hirdetés

Mitől jó a mobilszolgáltató?

A fogyasztók a mobilszolgáltatókat az általuk nyújtott szolgáltatások és támogatás minősége, az ügyfélhűséget erősítő kezdeményezéseik, valamint számlázási és befizetési gyakorlatuk alapján ítélik meg az Ericsson ConsumerLab új jelentése, „Az optimális fogyasztói élmény" szerint. 
hirdetés

Cecilia Atterwall, a ConsumerLab vezetője szerint a jelentésből világosan kiderül, hogy a fogyasztók egyre magasabb elvárásokat támasztanak a mobilszolgáltatókkal szemben, s ez megnyitja az utat az egyéni igényekre építő, új típusú szolgáltatások előtt. (A mobil kikerülhetetlenül fontos része a mai emberek életének, egy friss kutatás szerint a mobiltelefon tulajdonosok 73 százaléka óránként, vagy annál is sűrűbben nyúl a telefonjához.)


Kép: PP archív

A jelentés szerint a különböző típusú, különböző élethelyzetben lévő embereknek eltérő igényeik vannak. Az idősebb és a modern technikát kevésbé ismerők számára az ügyfélkapcsolat létrejötte, kezdeti szakasza a leginkább meghatározó a fogyasztói élményben. A karrierjükre összpontosító fogyasztók számára viszont a számlázás és a fizetés ügyei a legfontosabbak. Azt várják el, hogy a számlázás folyamata, előfizetéseik pénzügyi vonatkozásai teljesen átláthatóak legyenek, túlzott, nem várt vagy rejtett díjtételek nélkül. A fiatal szakembereket megint más vonzza, elsősorban az ügyfélhűséget erősítő kezdeményezések, például egy-egy olyan proaktív javaslat, amelynek nyomán áttérhetnek a felhasználói szokásaiknak jobban megfelelő szolgáltatási csomagra. A szülők számára megint csak a számlázási folyamat a legfontosabb. Mivel ellenőrzésük alatt kívánják tartani a család ügyeit, azt szeretnék, ha maguk és gyermekeik telefonhasználatát is nyomon követhetnék - akár online, akár valamilyen mobil alkalmazáson keresztül.

A ConsumerLab azt tapasztalta, hogy a fogyasztók elsősorban azért lépnek kapcsolatba mobilszolgáltatójukkal, hogy bővítsék vagy szűkítsék szolgáltatási csomagjukat. A megkérdezettek 61 százaléka kifejezetten ezért vette fel a kapcsolatba a szolgáltatójával az elmúlt hat hónapban, 58 százalékuk azért, hogy műszaki szolgáltatási vagy támogatási problémához kérjen segítséget, 51 százalék pedig azért, hogy új szolgáltatásokról vagy termékekről érdeklődjön. (Idén várhatóan az okostelefon eladások húzzák majd a hazai piacot.)

A megkérdezettek szerint:
„Valamiért felszámoltak plusz 10 dollárt. Az anyukám eléggé berágott. Nekem kellett kifizetni. Ez nem volt tisztességes eljárás.”
középiskolai tanuló, Chicago
„Csalódott voltam, amikor az akciós időszak lejártával mindenféle értesítés nélkül megváltoztak az árak, és felmentek a percdíjak. A szolgáltató sajnos nagyon bénán tájékoztat az árakról, szolgáltatásokról és lehetőségekről.”
fiatal szakember, Chicago
„Mobilcsomagra van szükségem a 15 éves lányom számára, aki sok SMS-t küld ugyan, de nem sokat telefonál. Több lehetőség közül szeretnék választani. Jelenleg többért fizetünk, mint amit tényleg használunk. Személyre szabott csomag kellene, de nincs.”
szülő, Chicago
A felmérés összesen mintegy 3000 ember megkérdezésével zajlott, számos országban.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo