hirdetés

Egy filléres alkatrész hiánya miatt is csúszhat az onlinekassza

Visszafogottan örül az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, hogy a kormány támogatja a pénztárgépcserét. Az összeg nem fedezi a teljes költséget, ráadásul a kifizetés módjáról is egyeztetést kezdeményeztek. Az onlinekassza.hu-nak nyilatkozva Várkonyi Gábor, az IVSZ Pénztárgép Munkacsoportjának vezetője rámutatott, akár egy párforintos alkatrész hiánya is akadályozhatja a rendelet végrehajtását.
hirdetés

Kép:Pixabay

- Elégségesnek tartja az IVSZ, hogy a kormányzat 500 millió forint éves árbevétel alatt 50 ezer forintos támogatást ad a kasszacserékhez?

- Az 50 ezer forintos támogatás fontos, de a teljes beszerzési árat nem fedezi. Nagy eredménynek tartom, hogy sikerült közvetlen támogatást szerezni, nemcsak utólag lehet jóváírni a társasági adóból. Magasabb összegnek természetesen jobban örülnénk.

- A támogatásokat úgy folyósítják, hogy a forgalmazó elengedi az árból az 50 ezer forintot, majd ő igényli vissza, ezáltal tulajdonképpen hitelez a kiskereskedőnek. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint ez aggályos.

- Erről a kérdésről egyeztetést kezdeményeztünk. Mindenképpen meg kell vitatni, hogy a kiskereskedő (a pénztárgépet használó), vagy a szerviz finanszírozzon, és hogy mennyi ideig tegye ezt. Amennyiben a szerviznek vagy forgalmazónak kell finanszíroznia, akkor az be fog épülni a gép árába további költségként. A támogatás kiutalásának határideje lesz döntő ebben a tekintetben.

- Az IVSZ tagjai hogyan haladnak az online bekötésre alkalmas pénztárgépek fejlesztésével, beadtak-e már engedélykérelmet a MKEH-hoz?

- Folynak a fejlesztések. Mivel a piacon verseny van, ezért a cégek üzleti titokként kezelik, pontosan milyen készültségi állapotban vannak. Azt gondolom, hogy aki már beadta az MKEH engedélykérelmét, az csak tapasztalatot akar szerezni az új rendszer működéséről, a tesztre beadott gép hibáiról várja az engedélyező hatóság válaszait.

Az interjú itt folytatódik.

hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo