Karácsony cikkek

hirdetés

Kevesebb halászlé lesz idén a karácsonyi asztalokon

Kevesebb halászlé lesz idén a karácsonyi asztalokon

Egészséges ételek és kevesebb halászlé kerül idén a karácsonyi asztalra.
Nagy kereskedelmi akciók lesznek karácsony előtt, érdemes kivárni és figyelni

Nagy kereskedelmi akciók lesznek karácsony előtt, érdemes kivárni és figyelni

Az Oracle új kutatása szerint az infláció az európai fogyasztókat korai vásárlásra és akciók vadászatára ösztönzi, 68 százalékuk az áruhitelt is megfontolja.
Ígérik, ebből a termékből nem lesz hiány az ünnepek előtt

Ígérik, ebből a termékből nem lesz hiány az ünnepek előtt

Lesz elég kiváló minőségű magyar disznóhús. 
Ahogy minden, úgy a karácsonyfa is drágább lesz idén

Ahogy minden, úgy a karácsonyfa is drágább lesz idén

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés.
hirdetés
Idén kevesebb pénzből próbáljuk megúszni a karácsonyt

Idén kevesebb pénzből próbáljuk megúszni a karácsonyt

Karácsonyi ünnepi kiadásokra százezer forintot terveznek költeni átlagosan a magyarok idén, ebből 47 500 forintot szánnak ajándékra.
Idén más lesz a bécsi karácsonyi vásár

Idén más lesz a bécsi karácsonyi vásár

Kevesebb stand, energiatakarékosság, bio ételek és italok – ezekkel az újításokkal várja idén a látogatókat Bécs híres karácsonyi vására, a Christkindlmarkt.
Fél Magyarország boldog lehet, nem marad el Bécsben a karácsonyi vásár

Fél Magyarország boldog lehet, nem marad el Bécsben a karácsonyi vásár

Bécs üzletei nem mondanak le a karácsonyi fényekről.
Mi már tudjuk ki, mit vesz karácsonyra

Mi már tudjuk ki, mit vesz karácsonyra

A világ egyik legnehezebb feladata az ajándék vásárlás. Legyen ötletes és hasznos, ez a minimum elvárás.
Megtaláltuk az új gazdasági csodafegyvert

Megtaláltuk az új gazdasági csodafegyvert

A kerék feltalálása, vagy a kör négyszögesítése jelenthetett hasonló volumenű forradalmat, mint a most talált magyar szabadalom.
hirdetés

Semmi sem a régi: nem lesz többé olyan a karácsony, mint volt

A karácsony nem lesz többet olyan, mint a járvány előtt – a magyar válaszadók közel harmada egyetért ezzel az állítással az Intrum fogyasztói felmérése szerint.

Óvatosan a karácsonyi ajándékokkal - így előzhető meg a csalódás

Ha ajándékot veszünk, a szokottnál is gondosabban érdemes megőrizni a számlát, nyugtát. A karácsonyi vásárokban célszerű feljegyezni a kereskedő adatait, hogy szükség esetén fel tudjuk venni vele a kapcsolatot. Az üzletek által önként vállalt visszavásárlás lehetőségét hasznos lehet akár a blokkra felíratni.

Jön a karácsony: ennek sokan nem fognak örülni

Nagyon drága a magyarok kedvenc fenyőfajtája, ennek ellenére továbbra is nagyon népszerű.

Idén nem lesz fényűző a karácsony

A koronavírus járvány gazdasági hatásai az idei ünnepeken is nyomot hagynak. A lakosság nagy része nem tervez a tavalyinál fényűzőbb karácsonyt. Minden második magyar ugyanannyit tervez költeni, mint 2020-ban, 26 százalék pedig idén még kevesebbet tud az ünnepekre fordítani. Ők leginkább romló anyagi helyzetük miatt tesznek így – derült ki a Cofidis Hitel Monitor legfrissebb reprezentatív kutatásából.

Még hátra van egy hónap, de milyen évre számíthatnak a kereskedők?

Csúcsot dönthetnek a webáruházak.

Járvány, drágulás a boltokban: mi lesz az idei karácsonnyal?

Pandémiával kapcsolatos félelmek, infláció növekedési várakozások és ellátási lánc problémák: néhány indok, melyek miatt idén korábban kezdődhet a felkészülés az ünnepekre. 

Jön a karácsony: hogyan adóznak a céges ajándékok?

Az év végéhez közeledve egyre többen kezdik el a karácsonyi ajándékok megtervezését, beszerzését. Sokan nem is gondolják, hogy egy-egy ajándék esetében bizony nem csak amiatt izgulhatunk, hogy vajon a megajándékozottnak tetszik-e majd a választásunk, de figyelmességünknek akár adózási következményei is lehetnek, akár munkáltatóként ajándékozzuk meg munkavállalóinkat vagy üzleti partnereinket, akár magánszemélyként kedveskedünk szeretteinknek.

Jön a karácsony: rossz hírt közöltek a magyarokkal

Kiskarácsony, nagykarácsony, drágul a karácsonyfám.

Mikor rendeljek, hogy még időben megérkezzen a karácsonyi ajándékom?

Nehéz időszakon megy keresztül a nemzetközi szállítmányozási iparág. Horrorisztikus díjazásokkal, késésekkel és lezárásokkal kell szembenéznie annak, aki azt szeretné, hogy rendeléseit teherhajók szállítsák. Mi ennek az oka, mi várható a jövőben? A Trans-Sped légi és tengeri szállítmányozási osztályvezetője, Mihály Attila mondta el a válaszokat.

Sorra mondják le az év végi céges rendezvényeket

Ugyan néhány hete még úgy tűnhetett, hogy a cégek bátran rendezhetnek a járvány előtti időszakot idéző karácsonyi összejöveteleket az év végén, nagyot fordult a világ, mert a negyedik hullám erősödése mellett sokan nem merik megkockáztatni, hogy egy légtérbe hívják az összes dolgozót. Pintér Antal, a Flinkit! ötletgazdája arról beszélt, tapasztalatai szerint az elmúlt hetekben emiatt sorra mondják le a vállalatok a már lefoglalt rendezvényhelyszíneket, és inkább virtuális vacsorákban, borkóstolókban, közös online játékokban gondolkoznak a vezetők.

Előbb zárhatnak a boltok karácsonykor

Egységes iparági álláspont kezd kialakulni az idei szenteste napján érvényes kiskereskedelmi nyitvatartásról. Az ágazati képviselők 2021-ben várhatóan azt javasolják, hogy szenteste az üzletek a jelenleg érvényes 14 óra helyett délben zárjanak be - írja a Magyar Nemzet.

Karácsonyi üdvözlőlapok és boráradat helyett: milyen a jó céges kommunikáció?

Október vége felé egyre több vállalkozó tervezi a karácsonyi ügyféllátogatásokat. Felmerül a kérdés: az ajándék mellett mit szeretnénk kommunikálni? A szakember szerint azzal nehéz kitűnni, ha egy évben egyszer küldünk egy bort a partnereinknek.

Tudatosabbak lettek a vásárlók - ezek az ajándékok az idei karácsony slágerei

Egy friss kutatás szerint a vásárlók Európa szerte több időt és energiát fordítanak a megfelelő karácsonyi ajándékok kiválasztására mint a korábbi években. Az európaiak háromnegyede szerint az idei év emlékeztette őket arra, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben, 65 százalékuk ezért személyesebb, átgondoltabb ajándékokkal lepi meg szeretteit.

Figyelmeztet a posta: eddig kell feladni a csomagot, hogy megérkezzen karácsonyig

Az idei karácsonyi csomagszezon erősebb a korábbi évekhez képest, a csomagok száma jelentősen meghaladja az egy évvel ezelőtti mennyiségeket - közölte a Magyar Posta.

Mit hoz a karácsony a boltokban?

Az élelmiszerek forgalma várhatóan decemberben is nő majd a tavalyihoz képest, de az elmúlt években tapasztalt év végi kiugrás visszafogottabb lesz - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az MTI-nek.

Kijárási tilalom, családi rendezvények - lazításban gondolkodik a kormány

Többek között ez is kiderült a mai Kormányinfón.

Elmarad a plázaláz az idei karácsonykor?

A koronavírus-járvánnyal megváltozott az emberek hétköznapi rutinja és ez minden bizonnyal hat a karácsonyi vásárlásokra is. Habár az üzletek a mostani szabályozás szerint este hétig nyitva vannak, idén az ünnepi bevásárlásokban minden eddiginél hangsúlyosabb lesz az online kereskedelem.

Drágább lesz idén a karácsonyfa - miért ne hagyjuk a vásárlást az utolsó pillanatra?

Már érkeznek az árusítóhelyekre a karácsonyi fenyők, amelyek forgalma az idén 15 milliárd forintra nőhet a tavalyi mintegy 12 milliárdról, az emelkedést az átlagárak növekedése mellett a műfenyők arányának emelkedése is magyarázza - közölte a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke.

Visszafogott év végi vásárlási láz és bizonytalanság - még mindig sok a megtévesztő akció

A koronavírus miatt idén egy átlagos magyarországi internethasználó várhatóan leginkább a szűk családtagok, jellemzően 5-6 főnek vásárol majd karácsonyi ajándékokat, összességében mintegy 52 ezer forint értékben. A korábbi évekhez képest tehát várhatóan szűkül a megajándékozottak köre. Az egy főre vetített ajándékok értéke viszont ezzel párhuzamosan 8 százalékkal emelkedik - derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital 2020. évi közös felméréséből. A Gazdasági Versenyhivatal pedig nemcsak a webáruházak, de az ár-összehasonlító oldalak kapcsán is szigorú elvárásokat fogalmazott meg.

Praktikus ajándék karácsonyra?

Egyre jobban közeledik a karácsony, így szinte óhatatlanul elkezdünk gondolkodni azon, hogy mivel is lepjük meg a szeretteinket. Persze nem választhatunk mindenkinek tökéletes ajándékot, de azért érdemes megpróbálni.

Nem árt sietni, ha külföldről rendeli a karácsony ajándékot

A koronavírus-járvány miatt jelentősen drágultak a nemzetközi szállítmányozási díjak, az Európai Unión kívülről érkező termékek esetében akár több hetes csúszások is fennállhatnak. Időben kell cselekedniük azoknak, akik karácsonyra például Kínából szeretnének ajándékokat rendelni, mert ha a forgalomnövekedés miatt nem lesz hely, akkor a lakossági csomagokat hátrébb fogják sorolni. 

Idén még a Black Friday is más lesz

A naptár és a hivatalos számolgatás szerint november 27-én lenne a Black Friday napja. Viszont előreláthatóan folytatódik majd az a magyar Black Friday hagyomány, mely alapján lesznek webáruházak, akik a naptárban előbbre lapozva csapnak bele ezzel a címkével az akciózásba - írja friss elemzésében a Blokkk.com.

Hol végzik a magyarok kidobott fenyőfái?

Egy erőműben. Legalábbis a baranyai megyeszékhely, Pécs esetében.

Ilyen volt a magyarok karácsonya számokban - sokat pazarlunk

A magyarok karácsonyi szokásairól készített online kérdőíves kutatást a Sansin, több mint 1000 fő megkérdezésével.

Minden eddiginél többet költöttünk karácsonykor

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.

Munka az ünnepek alatt: kik dolgozhatnak és milyen feltételekkel?

Idén karácsony környékére több munkaszüneti napot is meghatározott a vonatkozó rendelet, így többek között otthon lehetünk december 24. és 27. napjain. A szerencsések tehát négy egybefüggő napot szabadság igénybevétele nélkül tölthetnek otthon.

Év végi juttatás – így lehetnek elégedettek a dolgozók

Számos vállalat ismerte fel, hogy a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben csak az a cég tud hosszabb távon is versenyben maradni, üzleti sikereket elérni, amely aktívan tesz azért, hogy a munkavállalók azt érezzék, hogy fontosak a cégnek. Egyre inkább felértékelődnek a jutalmak és más extra elismerések. Az év végi bónusz az egyik ilyen eszköz a dolgozói elkötelezettség növelésére, de számos egyéb módszerrel is honorálhatják a cégek az egész éves munkát.

Nagy karácsonyi kutatás: így ünnepelnek a magyarok

A magyarok többsége ragaszkodik a karácsonyi tradíciókhoz. Egyes ünnepi fogyasztói szokások azonban több tekintetben változtak a rendszerváltás óta: ma például változatosabban étkezünk, nagyobb figyelmet fordítunk a dekorációra, és többen vásárolunk kész vagy félkész terméket.

Kinyitották pénztárcájukat a magyarok

Stabilan bővül a lakossági költekezés az ünnepek előtt, a kereskedők szerint a ma kezdődő bronzhétvégére már látszik, hogy az év végén sem fogják vissza drágább beruházásaikat a családok - írja a Magyar Nemzet.

Te mennyit szánsz karácsonyi ajándékokra? A magyarok átlag ennyit

A legnépszerűbb ajándék még mindig a kozmetikum, a ruha, a könyv, az élelmiszer és a játék. Drágább ajándékokat, mint például ékszereket vagy wellness-, utazás- vagy belépőjegyeket a válaszadók kevesebb, mint ötöde tervez vásárolni.

Varázslatos karácsony – megérkeztek a karácsonyi díszek a Tchibo webáruházba

A Tchibo webáruház több heti ajánlattal is készül az ünnepekre – ezek közül az egyik a dekorációt, azon belül is a csodálatos fényeket biztosító LED-eket helyezi a közzéppontba! Színes, vagy egyszínű, sor, girland, vagy kedves állatfigura (akár három dimenzióban is!) – a kínálatban rengeteg lehetőséget találunk, hogy igazán meghitté tehessük az otthonunkat, és ebben a hangulatban készülhessünk tovább a téli ünnepi szezonra!

Felfüggesztette a kilakoltatásokat Budapesten Karácsony Gergely

Karácsony Gergely ezt a Facebook-oldalán jelentette be pénteken. Bejegyzésében emlékeztetett, hogy a kampányban meghirdetett "Budapest Alkotmányban" azt írták: a lakhatást alapjognak tekintik.

Tegnap eldőlt az is, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben

Eddig az volt a kérdés a választásokon, hogy meglesz-e a kétharmada a kormánypártoknak. Erre most elvesztették Budapestet és több nagyvárost. Mi történt? Elemzés.

Megzuhant az Apple a karácsonyi visszaesés miatt

A vártnál kisebb volt az Apple termékeinek karácsonyi forgalma, főleg, mert a reméltnél kevesebb iPhone-t tudtak eladni. A hírre csökkent is a cég részvényeinek árfolyama.

A karácsonyi lézerfények zavarhatják a repülést

A HungaroControl figíelmeztet, hogy egy rosszul kihelyezett berendezés az akár 10 kilométerre közlekedő légijárművek pilótáinak látását is megzavarhatja. A léginavigációs szolgáltató azt kéri, hogy az ilyen eszközök tulajdonosai figyeljenek a karácsonyi lézerfények elhelyezésekor.

A háziállatoknak sem tesz jót a karácsonyi nagy zabálás

Az ünnepek alatt sok gazdi elköveti a hibát, hogy túleteti a kedvencét, ami kóros elhízáshoz vezet, ráadásul egyes édesítők kifejezetten mérgezőek. A nyírfacukorból például már kis mennyiség is halált okozhat a kedvenceinknél, de csokoládéval is tilos etetni az ebeket.

Az igazi fenyőfa vagy a műfenyő a zöldebb megoldás?

Megoszlanak a vélemények azt illetően, melyik fenyővel teszünk nagyobb szolgáltatot a természetnek. Több forrás a műfenyőt részesíti előnyben. De tíz évig kell használni a műfenyőt ahhoz, hogy környezetkímélőbb opció legyen, mint egy évtizeden át évi egy fenyőfa kivágása.

Mások értékelése alapján vásárolunk a neten

A legtöbb hagyományos és online kereskedő a karácsonyi időszakban bonyolítja éves forgalmának jelentős részét – így nem csoda, hogy ilyenkor a minőségi kifogások száma is megugrik. Érdemes tehát jól megválasztani, hol szerezzük be az ajándékokat.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
A Garantiqa-val a válság ellen – Investment 2 hitelgarancia

A Garantiqa-val a válság ellen – Investment 2 hitelgarancia

Az orosz-ukrán háború miatt kialakult válság egyre jelentősebb hatást gyakorol a vállalkozókra is.
hirdetés

Cégblog

Mire figyeljünk, ha céges autóval megyünk külföldre?

Mire figyeljünk, ha céges autóval megyünk külföldre?

A LeasePlan összegyűjtötte, hogy ha már elkerülni nem tudtuk, mi a teendő külföldről érkező bírság esetén.

Klímablog

Bombabiztos erőművet építenek Bécsben

Bombabiztos erőművet építenek Bécsben

2040-re klímasemleges lehet a távfűtés Bécsben - épülhet az első geotermikus erőmű.

Gazdaság

Kapuzárás néhány napon belül, ha valaki devizában akarja fizetni az adót

Kapuzárás néhány napon belül, ha valaki devizában akarja fizetni az adót

Adófizetés devizában: néhány napon belül dönteni kell.

Társadalom

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.

Infokom

Nincsenek felkészülve kibertámadásokra a magyar cégvezetők

Nincsenek felkészülve kibertámadásokra a magyar cégvezetők

A Sophos regionális felmérése szerint a magyar vállalatok vezetőinek csupán 20 százaléka kapott kiberbiztonsági képzést.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo