Kamatdöntés cikkek


Meddig mennek el Matolcsy Györgyék?

Meddig mennek el Matolcsy Györgyék?  

Kedden 75 bázisponttal csökkentették az alapkamatot.
Kamatdöntés: mit léptek Matolcsy Györgyék?

Kamatdöntés: mit léptek Matolcsy Györgyék? 

Nem változtatott az alapkamat 13 százalékos szintjén kamatdöntő ülésén a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanács.
Mit lépnek Matolcsy Györgyék és mennyit keresnek a magyarok?

Mit lépnek Matolcsy Györgyék és mennyit keresnek a magyarok? 

Jövő héten kiderül.
Egyre gondoltak az MNB-ben

Egyre gondoltak az MNB-ben  

Egyhangúlag döntött a kamatkondíciókról a monetáris tanács májusban.
Kiderül, mennyit keresnek a magyarok és mit lépnek Matolcsy Györgyék

Kiderül, mennyit keresnek a magyarok és mit lépnek Matolcsy Györgyék 

Több fontos makroadat is jön.
Mennyit keresnek a magyarok és mit lépnek Matolcsyék?

Mennyit keresnek a magyarok és mit lépnek Matolcsyék? 

Kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, a Központi Statisztikai Hivatal pedig több makrogazdasági adatot tesz közzé a jövő héten.
Mennyit keresnek a magyarok? Hétfőn kiderül

Mennyit keresnek a magyarok? Hétfőn kiderül 

Kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, a Központi Statisztikai Hivatal pedig több makrogazdasági adatot tesz közzé a jövő héten.
Sűrű hét vár ránk

Sűrű hét vár ránk 

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank (MNB), minden napra jut majd egy adatközlés, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pedig friss kiskereskedelmi, beruházási és részletes GDP adatokat is közöl.
Egy fontos döntést is meghoznak a héten Magyarországon

Egy fontos döntést is meghoznak a héten Magyarországon 

Bár a KSH viszonylag kevés adattal készül, a kamatdöntő ülés ismételten figyelmet érdemel.
Mi vár ránk a következő napokban?

Mi vár ránk a következő napokban? 

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács szeptemberi kamatdöntő ülése tarthat számot.

Erős üzenetet adtak Matolcsy Györgyék 

Az MNB Monetáris Tanácsa újabb 30 bázispontos lépéssel emelte az alapkamatot.

Összeültek Matolcsyék – miként döntöttek? 

A piaci várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa a mai ülésén sem nyúlt a 0,6 százalékos jegybanki alapkamathoz.

Jön az év utolsó kamatdöntése 

Megmarad az egyetértés Varga Mihály és Matolcsy György között? Mármint atekintetben, hogy a magyar gazdaság legfeljebb 6,5 százalék körüli mértékben eshet vissza az idén a koronavírus-járvány miatt. Erre is fény derül a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa idei utolsó kamatdöntő ülését követően, amikor ismertté válik, mit gondol az MNB a GDP és infláció idei, jövő évi, sőt 2022-es alakulásáról.

Mi lett az alapkamattal? Így döntött az MNB 

A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Kamatdöntés előtt – mit lépnek ma Matolcsyék? 

A már-már rekordszintre gyengülő forintnak jól jönne, ha a jegybank egy kamatemeléssel növelné a vonzerejét, azaz a befektetők vennének belőle, aminek hatására emelkedhet az árfolyama. A szeptemberben váratlanul nagyot esett infláció viszont azt tenné lehetővé a bankok bankjának, hogy csökkentse a kamatokat, ami a források (még) olcsóbbá válásán keresztül hozzájárulhatna a koronavírus-járvány miatti gazdasági zuhanás tompításához. Logikusnak tűnik, hogy e két ellentétes hatás eredőjeként az MNB semmit nem lép, azaz minden marad a régiben. Arra azonban, hogy ez valóban így lesz-e, mégsem érdemes mérget venni.

Egyvalami miatt izgulhatunk a jövő héten 

A statisztikai tájékoztatási naptár a jövő héten üres, megkülönböztetett figyelemre csak a monetáris tanács kamatdöntő ülése tarthat számot.

Döntött az MNB: nem változik az alapkamat 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyetlen horgonya az infláció, amely várhatóan 2019 közepétől fenntartható szerkezetben eléri a 3 százalékos célt - erősítette meg a monetáris tanács keddi kamatdöntése után.

Kamatdöntésre és államháztartási adatokra várunk a héten 

A jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a hét fontos eseménye, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztat az államháztartás május végi helyzetéről, emellett kereseti és kiskereskedelmi statisztika is megjelenik.

Vigyázó szemetek a Fed-re vessétek! 

A hét fő eseménye az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed kétnapos monetáris politikai tanácsülése lesz kedd-szerdán.

Két százalék alá vágta Matolcsy az alapkamatot 

Tizenöt bázisponttal 1,95 százalékra, újabb történelmi mélypontra csökkentette a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa kedden.

Tovább csökkent az alapkamat 

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a piaci várakozásokkal megegyező mértékben, 20 bázisponttal 3,40 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.

Újra csökkent az alapkamat 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa az elemzői várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal újabb történelmi mélypontot jelentő 4,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén.

Tizedszer is 25 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 25 bázisponttal 4,50 százalékra csökkentette a kéthetes jegybanki kötvényre érvényes jegybanki alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén. A grémium zsinórban tizedszer vágta negyed százalékkal az irányadó rátát: tavaly augusztusban 7 százalékról indult a lazítás.

Történelmi mélyponton az alapkamat 

A várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal vágta a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Az irányadó ráta ezzel 5,25 százalékra süllyedt. A forint a döntést követően gyengült majd korrigált.

Nem maradt6 

A várakozásoknak megfelelően nem hátrált meg a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a másfél napja tartó forintgyengülés láttán, s tovább vágta az alapkamatot. A ráta a 25 bázispontos csökkenés után holnaptól 5,75 százalék.

Jó hír! Csak kicsit zuhantunk! 

A Philadelphiai Fed kormányzó aggodalmai, a spanyol tüntetések, a görög deficit mértékének várható további növekedése (20 milliárd euróról 30 milliárdra), na meg az elmérgesedő japán-kínai vita a zsebkendőnyi szigetek körül (a Toyota leállítja kínai termelését), mind elég rossz hírnek tűnik.

EKB: a válságkezelés a politikusok feladata 

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem csökkentette az euró kamatát. Ezt várták a piacok. Az azonban már csalódást keltett, hogy egyéb lépést az EKB nem jelentett be. Az unió jegybankjának elnöke a döntést követő sajtótájékoztatón közölte: a piacokon nincs akkora feszültség, mint egy éve, a válságkezelés pedig a politikusok és nem a központi bank feladata. Az euró a bejelentést követően átmenetileg gyengült, a forint viszonylag jól állta a sarat.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Pénzszerzés

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot!

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot! 

Itt az év vége, így most kell résen lenniük azoknak, akik szeretnének élni a nyugdíj- és egészségpénztári tagság után igénybe vehető 20 százalékos személyijövedelemadó-visszatérítés lehetőségével.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Cégblog

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők 

A napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Klímablog

Ebben is beelőztek a románok

Ebben is beelőztek a románok  

Elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Gazdaság

Vége egy korszaknak, és ezt a cégeknek is észre kell venni

Vége egy korszaknak, és ezt a cégeknek is észre kell venni 

A megélhetési költségek emelkedésének hatására egyre többen tervezik visszafogni a költéseiket.

Társadalom

Elszabadultak a politikusok

Elszabadultak a politikusok 

Új dimenzióba került a világ. Az eddigi helyi összecsapásokon túl immár három nagy ország áll valóságos háborúban. Kettő közülük atomnagyhatalom. Az egyik Európát is megfenyegette atomcsapásokkal. Mi történt, mi változott, ami olyan mértékben felturbózta a hadviselést, hogy bár a fegyvergyárak csúcsüzemben termelnek, mégis egyes frontokon lőszerhiány van.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo