önismeret cikkek


Mennyit ér a piacon az önismeret?

Mennyit ér a piacon az önismeret? 

A munkaerő-piaci átalakulás miatt a munkáltatók nagy hangsúlyt fektetnek a vállalati ösztönzők, a munkáltatói márka építésébe, míg a munkavállalók igyekeznek megtalálni az igazi álomállást. Szakértőnk szerint azonban igazi előnyt az kovácsolhat a jelenlegi helyzetből, aki megfelelő önismerettel rendelkezik.
Így lett sikeres az Apple vagy az Ikea

Így lett sikeres az Apple vagy az Ikea 

Vajon mi a közös az Apple alapítójában Steve Jobsban és a Tesla megálmodójában, Elon Muskban? Hogyan lehetett az, hogy Walt Disney, már az első miki egér rajzfilm sikere után egész szórakoztató iparágban gondolkozott? „Ők az úgynevezett erős jövőképpel rendelkező vezetők, akik másként néznek a világra. A sikeres vezetés azonban nem csak néhány kiválasztott kiváltsága, igenis tanulható” - mondja Aaron K. Olson, az Aon Global Talent Management vezetője, a Northwestern Egyetem tanszékvezetője, aki a napokban Budapesten mutatta be “Leading with Strategic Thinking” – (Stratégiai gondolkodással vezetni) című könyvét.
Énmárka rombolás: amit inkább ne mondjunk magunkról

Énmárka rombolás: amit inkább ne mondjunk magunkról 

Az énmárkánk, a rólunk mások fejében kialakult kép akkor is létezik, ha nem foglalkozunk vele tudatosan. Jobban megéri hát, ha magunk irányítjuk. Megmutatjuk, mit az, amivel viszont többet ártunk, mint használunk a személyes brandünknek.
Az apró szokások meglepő ereje

Az apró szokások meglepő ereje 

Ha sikerülne levetkőzni a rossz szokásokat, megváltozna az életünk - gondoljuk sokszor. Ráadásul nem kell semmi drasztikus, az apró változtatások is hatalmas eredményekkel járhatnak. Mutatunk néhány konkrét tippet, hogy vehetjük rá magunkat jó szokásokra!
Franchise vagy új vállalkozás? Öntől függ!

Franchise vagy új vállalkozás? Öntől függ! 

Egy nagyobb egység részeként sok tekintetben könnyebb, mint egyedül. De csak annak, akinek a vállalkozói habitusa is alkalmas a szigorú keretek közötti működésre. Segítünk kideríteni, Önnek melyik való!
Önismeret nélkül hova vezet a vezető?

Önismeret nélkül hova vezet a vezető? 

A vezető teljesítménye hatással van a munkavállalókra és a szervezet egészének eredményességére is. Az eredményességhez pedig tisztában kell lennie saját működésével, az általa vezetett szervezetben létrehozott hatásaival - hogy szükség esetén változtathasson.
Így legyen sikeres bármiben!

Így legyen sikeres bármiben! 

Az emberek nagy többsége egész életében elfogadja, hogy bizonyos emberek speciális tudással és képességekkel rendelkeznek, az pedig, hogy mennyire leszünk kiválóak valamely tevékenységben, nagyrészt attól függ, milyen genetikai örökséget hordozunk. Csakhogy ez nem igaz.
Önismeret a nagyívű karrier titka

Önismeret a nagyívű karrier titka 

A sikeres karrierstratégiához elengedhetetlen, hogy ismerjük önmagunkat, képességeinket, személyiségünket. Karrier iránytűnk csak akkor mutat a helyes irányba, ha tisztában vagyunk erősségeinkkel éppúgy, mint hiányosságainkkal. Az önismeret akkor is fontos, amikor karrierválasztás előtt állunk és akkor is, ha a választott pályánkon előbbre akarunk jutni.
A stratégia az útvonal, amely a célunkhoz vezet

A stratégia az útvonal, amely a célunkhoz vezet 

Ahhoz, hogy sikeresen érjük el vágyainkat, eredményesebbé és elégedettebbé váljunk, többlépcsős folyamaton kell végighaladni. Szakértőnk, Vass Andrea coach most a cél meghatározása után következő stratégia alkotást veszi górcső alá.
Támogató és hátráltató szokásaink

Támogató és hátráltató szokásaink 

Nem elég egy motiváló cél, ha nem társul hozzá a meggyőződés, hogy ezt képesek is vagyunk megvalósítani. A minket támogató vagy akadályozó gondolkodásmódról, meggyőződéseinkről, hiedelmeinkről, átkeretezésről ír szakértőnk, Vass Andrea coach.

Állás vagy vállalkozás - honnan tudjuk, hogy jól döntöttünk? 

Nem minden választás a megfelelő választás. Van olyan karrierdöntés, ami alapjaiban elhibázott, és leginkább csak pokollá teszi az ember életét. Az alábbi rövid lista néhány egyszerű támpontot ad arra nézve, hogy az alkalmazott/vállalkozó dilemma esetén milyen tényezők mentán kell(ene) döntenünk.

Hogyan lehetünk eredményesebbek? 

Min múlik az, hogy megvalósítjuk-e az álmainkat, hogy egyáltalán merjük-e és tudjuk-e azt az életet élni, amit szeretnénk? Kamaszként mindnyájunknak vannak álmai, nagy, világmegváltó tervei, aztán valamivel vagy sokkal alább adjuk, vagy el is felejtjük ezeket az álmokat. A Piac&Profit szakértője segít megtudni, mit tehetünk magunkban a sikerért!

Ön vállalkozónak született?  

Az ideális vállalkozó felküzdi magát a legmagasabb sziklafokra, miközben örömét leli az őt érő csapásokban, és a mosoly egy pillanatra sem fagy le az ajkáról. Ám úgy tűnik, a vállalkozások jelentős részét nem született vállalkozók vezetik. S még az sem biztos, hogy ez baj.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Keddtől új világ kezdődik a rollereseknek

Keddtől új világ kezdődik a rollereseknek  

Holnaptól mintegy 50 ezer e-rollerrel már csak kötelező biztosítással lehet közlekedni a hazai utakon.

Adózás

Itt vannak a nyári adóváltozások

Itt vannak a nyári adóváltozások 

Múlt héten megjelentek a Magyar Közlönyben az adótörvényeket érintő évközi változások, ennek apropóján a PwC összefoglalta a legfőbb pontokat. 

Jogi kisokos

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek  

Augusztus 1-től 13 százalékról 15 százalékra emelkedik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabható bírság összegének felső határa.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo