Mobilpiac cikkek

hirdetés

A mobilpiac irányába megy el az autóipar

A mobilpiac irányába megy el az autóipar

Az autógyártók sikere a jövőben nemcsak az eladott járművek számán fog múlni, hanem azon is, hogy a jármű teljes életciklusa alatt mennyi pénzt tudnak kiszámlázni a tulajdonosnak a digitális szolgáltatásokért - derül ki a KPMG friss, globális autóipari felméréséből.
Hasítanak az okostelefonok

Hasítanak az okostelefonok

Tavaly lépte át első alkalommal az egymilliárdos eladási darabszámot az okostelefonok piaca, miközben az Android operációs rendszer tovább erősítette vezető piaci szerepét - közölte az amerikai IDC informatikai és távközlési kutató intézet.
Magyarországra költözik a ZTE mobiljavító központja

Magyarországra költözik a ZTE mobiljavító központja

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a ZTE telekommunikációs cég. A most induló beruházás egymillió eurót tesz ki, ezt a jövőben tízmilliós nagyságrendűvé tervezik bővíteni.
Mobilra optimalizálni: miért, hogyan és kinek jó?

Mobilra optimalizálni: miért, hogyan és kinek jó?

A rohamosan terjedő okostelefonok korában alapvető elvárásnak számít, hogy a céges weboldalak, vagy webáruházak mobileszközökről is élvezhetőek legyenek. Az optimalizálás hogyanja és mikéntje a cégvezetők számára sok esetben ismeretlen terület, ezért a leggyakrabban felmerülő kérdésekre most választ kaphat szakértőnktől, Bátky Zoltántól, a Technet.hu főszerkesztőjétől.
Fogynak a mobilosok

Fogynak a mobilosok

Júliusban több mint 11 ezerrel 11,517 millióra csökkent a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizetőszáma. A forgalmat generáló ügyfeleké az előző hónaphoz képest 12 ezerrel lett több, így ez az érték közel 10,992 millió volt a vizsgált hónapban az NMHH gyorsjelentése szerint.
hirdetés
Hogyan lehet kihasítani egy szeletet a mobilpiacból?

Hogyan lehet kihasítani egy szeletet a mobilpiacból?

A virtuális mobilszolgáltatás elterjedésének első hulláma lezajlott Észak-Amerikában, Nyugat-Európában és Ázsiában, így más térségekben, köztük Közép-Kelet-Európában az új piaci szereplők így már jelentős tapasztalatok alapján léphetnek színre, többek között azzal az előnnyel, hogy rájuk nem minden esetben vonatkozik a telekomadó.
Mobilinternet mindenkinek 2017-ben?

Mobilinternet mindenkinek 2017-ben?

Öt év múlva várhatóan a világ népességének túlnyomó része rendelkezik már mobilinternet előfizetéssel, az okostelefon előfizetések száma eléri a hárommilliárdot. Közben egyre kevesebb mobiltelefont adnak el a világon.
Megúszható a telekomadó?

Megúszható a telekomadó?

Van olyan mobilszolgáltató, amely már közölte, hogy az új, perc alapú távközlési adót érvényesíteni fogja áraiban és a többi nagy mobilszolgáltató álláspontja is hasonló, azaz az ügyfelek emelkedő tarifákkal számolhatnak. Ugyanakkor a kis szolgáltatók némelyike lehetőséget is lát az új adó miatt átalakuló piacban.
Mitől jó a mobilszolgáltató?

Mitől jó a mobilszolgáltató?

A fogyasztók a mobilszolgáltatókat az általuk nyújtott szolgáltatások és támogatás minősége, az ügyfélhűséget erősítő kezdeményezéseik, valamint számlázási és befizetési gyakorlatuk alapján ítélik meg az Ericsson ConsumerLab új jelentése, „Az optimális fogyasztói élmény" szerint. 
Partnerségek kellenek a túléléshez

Partnerségek kellenek a túléléshez

A bővülő távközlési piacot a mobilinternet-előfizetések és a szélessávú szolgáltatások további növekedése húzza, míg a virtuális mobilszolgáltatás új helyzetet teremt.
hirdetés

Eltűnnek a hagyományos mobilok?

Európában a mobiltelefonok iránti kereslet 2011-ben újra megnőtt főként az okostelefonok egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően. A GfK adatai szerint a tavalyi évben mintegy 3 százalékkal több mobiltelefont adtak el; ezen belül pedig különösen az okostelefonokat keresték a vásárlók, így e készülékekből 67 százalékkal értékesítettek többet. Magyarországon viszont még van hova növekedni.

Váltsd készpénzre ötleted!

Mától a hazai fejlesztőknek új lehetősége nyílik a globális piac meghódítására: a Microsoft a magyar okostelefon-alkalmazásfejlesztők előtt megnyitotta fejlesztői portálját, az AppHub-ot, amelyen keresztül a Windows Phone Marketplace-en - azaz a Piactéren - tehetik közzé alkalmazásaikat. Ezzel egyidőben elérhetővé vált a Windows Phone hazai kompetencia-oldala is. A szolgáltatás a diákok számára ingyenes.

Karácsonyi szinten a költési kedv

Jelentősen nőtt a mobileszközök használata a vásárlásoknál: a mobileszközről árucikket keresők aránya mintegy 25 százalékkal nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest - derül ki az Árukereső.hu árösszehasonlító oldal szakértőinek kutatásából.

Balatonfüreden akár 42 Mbit/másodperc!

A nyári hónapokban hazánk egyik legnépszerűbb célpontja a Balaton, júniustól augusztusig milliók látogatják Közép-Európa legnagyobb tavát. A megbízható és villámgyors mobilinternetet biztosító hálózat egyaránt fontos a turisták, a nyaralók és a helyi lakosok számára. Ezért választotta a Vodafone rádiós hálózatfejlesztésének első helyszínéül a balatoni régiót.

Már másfél millió magyar használja...

Május hónapban 1 millió 503 ezerre nőtt Magyarországon a mobilinternet-előfizetések száma, míg a teljes előfizetői táboron belül az aktív - a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő - ügyfelek száma az előző havi 1 millió 109 ezerről 1 millió 150 ezerre emelkedett, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Osztható tarifák kisvállalkozásoknak

A Vodafone elsőként vezette be az ügyfelek számára költséghatékony osztható tarifacsomagokat és most ugyanezt a helyzet az Üzleti Osztható MobilNet csomagok esetében is.  A vállalkozásban dolgozó kollégák mindannyian egyetlen, közös havidíjért internetezhetnek a telefonjaikon.

Vodafone: Okostelefont minden kollégának!

A magyarországi mobilpiacon mindeddig sokszor az volt a jellemző, hogy a cégvezető vett egy jobb telefont, a dolgozóinak pedig a legolcsóbbat, legegyszerűbbet választotta. Leginkább csak a cégvezetőknek volt lehetősége mobilinternetezésre, a szolgáltatók kártyánként számolták az adathasználatot: valamelyik kollégának kevés volt és „túlforgalmazott", valakinek pedig túl sok és „benn ragadt" a kifizetett adattartalom. A Vodafone új szolgáltatása a kis- és középvállalati szektor képviselői számára véget vet a rossz kompromisszumoknak.

Kevesebb lett a mobilos

Júliusban közel 3 ezerrel 11,702 millióra csökkent a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizető-száma. A forgalmat generáló ügyfeleké az előző hónaphoz képest 24 ezerrel lett több, így ez az érték közel 10,983 millió volt a vizsgált hónapban - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Ilyen Kína: havi 9 millió új mobilelőfizető

A 2010-es világkiállítással Sanghaj az érdeklődést Kína múltjára, jelenére és jövőjére irányítja. Az Ericsson ConsumerLab új jelentése a világ legnagyobb távközlési piacának növekedése, lehetőségei és sokszínűsége mögött álló fogyasztói viselkedésre irányítja a reflektorfényt.

Akár 200 ezer magyarnál is iPhone vagy Blackberry csörög...

Robbanás előtt áll az érintőképernyős mobiltelefonok piaca Magyarországon, a mobilozók közel 40 százaléka saját bevallása szerint érintőkijelzős telefont választ majd a következő készülékének, ha teheti - derült ki az Ipsos közvéleménykutató online felméréséből.

Visszafejlesztik infrastruktúrájukat a mobilszolgáltatók?

A nem megfelelően kialakított frekvenciahasználati díj rendszere miatt az egyik magyarországi mobilszolgáltató kapacitáscsökkentésre kényszerült. Ez azt jelenti, hogy a rádió adóvevő egységei számát országosan csaknem 8 százalékkal csökkentette, ami a kiélezett szolgáltatói versenyben kimondottan különös. A lépésre azért kényszerült, mert frekvenciadíj szempontból országunk a világon az egyik legdrágább. Szakértők a szabályozási rendszer átalakítását javasolják a probléma kiküszöbölésére.

Nem könnyű: 109 tarifacsomag közül kell választani

Magyarországon a mobilszolgáltatók több mint száz különböző tarifacsomagot kínálnak ügyfeleik számára. A fogyasztók viszonylagos rugalmatlansága miatt azonban ez a széles paletta a díjcsomag kiválasztása pillanatáig érdekes, hiszen a későbbiekben nagyon ritka a tarifacsomag váltás. Szakértők szerint egy átgondolt szabályozás segíthetné az eligazodást, de ehhez alapos hatásvizsgálatokra van szükség.

Nem csodálkozunk: itthon drága a mobil

Magyarországon drágább a mobilozás, mint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamainak átlagában - derül ki abból az OECD-kimutatásból, amelyet a Le Soir című brüsszeli lap csütörtöki száma ismertetett.

"A válság miatt már csak egy mobilom van"

Áprilisban a március véginél 121 ezerrel kevesebb, összesen 11 millió 991 ezer ügyfele volt a három magyarországi mobilszolgáltatónak, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A száz főre jutó előfizetések száma április végére a március végi 120,8-ról 119,6-ra csökkent.

Csak minden 50. mobilos vállalta

2008 novemberében a mobil-előfizetések száma 111 ezerrel nőtt, így a hónap végén a három szolgáltató ügyfeleinek száma összesen 11 millió 949 ezer volt és 100 lakosra 119,1 előfizetés jutott az egy évvel korábbi 10,65 után, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Európában és Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektronikus fizetési lehetőségek a vásárlók körében.

Pénzszerzés

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

A magyar agrárfinanszírozás az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Cégblog

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Hozzávetőleg 8,7 milliárd forint értékben fejleszti gyártási, illetve logisztikai kapacitásait a Coca-Cola Dunaharasztiban. 

Gazdaság

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

A magyar agrárfinanszírozás az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül.

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo