Pénztárgépek bekötése cikkek

hirdetés

Melyiket válasszam a sok vállalatirányítási szoftver közül?

Melyiket válasszam a sok vállalatirányítási szoftver közül?

Még a kisebb cégeknél is elképesztő mennyiségű adat keletkezik, s ezeket a hatályos jogszabályoknak megfelelve kell kezelni, hogy közben a cégvezetés is képes legyen átlátni az adattömeget és azok alapján felelős döntéseket hozni a holnapra vonatkozóan. Az okos ügyvitelhez integrált vállalatirányítási szoftverek kellenek. Csak számlázóprogramokból közel száz elérhető a hazai piacon.
Még nem maradt le a támogatásról!

Még nem maradt le a támogatásról!

A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek elég április 30-ig üzembe helyezniük a pénztárgépet az eredeti 2016. december 31-i határidő helyett ahhoz, hogy igénybe vehessék az állami támogatást - mondja ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendeletmódosítás.
A pénztárgépet is meg kell venni a karácsonyi hajrában

A pénztárgépet is meg kell venni a karácsonyi hajrában

Eddig több mint 10 ezer pénztárgép-támogatásra jogosult vállalkozót kerestek fel személyesen az adóhivatal munkatársai. A kasszánként 50 ezer forintos állami támogatás csak annak jár, aki 2016. december 31-ig beszerzi az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépet.
Elindultak az első online kasszák

Elindultak az első online kasszák

Sikeresen elindult a NAV-nak folyamatosan adatokat szolgáltató online kasszák bekötése. Zagyvarékason egy Coop üzletben működik ma reggel óta a Laurel Cégcsoport által szállított pénztárgép, a Montel Kft. pedig egy budapesti zöldségesboltban indította el az első kasszát.
Online pénztárgépek: lehetne olcsóbban?

Online pénztárgépek: lehetne olcsóbban?

A mikro- és kisvállalkozások sokallják az online kasszák bevezetésének költségeit, alternatív, ugyanakkor törvényes megoldást keresnek, amellyel jelentős megtakarítást érhetnek el.
hirdetés
Megvan az első engedélyezett onlinekassza

Megvan az első engedélyezett onlinekassza

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal zöld jelzést adott az első online kommunikációra alkalmas pénztárgépre, amely a rendeletnek megfelelően képes a kereskedők és a NAV közötti mobil-adatkommunikációra. A rendszert a hazai kereskedelmi informatika vezető szállítója, a magyar Laurel Cégcsoport engedélyeztette.
Júliusra lesznek új pénztárgépek

Júliusra lesznek új pénztárgépek

Legkésőbb június 30-ig megjelennek a piacon az új elvárásoknak megfelelő pénztárgépek egy pénteki egyeztetés szerint. Problémát jelenthet azonban, hogy a jelenlegi szabályok szerint az átállás kezdő időpontja jelenleg május 1. és büntető szankció nélkül június 30-ig lehet a régi pénztárgépeket használni.
Nem indultak időben az onlinekasszák

Nem indultak időben az onlinekasszák

Elvileg mától már be kellett volna kötni az ország kiskereskedelmi egységeinek pénztárgépeit az adóhatósághoz. A gyakorlatban persze az átállás még hónapokig tart, az erre alkalmas gépek jelentős részének még a forgalmi engedélyeit sem adták ki a hatóságok. Pedig az átállástól komoly bevételt vár az államkassza, de a jelek szerint Matolcsy György ezen ötlete is csak a kormány elkapkodva kivitelezett ötleteit szaporítja.
Hiánypótlásra kötelezték az első online-kassza-kérelmet

Hiánypótlásra kötelezték az első online-kassza-kérelmet

Hiánypótlásra kötelezték az első onlinekassza-kérelmet benyújtó vállalkozást, amely az első lehetséges napon, március 20-án beadta a kérelmét, és rögtön két pénztárgéptípusra, azóta viszont még senki sem követte a példáját.
Egy filléres alkatrész hiánya miatt is csúszhat az onlinekassza

Egy filléres alkatrész hiánya miatt is csúszhat az onlinekassza

Visszafogottan örül az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, hogy a kormány támogatja a pénztárgépcserét. Az összeg nem fedezi a teljes költséget, ráadásul a kifizetés módjáról is egyeztetést kezdeményeztek. Az onlinekassza.hu-nak nyilatkozva Várkonyi Gábor, az IVSZ Pénztárgép Munkacsoportjának vezetője rámutatott, akár egy párforintos alkatrész hiánya is akadályozhatja a rendelet végrehajtását.
hirdetés

Pénztárgépcsere: ötvenezerrel besegít az állam

Ötvenezer forint támogatást ad az állam a pénztárgépek cseréjéhez az arra jogosult vállalkozóknak, de cégenként csak legfeljebb öt gépet lehet támogatással cserélni – jelentette be a kormány szerdai döntését a nemzetgazdasági miniszter.

Van, ahol bevált az onlinekassza

Csaknem harmadával több volt a bejelentett forgalom a horvátoknál az onlinekassza-rendszer első működési hónapjában. Így az ottani adóhatóság elégedett az onlinekassza 2013. januári indulásának eddigi eredményével, de a februárban kezdődő szigorú ellenőrzések hatására további javulást várnak.

Növekvő forgalmat hoztak az online kasszák Horvátországban

Elégedett a horvát adóhatóság a hivatalhoz bekötött pénztárgépek alkalmazásának eddigi eredményeivel - közölte az MTI a helyi médiára hivatkozva.

Naptár a büntetések elkerüléséhez

A pénztárgépek online bekötésével számos újabb olyan határidőre kell figyelnie a vállalkozásoknak, amelyek elmulasztása jelentős adóhatósági büntetéseket vonhatna maga után. Íme a legfontosabbak, amikre készülni kell!

A NAV már kész az online kasszákra, csak még nem léteznek

Senki sem tudja megmondani, mikor lesz kész az első AEE. A határidő betartása problémás, mert a gyártási folyamat és a tesztelés is időigényes - az IVSZ szerint.

Minden pénztárgép új lesz, elvileg

Varga Árpád, az adóhatóság elnökhelyettese leszögezte, elvileg minden pénztárgép új típust testesít majd meg, még akkor is, ha a gyakorlatban csak kis átalakítást hajtanak rajtuk végre.

Az állam jól jár, a kereskedőknek fájni fog

Jelentősen fehéríti a kereskedelmet az a rendelet, amely szerint a pénztárgépeket online kapcsolaton keresztül közvetlenül be kell kötni az adóhatósághoz. Ezzel együtt az állami bevételek biztosan nőnek, a kereskedők számára ugyanakkor ez jelentős többletterhet jelent majd mind induláskor, mind később az üzemeltetés során – a témáról Vámos György, az Országok Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára nyilatkozott a Gazdaság TV-nek.

Mindent tud az AEE

Alaposan kidolgozták a NAV-nál az adóügyi ellenőrző egység (AEE) követelményeit, úgy tűnik, az adóhivatal szakértői a legkörmönfontabb csalásokat is igyekeztek kivédeni. Az AEE-be csak írni lehet, törölni nem, áramforrás nélkül is képes működni, egymillió bizonylatot tud tárolni, és ha mégis betelt, csak cserélni lehet, újrafelhasználni nem.

Figyelem! Változik a kasszák engedélyezési eljárása!

Március 20-a után a NAV helyett a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) folytatja le a kasszák engedélyezési eljárását. Az engedélyek megszerzésének díja 600-900 ezer forint, és a forgalmazóknak érdemes lesz odafigyelniük a köztartozásaikra is!

Utaztatáshoz nem kell pénztárgép

Felmentés kérhető az adóhatóságtól a pénztárgép adóügyi egységgel (AEE) való felszerelése alól ha a pénztárgép olyan helyen üzemel, ahol az adatkapcsolat létesítéséhez szükséges elektronikus hírközlő hálózat nem érhető el. A pénztárgép alkalmazásának kötelezettsége alól kivételt képez az utazási iroda, utazási ügynökség, turisztikai szolgáltató iroda utazási szolgáltatásai tekintetében.

Pénztárgépcsere: megvannak a technikai paraméterek

Gőzerővel folyik a pénztárgépek Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) történő bekötésének előkészítése: pénteken a technikai paramétereket rögzítő rendelet is megjelent. Az átállásra korábban meghatározott időszak igen szűk, a pénztárgépek tudása, s ára között számottevő eltérések mutatkoznak, a vállalkozásoknak érdemes tehát mielőbb áttekinteni a kötelezettségeket és lehetőségeket.

Pénztárgépek: haladékot adott a kormány

Május elsejéig kell átállni a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek alkalmazására - jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben. A kormányhatározat arra hívja fel a nemzetgazdasági minisztert, hogy rendeletben határozza meg az új pénztárgépek bevezetésének ütemezését úgy, hogy az online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre való átállás időpontja: 2013. május 1.

Több sebből vérzik a pénztárgépek hálózatba kötésének terve

Sok még a bizonytalanság a pénztárgépek Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) történő bekötése ügyében. Egyelőre az látszik, hogy viszonylag kicsi az esélye a március végi határidő tartásának.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Pénzszerzés

Durva változás az uniós számlázásban

Durva változás az uniós számlázásban

Itthon is nagy változást hoz az elektronikus számlázásban az új EU-sztenderd.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Cégblog

Fontos változtatást jelentett be a Tesco az árstopos termékeknél

Fontos változtatást jelentett be a Tesco az árstopos termékeknél

Megemelik az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet a húsvét előtti időszakban, és a tojás esetében el is törlik.

Gazdaság

Rejtély, elestek a laborok

Rejtély, elestek a laborok

Az egészségügyi ellátás legfontosabb pillére a jó diagnózis, aminek első lépése, hogy elmegyünk egy laborba, ahol vizelet és vérvételt követően jutnak az orvosok alapinformációkhoz egy szervezet állapotáról. Mostanában mintha haldokolna ez a szolgáltatás.

Társadalom

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo