adatokat szolgáltató online kasszák bekötése. Zagyvarékason egy Coop üzletben működik ma reggel óta a Laurel Cégcsoport által szállított pénztárgép, a Montel Kft. pedig egy budapesti zöldségesboltban indította el az első kasszát.
Online pénztárgépek: lehetne olcsóbban?

Online pénztárgépek: lehetne olcsóbban? 

A mikro- és kisvállalkozások sokallják az online kasszák bevezetésének költségeit, alternatív, ugyanakkor törvényes megoldást keresnek, amellyel jelentős megtakarítást érhetnek el.
Megvan az első engedélyezett onlinekassza

Megvan az első engedélyezett onlinekassza 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal zöld jelzést adott az első online kommunikációra alkalmas pénztárgépre, amely a rendeletnek megfelelően képes a kereskedők és a NAV közötti mobil-adatkommunikációra. A rendszert a hazai kereskedelmi informatika vezető szállítója, a magyar Laurel Cégcsoport engedélyeztette.
Júliusra lesznek új pénztárgépek

Júliusra lesznek új pénztárgépek 

Legkésőbb június 30-ig megjelennek a piacon az új elvárásoknak megfelelő pénztárgépek egy pénteki egyeztetés szerint. Problémát jelenthet azonban, hogy a jelenlegi szabályok szerint az átállás kezdő időpontja jelenleg május 1. és büntető szankció nélkül június 30-ig lehet a régi pénztárgépeket használni.
Nem indultak időben az onlinekasszák

Nem indultak időben az onlinekasszák 

Elvileg mától már be kellett volna kötni az ország kiskereskedelmi egységeinek pénztárgépeit az adóhatósághoz. A gyakorlatban persze az átállás még hónapokig tart, az erre alkalmas gépek jelentős részének még a forgalmi engedélyeit sem adták ki a hatóságok. Pedig az átállástól komoly bevételt vár az államkassza, de a jelek szerint Matolcsy György ezen ötlete is csak a kormány elkapkodva kivitelezett ötleteit szaporítja.
Hiánypótlásra kötelezték az első online-kassza-kérelmet

Hiánypótlásra kötelezték az első online-kassza-kérelmet 

Hiánypótlásra kötelezték az első onlinekassza-kérelmet benyújtó vállalkozást, amely az első lehetséges napon, március 20-án beadta a kérelmét, és rögtön két pénztárgéptípusra, azóta viszont még senki sem követte a példáját.
Egy filléres alkatrész hiánya miatt is csúszhat az onlinekassza

Egy filléres alkatrész hiánya miatt is csúszhat az onlinekassza 

Visszafogottan örül az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, hogy a kormány támogatja a pénztárgépcserét. Az összeg nem fedezi a teljes költséget, ráadásul a kifizetés módjáról is egyeztetést kezdeményeztek. Az onlinekassza.hu-nak nyilatkozva Várkonyi Gábor, az IVSZ Pénztárgép Munkacsoportjának vezetője rámutatott, akár egy párforintos alkatrész hiánya is akadályozhatja a rendelet végrehajtását.

Pénztárgépcsere: ötvenezerrel besegít az állam 

Ötvenezer forint támogatást ad az állam a pénztárgépek cseréjéhez az arra jogosult vállalkozóknak, de cégenként csak legfeljebb öt gépet lehet támogatással cserélni – jelentette be a kormány szerdai döntését a nemzetgazdasági miniszter.

Van, ahol bevált az onlinekassza 

Csaknem harmadával több volt a bejelentett forgalom a horvátoknál az onlinekassza-rendszer első működési hónapjában. Így az ottani adóhatóság elégedett az onlinekassza 2013. januári indulásának eddigi eredményével, de a februárban kezdődő szigorú ellenőrzések hatására további javulást várnak.

Növekvő forgalmat hoztak az online kasszák Horvátországban 

Elégedett a horvát adóhatóság a hivatalhoz bekötött pénztárgépek alkalmazásának eddigi eredményeivel - közölte az MTI a helyi médiára hivatkozva.

Naptár a büntetések elkerüléséhez 

A pénztárgépek online bekötésével számos újabb olyan határidőre kell figyelnie a vállalkozásoknak, amelyek elmulasztása jelentős adóhatósági büntetéseket vonhatna maga után. Íme a legfontosabbak, amikre készülni kell!

A NAV már kész az online kasszákra, csak még nem léteznek 

Senki sem tudja megmondani, mikor lesz kész az első AEE. A határidő betartása problémás, mert a gyártási folyamat és a tesztelés is időigényes - az IVSZ szerint.

Minden pénztárgép új lesz, elvileg 

Varga Árpád, az adóhatóság elnökhelyettese leszögezte, elvileg minden pénztárgép új típust testesít majd meg, még akkor is, ha a gyakorlatban csak kis átalakítást hajtanak rajtuk végre.

Az állam jól jár, a kereskedőknek fájni fog 

Jelentősen fehéríti a kereskedelmet az a rendelet, amely szerint a pénztárgépeket online kapcsolaton keresztül közvetlenül be kell kötni az adóhatósághoz. Ezzel együtt az állami bevételek biztosan nőnek, a kereskedők számára ugyanakkor ez jelentős többletterhet jelent majd mind induláskor, mind később az üzemeltetés során – a témáról Vámos György, az Országok Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára nyilatkozott a Gazdaság TV-nek.

Mindent tud az AEE 

Alaposan kidolgozták a NAV-nál az adóügyi ellenőrző egység (AEE) követelményeit, úgy tűnik, az adóhivatal szakértői a legkörmönfontabb csalásokat is igyekeztek kivédeni. Az AEE-be csak írni lehet, törölni nem, áramforrás nélkül is képes működni, egymillió bizonylatot tud tárolni, és ha mégis betelt, csak cserélni lehet, újrafelhasználni nem.

Figyelem! Változik a kasszák engedélyezési eljárása! 

Március 20-a után a NAV helyett a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) folytatja le a kasszák engedélyezési eljárását. Az engedélyek megszerzésének díja 600-900 ezer forint, és a forgalmazóknak érdemes lesz odafigyelniük a köztartozásaikra is!

Utaztatáshoz nem kell pénztárgép 

Felmentés kérhető az adóhatóságtól a pénztárgép adóügyi egységgel (AEE) való felszerelése alól ha a pénztárgép olyan helyen üzemel, ahol az adatkapcsolat létesítéséhez szükséges elektronikus hírközlő hálózat nem érhető el. A pénztárgép alkalmazásának kötelezettsége alól kivételt képez az utazási iroda, utazási ügynökség, turisztikai szolgáltató iroda utazási szolgáltatásai tekintetében.

Pénztárgépcsere: megvannak a technikai paraméterek 

Gőzerővel folyik a pénztárgépek Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) történő bekötésének előkészítése: pénteken a technikai paramétereket rögzítő rendelet is megjelent. Az átállásra korábban meghatározott időszak igen szűk, a pénztárgépek tudása, s ára között számottevő eltérések mutatkoznak, a vállalkozásoknak érdemes tehát mielőbb áttekinteni a kötelezettségeket és lehetőségeket.

Pénztárgépek: haladékot adott a kormány 

Május elsejéig kell átállni a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek alkalmazására - jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben. A kormányhatározat arra hívja fel a nemzetgazdasági minisztert, hogy rendeletben határozza meg az új pénztárgépek bevezetésének ütemezését úgy, hogy az online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre való átállás időpontja: 2013. május 1.

Több sebből vérzik a pénztárgépek hálózatba kötésének terve 

Sok még a bizonytalanság a pénztárgépek Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) történő bekötése ügyében. Egyelőre az látszik, hogy viszonylag kicsi az esélye a március végi határidő tartásának.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Minden helyzetben van nyerő stratégia, csak jól kell csinálni

Minden helyzetben van nyerő stratégia, csak jól kell csinálni 

Szabó Balázs vezérigazgatóval és Móricz Dániel befektetési igazgatóval az elmúlt időszak kiemelkedően jó teljesítménye miatt elnyert díjak apropóján beszélgettünk.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták  

Megéri klímaberendezést vásárolni néhány forró nyári hét miatt?

Adózás

Valamit sumákol a munkáltatója? Azonnal megtudhatja a NAV-tól

Valamit sumákol a munkáltatója? Azonnal megtudhatja a NAV-tól  

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól.

Klímablog

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták  

Megéri klímaberendezést vásárolni néhány forró nyári hét miatt?

Gazdaság

Vállalkozások ezreit érintő határidő jár le

Vállalkozások ezreit érintő határidő jár le 

Az elmúlt három évet vizsgálva, rendre közel negyedmillió vállalkozás nyújtja be a pénzügyi beszámolóját májusban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo