Mercedes cikkek

hirdetés

Viszik a drága és elektromos Mercedeseket, mint a cukrot

Viszik a drága és elektromos Mercedeseket, mint a cukrot

Az első negyedévben nőttek a Mercedes-Benz eladásai világszerte.
Még több prémium autómodell közül válogathatunk

Még több prémium autómodell közül válogathatunk

A Mercedes bővíti modellportfólióját a zsugorodó magyarországi újautó-piacon.
Majd bruttó egy millió forintot kapnak pluszban a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói

Majd bruttó egy millió forintot kapnak pluszban a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói

Eredményrészesedési juttatást kapnak a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói.
Ragyog a Mercedes csillaga

Ragyog a Mercedes csillaga

A Mercedes-Benz erős negyedik negyedév után csaknem azonos mennyiségű autót értékesített tavaly.
Elindult a termelés a Mercedes új kecskeméti üzemében

Elindult a termelés a Mercedes új kecskeméti üzemében

A Mercedes-Benz gyár mintegy 23 ezer négyzetméteres új présüzemében helyben készült alkatrészekkel látja el mind a Magyarországon készülő kompakt gépjárműveket.
hirdetés
Pluszpénzt kapnak a Mercedes dolgozói

Pluszpénzt kapnak a Mercedes dolgozói

A rezsiárak emelkedése miatt egyszeri juttatásban részesülnek a munkavállalók.
Új Mercedes gyártósorok jönnek Magyarországra, hatalmas összegbe kerülnek

Új Mercedes gyártósorok jönnek Magyarországra, hatalmas összegbe kerülnek

Az állam 14 milliárd forinttal támogatja.
Az autóipar nehézségei ellenére a kecskeméti Mercedes gyár növelni tudta a nyereségét

Az autóipar nehézségei ellenére a kecskeméti Mercedes gyár növelni tudta a nyereségét

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2021-ben 3,1 milliárd euró árbevételt ért el az előző évi 3,4 milliárd euróval szemben; az adózás előtti nyeresége viszont nőtt: a 2020. évi 39,3 millió euró után tavaly 67,6 millió euró lett - közölte a társaság.
Rakétaként tör felfelé a Mercedes-Benz

Rakétaként tör felfelé a Mercedes-Benz

Szűkíti középkategóriás autókból álló kínálatát, és egyre inkább a luxus kategóriára összpontosít a Mercedes-Benz - jelentette be a német autógyártó társaság vezetője.
A Mercedes-Benz elektromos autóit viszik, mint a cukrot

A Mercedes-Benz elektromos autóit viszik, mint a cukrot

A Mercedes-Benz Cars 2022 első negyedévében 501 600 járművet értékesített, 15 százalékkal kevesebbet, mint 2021 hasonló időszakában. A drága autók gyártását viszont alig győzik, akkora a kerslet.
hirdetés

A Mercedes új automatizált járgányában 60 km/h sebességig már filmet is nézhetsz vezetés közben

A Mercedes már az idén robbantja az autópiacot első 3. szintű önvezető járművével. Ebben a sofőr 60 km per órás sebességig olvashat, netezhet vagy filmet is nézhet haladás közben. A Volvo is készül.

A háború okozta alkatrészhiány miatt kénytelen csökkenteni termelését a kecskeméti Mercedes-gyár

A rendkívül nyitott magyar gazdaságnak egyre több gondot okoz az orosz-ukrán háború.

Gyönyörűek az új magyar gyártású autóbuszok

Debrecenben gyártott Mercedes-Benz Reform 501 LE típusú autóbuszokat adtak át Hajdúszoboszlón. Ez az első négy autóbusz a 44-ből, amelyet a nyár elejéig helyeznek üzembe Hajdú-Biharban - jelentette be Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója a helyi buszpályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.

Újra fényesen ragyog a Mercedes csillaga

A vártnál jobb üzleti eredményeket ért el 2021-ben a Mercedes-Benz csoport a német járműgyártó társaság a közölt előzetes adatai szerint.

Leállították a Mercedes gyárat – idén már nem indul újra

A kecskeméti Mercedes-gyár előre hozta a karácsonyi szünet kezdetét a folyamatosan változó alkatrészellátási helyzethez igazodva – közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. szombaton az MTI-vel.

50 milliárdos beruházás indul Kecskeméten

Megkezdődik az első teljesen elektromos jármű magyarországi sorozatgyártása.

Durván visszarántotta a Mercedest az alkatrészhiány

Jelentősen visszaesett a Mercedes-Benz eladása a szeptember végével záródott negyedévben annak ellenére, hogy nagy volt a globális kereslet és a rendelésállomány.

Leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

A félvezető áramkör alkatrészek hiánya miatt a Daimler leállítja a termelést a jövő héten számos Mercedes-Benz üzemében, közöttük Kecskeméten is.

Négy hétig állt a termelés a kecskeméti Mercedesnél

Hétfőtől már újra termel a gyár.

Újra leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

Alkatrészhiány lépett fel, ami miatt három hétre szünetel a termelés.

Újra leállt a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

A beszállítói nehézségek okozta alkatrészhiány miatt ismét leállt a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban; a vállalat a munkavállalói oltására és új modellje sorozatgyártásának előkészítésére használja ki az időt.

Bővítenek a kecsekeméti Mercedesnél - 200 embernek ad munkát az új üzem

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a termelés. A beruházás mintegy 200 munkavállalónak biztosít majd foglalkoztatást. A tavaly bejelentett kapacitásbővítés több mint 100 millió euróból valósul meg, a kivitelezés a tervek szerint halad, jelenleg már az alapozást előkészítő földmunkák folynak.

Leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

A beszállítói nehézségek okozta alkatrészhiány miatt szerdától tíz napra ismét leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban – közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Óriási beruházást jelentett be a kecskeméti Mercedes gyár

Elektromos autók gyártásába kezdenek.

Megvan a bérmegállapodás – hogy alakulnak a Mercedes gyár dolgozóinak fizetései?

Kétéves bérmegállapodással zárultak az egyeztetések a Mercedes és az érdekképviseleti szervezetek között, amelynek értelmében 90 ezer forinttal nő az alapfizetés a következő két évben a kecskeméti gyárban – közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Újabb autókat gyárt Magyarországon a Mercedes

Megkezdődik a CLA 250 e Coupé és a CLA 250 e Shooting Brake hibridmodellek gyártása a kecskeméti Mercedes-gyárban.

Ilyen óvintézkedésekkel indult újra a kecskeméti Mercedes-gyár

Több mint 120 higiéniai- és védőintézkedést vezettek be a termelés újraindítását megelőzően a kecskeméti Mercedes-gyárban - számolt be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Elárulta a Mercedes, mit várnak az idei évtől

A Mercedes-Benz magyarországi érdekeltségei 2020-ban jó évre számítanak, arra alapozva, hogy globálisan nő az igény a kompakt autók iránt.

Mercedes-Benz A 200: a kiscsillag

A Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz A osztály a piac egyik legfejlettebb kompakt modellje, a csillagos márkánál az új, high-tech vonalat képviseli. Az autó a fiatalokat szólítja meg, formáját és menettulajdonságait tekintve is dinamikus, már az alapmotorral is rendkívül jól megy.

Indul az új Mercedes-modell gyártása Kecskeméten

Továbbra is a kecskeméti Mercedes-Benz gyár marad a CLA bölcsője: a 2013-ban piacra dobott CLA Coupé nagy sikere után most a kompaktautó-modell második generációjának gyártása veszi kezdetét, elődjéhez hasonlóan kizárólagosan Kecskeméten.

El sem tudja képzelni, hogy ennyi nyugdíj is van

Dieter Zetsche, a Daimler-konszern vezérigazgatója májusban, 43 év után nyugalomba vonul vállalatától. Anyagi gondjai nem lesznek: egy napra eső nyugdíja 4.250 euró, azaz 1.4 millió forint lesz.

Egész Európát megszereznék a korábbi riválisok

Egyre több információ tudható a jó 100 éve vetélytárs Mercedes és BMW közös jövőjéről. Együttműködésük nem korlátozódik a gyártásra, most közös céget alapítottak, hogy szerepet játszhassanak korunk közlekedésében.

Egyedül nem megy: társulnak a vetélytársak

BMW és Mercedes, a két nagy vetélytárs együtt kíván működni, különben nem bírnák az önvezető – és az elektromos autók fejlesztésének milliárdos költségeit. Közös platformon készülhet majd a BMW 1-es és a Mercedes A-típusa is.

Made in Kecskemét - elkészült az egymilliomodik Mercedes

Legördült a gyártósorról az egymilliomodik személyautó, amely büszkén viselheti a „Made-in-Kecskemét” feliratot. A 2012-es termelési starthoz képest mintegy 4 esztendőre volt szükség ahhoz, hogy elkészüljön az első 500.000 autó, de a második félmillióhoz már mindössze két és fél év kellett.

Dízelbotrány: titkos csapat dolgozott a csaláson

Házkutatás az Audi főnökének otthonában és vagy egymillió Mercedes kocsit kell visszahívni a dízel-botrány legújabb, aligha utolsó fejezetében.

Mercedes E-osztály: a meseautó

Szemrevaló kocsi az új Mercedes E-osztály, a kupé változat pedig egyenesen szívdöglesztő. Lebilincselő külsejéhez csodálatos belső tér és selymesen duruzsoló hathengeres motor párosul, ami azt eredményezi, hogy a luxuskupék mezőnyében ma nem találni vonzóbbat az E-kupénál.

Ami jó a környezetnek, az nem jó az üzletnek

Az autógyártók késleltetik hatékonyabb típusaik kibocsátását, hogy eladhassák a levegőt erősebben szennyezőbb kocsikat, mielőtt még 2019-ben érvénybe lépnek a szigorúbb környezetvédelmi normák, mutatott rá egy civil szervezet.

Már csak a németek bíznak a dízelben

A nagy német konszernek bíznak a dízel jövőjében, míg az EU ipari biztosa szerint a robbanómotorok korszaka lejáróban van, és 15 év múlva általában véget ér.

Az átgondolatlan növekedésből lesz a vak rohanás

Sok vállalkozó nem mer növekedni és egymilliárd forintos évi árbevétel elérésekor inkább létrehoz egy másik céget, hogy elossza az üzletét és bevételét, mert különben megzavarna egy nagyobb versenytársat, derült ki a Piac & Profit A növekedés csapdái 2017 című konferenciáján.

Megszólal a bennünk élő környezetvédő: nem elég gyorsan terjednek az elektromos autók!

Egy év alatt megduplázódott a hibrid és az elektromos autók száma, de még mindig csak kétmillió van belőlük világszerte. Legalább 600 millió kellene ahhoz, hogy az megérződjön az emissziócsökkentésben. Eközben élesedik a verseny az elektromos autók gyártói között: a Tesla piaci kapitalizációja nagyobb, mint a Fordé, de a többi nagy autógyár is el akar orozni vevőket Elon Musk autóitól.

Újhullámos Mercedes

A második Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz a négyajtós CLA kupé. Igazi stílustermék, amely az ember érzelmeit veszi célba, és tulajdonosát örökké az érdeklődés középpontjába helyezi. Kétliteres turbómotorral piszkosul gyors is.

Húz már a Mercedes, csak nem látszik

Júliusban havi és éves összevetésben is stagnált az ipari termelés a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mai gyorsjelentése szerint, de a munkanaphatástól megtisztított adatok az előző évhez képest 2,2, júniushoz viszonyítva 1,2 százalékos visszaesést jeleznek. Az esztendő első hét hónapjában 0,3 százalékkal zsugorodott az ipar. Kicsit részletesebben megvizsgálva a számokat az is látszik, hogy a Mercedes gyár üzembe állása már tetten érhető az adatokban, de ez kevés ahhoz, hogy kompenzálja az egyéb területek visszaesését.   

Lendületet vett az export

Júniusban folytatódott a külkereskedelmi termékforgalom májusban indult bővülése: az euróban számított export 5,6, az import 3 százalékkal nőtt, forintban pedig mindkét érték kétszámjegyű emelkedést mutatott.

Nincs fordulat, tovább döcög az ipar

Júniusban a Központi Statisztikai Hivatal által közölt- előzetes - adatok alapján 0,6 százalékkal emelkedett az ipari termelés az előző év azonos hónapjához viszonyítva. Az esztendő első hat hónapjában 0,4 százalékos csökkenést mértek a statisztikusok éves összevetésben. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index júniusban 2,2 százalékkal csökkent.

A Volánbusznál nem tudnak a 80 milliós kenőpénzről

A Volánbusz az EvoBus ügyletével kapcsolatban nem rendelkezik információval - közölte a társaság az MTI-vel szerdán, arra a hírre, hogy az EvoBus a Volánbusszal kötött ügyletben több mint 300 ezer euró kenőpénzt fizetett ki magyar kormánytisztviselőknek.

BMW, Mercedes: gyártási stop!

A Daimler öt héten át fogja szüneteltetni a gyártást. A BMW hétfőtől állítja le Lipcsében átmenetileg a szerelőszalagot. Gondban a General Motors.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Európában és Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektronikus fizetési lehetőségek a vásárlók körében.

Pénzszerzés

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

A magyar agrárfinanszírozás az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo