Ferihegy cikkek

hirdetés

Elégedettségmérő rendszert telepítettek Ferihegyen

Elégedettségmérő rendszert telepítettek Ferihegyen 

Közel másfélmillió utas júliusban.
Budapestet kínozta meg a legjobban a vihar, Ferihegy is elesett

Budapestet kínozta meg a legjobban a vihar, Ferihegy is elesett 

Vihar - Több mint kétezer bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez viharkárokról.
Mennyibe kerül Ferihegy egy repüléskor?

Mennyibe kerül Ferihegy egy repüléskor? 

A kérdés július elseje óta lett különösen izgalmas, amikortól a kormány egy utasok utáni fejpénzt vezetett be két desztinációs csoportban. Az Albániába, Andorrába, Bosznia-Hercegovinába, Észak-Macedóniába, Koszovóba, Liechtensteinbe, Moldovába, Monacoba, Montenegróba, az Egyesült Királyságba, Norvégiába, San Marinoba, Svájcba, Szerbiába, Ukrajnába, illetve az EU országaiba utazók esetén utasonként 3900 forintot, minden más célországba utazók vonatkozásában pedig 9750 forintot.
A világ egyik legjobbnak tartott légitársasága soha nem látott mértékűre bővíti budapesti járatait

A világ egyik legjobbnak tartott légitársasága soha nem látott mértékűre bővíti budapesti járatait 

A Holland Királyi Légitársaság tovább bővíti budapesti kínálatát és a nyári csúcsidőszakban 93 éves magyar jelenléte során először napi öt járat közlekedik egyes napokon Ferihegy és Schiphol között.
Újabb légitársaság indít járatokat Budapestre

Újabb légitársaság indít járatokat Budapestre 

A dubaji székhelyű hálózat több mint 90 úticéllal rendelkezik, amelyek közé most már a magyar főváros is bekerült.
hirdetés
Feltámadás a járvány után? Éledezik a légiközlekedés

Feltámadás a járvány után? Éledezik a légiközlekedés 

Januártól áprilisig 56,2 ezer tonna légiárut szállítottak a ferihegyi repülőtéren keresztül, körülbelül 30 százalékkal többet, mint 2020 és 2019 első négy hónapjában - derül ki a Budapest Airport repülőtéri értesítőjéből.
A Ferihegyi gyorsforgalmi út megújul, de mi lesz a vasúttal?

A Ferihegyi gyorsforgalmi út megújul, de mi lesz a vasúttal? 

A költségvetés összesen csaknem nettó 1,4 milliárd forintot fizet a nyertes FŐMTERV-UTIBER párosnak, hogy megtervezzék a ferihegyi repülőtér korszerű megközelítésére alkalmas utat és a kapcsolódó infrastrukturális elemeket. A szintén nagyon szükséges vasúti kapcsolat újragondolása viszont továbbra is késik.
Mivel várják majd újra az utasokat Ferihegyen?

Mivel várják majd újra az utasokat Ferihegyen? 

Egy sereg eszközzel és a nemzetközi gyakorlatban már ismert megoldásokkal készül a Budapest Airport (BA) arra az időre, amikor majd ismét nagyságrendekkel több utas fordul meg Ferihegyen. Ez még nagyon messze van, pótlólagos informatikai beruházás viszont valószínűleg nem kell majd a járványügyi ellenőrzéshez, bár erre nem adott egyértelmű választ a cég.
Mi várható Ferihegyen a járvány után? Késve durranhat be a forgalom

Mi várható Ferihegyen a járvány után? Késve durranhat be a forgalom 

Kevés nullát kellett az utasok havi száma mögé tenni Ferihegyen az elmúlt két-három hónapban és a helyzet január-februárban is hasonló lesz.
Megszenvedi a reptér a koronavírust – ekkora forgalomra számítanak

Megszenvedi a reptér a koronavírust – ekkora forgalomra számítanak 

A koronavírus-járvány európai terjedése és az ezzel kapcsolatos utazási és egyéb korlátozások bevezetése miatt, más repülőterekhez hasonlóan folyamatosan csökken a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma. Ez azt jelenti, hogy a Budapest Airportnak 2020-ban legfeljebb 4 milliós forgalma lehet.
hirdetés

Az új Ferihegyi terminálról még nem kell lemondani, de halasztódnak beruházások 

Nem tett le az új terminál megépítésről a Budapest Airport, folytatják az egyéb fejlesztéseket is, ezek elérhetik akár az egymilliárd eurót is, de néhány kisebbet elhalasztanak. Mindehhez elegendő a pénzügyi háttér – tudta meg lapunk a Budapest Airport Zrt.-től. Ezzel közvetve cáfolták, hogy készek lennének megválni a repülőtéri üzemeltetéstől, noha az Indotek Group vezetője pár napja még azt mondta, hogy igenis tárgyalnak a magyar cég által vezetett konzorcium vételi ajánlatáról.

Drámai ősz jött Ferihegyen, de reménykedik a Budapest Airport 

Csökkent az áruforgalom, a légitársaságok így sem tudták teljesíteni a megbízásokat. A járvány miatti súlyos bizonytalanságok ellenére a Budapest Airport hosszú távra nézve optimista a teherforgalmat tekintve.

A kormány ezzel a döntéssel padlóra küldheti Ferihegyet 

A nyáron kissé javított a forgalmi adatokon a Budapest Airport, de a tavaszi óriási zuhanás nyomot hagy az üzleti terven is. A kormány pénteki döntése pedig padlóra küldheti a céget, a vállalat további megszorításokra kényszerülhet.

Tényleg jelentős a forgalomkiesés a reptéren 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér júniusi utasforgalma 94 százalékkal esett vissza az előző év azonos hónapjához képest - mondta Valentinyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.

Így marad 15 perc alatt a biztonsági ellenőrzés Ferihegyen 

Újabb ellenőrző pontokat nyitnak.

Folytatódik az ablakszigetelési program 

A Budapest Airport folytatja ablakszigetelési programját a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élő lakosság zajterhelésének csökkentése érdekében. Az újra meghirdetett ablakszigetelési akció az ún. zajgátló védőövezetben található ingatlanok lakóit érinti.

Éjszakai repülési tilalmat vezetnek be Ferihegyen 

Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Újabb rekord dőlt meg Ferihegyen 

Augusztusban is rekord számú utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, összesen másfél millióan használták a budapesti légikikötőt. 

Káosz a ferihegyi reptéren, megteltek a Wizz-Air járatai 

Teljesen megteltek a Wizz-Air csütörtöki járatai. A budapesti repülőtéren hatalmas sorok kígyóznak, mert már nincs hely a poggyászoknak az utastérben, a kézipoggyászokat is a csomagtérben kell szállítani – sorsolással döntik el, kiét.

Budapest a régió első „karbon-semleges” repülőtere 

Újabb, kiemelkedően fontos, nemzetközi környezetvédelmi elismerést vívott ki a Budapest Airport: a Repülőterek Nemzetközi Tanácsától megkapta az ún. „karbon-semleges” minősítést - írja a jetfly.hu.

Budapesti járatokat is érint a Lufthansa-sztrájk 

A bértárgyalásokhoz kötődő sztrájk miatt 800 járatát törölte a Lufthansa. A német légitársaság arra kéri az utasokat, hogy a reptérre indulás előtt ellenőrizzék járatuk állapotát a Lufthansa.com webhelyen.

Csúcsra járt Ferihegy az ünnepek alatt 

Hatalmas forgalom volt a húsvét körüli napokban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a napi utasszám a nyári csúcsidőszakot idézte. Az ünnep előtt jóval meghaladta a negyvenezer főt az érkező és induló utasok száma Budapesten – írja a Budapest Airport.

Budapest lett a régió legjobb repülőtere 

Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax "Kelet-Európa legjobb repülőtere" díját. - közölte a Budapest Airport. A londoni székhelyű légiközlekedési tanácsadó cég évente állítja össze a légitársaságok és repülőterek globális és regionális ranglistáját utasok megkérdezése alapján.

Gyorsabb wifit kapott Ferihegy 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmi területein, az indulási és az érkezési szinten is jelentősen javult a vezeték nélküli internet elérhetősége. A Budapest Airport a korábbinál is jobb lefedettséget és jelerősséget ígér az új rendszerrel, amely a korábbi kapacitás többszörösét nyújtja a wifis eszközöket használó utasoknak.

Új napi járat Budapest és Philadelphia között 

2018. május 4-től a világ legnagyobb légitársasága, az American Airlines új menetrend szerinti járatokat indít Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és Philadelphia Nemzetközi Repülőtér (PHL) között, amely egyben a légitársaság egyik keleti parti központja is.

Rekordforgalmat hozott a július a repülőtéren 

Minden korábbi utasforgalmi rekord megdőlt júliusban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: még sohasem fordult elő, hogy egyetlen hónapban az induló és az érkező utasok száma meghaladta volna az 1 millió háromszázezret. A rekord forgalomhoz nyilvánvalóan hozzájárultak a sportesemények is, így a Budapesten rendezett FINA 2017 úszó- és vízilabda VB valamint a Forma-1-es Magyar Nagydíj is.

Újra megnyílt a Ferihegy 1.  

Négy hónappal a bezárás után rendezvényközpontként nyitotta meg kapuit az üresen álló repülőtéri utasforgalmi épület. A Terminal 1 Airport Event Center október 1-től rendezvényhelyszínként ad otthont céges- és magánrendezvényeknek.

Titkos felmérés: tarolt a Budapest Airport 

Ugrásszerűen javult a budapesti nemzetközi légikikötő megítélése az utasok szemében. Ez derült ki a repülőterek nemzetközi szövetsége (ACI - Airports Council International) által elvégzett, titkos és az egész világ repülőtereinek szolgáltatásait elemző felmérésből. A Budapest Airport a minőségi ugrást elsősorban két tényezővel hozza összefüggésbe: a reptéri személyzet képzésére fordított erőfeszítésekkel és a SkyCourt (Égi Udvar) megnyitásával a 2-es terminálon.

Új magyar földrajz: a kormány dönt a fontos nevekről 

A Földrajzinév-bizottság helyett ezentúl a kormány dönt a hivatalos földrajzi nevekről, ha ehhez kiemelt közérdek fűződik - tartalmazza a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányrendelet.

Ismét üzemel a Ferihegyi reptér 

A tervezettnél korábban, 16 óra 20 perckor megnyitották a Ferihegyi repülőteret - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. (BA) vállalati és közkapcsolati igazgatója.

Kellemetlen: egy darabig nem leszünk "európaiak" 

Elbukott a repülésbiztonsági (ICAO) felülvizsgálaton a Ferihegyi repülőtér - erősítette meg a Budapest Airport Zrt. szóvivője. Ez azt jelenti, hogy a Budapestről induló járatok utasait másik schengeni országban történő átszálláskor úgy kell kezelni, mintha unión kívüli országból érkeznének. A helyzet 6-12 hétig is eltarthat.

Sok járat továbbra sem közlekedik Ferihegyről 

A magyar légtérben a  Balassagyarmat-Szentgotthárd vonaltól keletre eső légtér kedden 9.30 óráig nyitott lesz és az onnan nyugatra eső ellenőrzött légtér három- és hatezer méter között repülési tilalom alá esik közölte Fehér Imre, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. szóvivője kedden reggel az MTI-vel.

Lelép Ferihegyről a Ryanair? 

Megszüntetheti az ősztől minden budapesti jártát a Ryanair, ha nem mérséklődnek Ferihegyen a repüléssel kapcsolatos költségek - mondta a légitársaság képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Ferihegy is "mobilos" lett 

A MobilParkolás szolgáltatás Budapest és további 24 város mellett március 1-jétől a Ferihegyi reptér gyorsparkoló helyein is elérhető, megkönnyítve így a reptéren csak rövidebb ideig parkolni szándékozó mobilos ügyfelek dolgát.

Januárban tovább erősödhet a ferihegyi sztrájk 

A mai nappal a LESZ és az RDSZSZ átmenetileg megszakítja a ferihegyi sztrájkot. Január hattól viszont nagyobb intenzitással folytathatják.

Akár holnap vége lehet a ferihegyi sztrájknak? 

Nem tűnik olyan esélytelennek a megegyezés Ferihegyen, mint akár egy napja, az MTI úgy értesült, hogy az egész napos, nem hivatalos egyeztetésen közeledett a felek álláspontja.

"Cél a Malév tönkretétele" 

A szakszervezet és a munkaadó nem tudnak megegyezni Ferihegyen. A BA szerint a szakszervezet ostoba rémhíreket terjeszt, a szakszervezet szerint a BA semmit se mond.

Kelet-Magyarország leállt 

A vasutassztrájk miatt továbbra is szinte áll a vonatforgalom Kelet-Magyarországon - közölte Barna István, a VDSZSZ területi vezetője vasárnap délben. Közben Ferihegyen folynak a tárgyalások, és lassanl, de biztosan szállnak fel a gépek. A két sztrájkoló szakszervezet közben lehetséges, hogy összekapcsolja követeléseiket...

Ferihegy: érdeklődjön, mielőtt elindul! 

Romlott a helyzet a ferihegyi repülőtéren péntek délutánra, jelentős késésekkel, járattörlésekkel kell számolni, ezért a Budapest Airport azt javasolja az utasoknak, hogy légitársaságaiknál érdeklődjenek járatukról mielőtt kimennének a reptérre.

Teljes káosz Ferihegyen 

Több légitársaság, köztük a Malév is törölte szerdai ferihegyi járatait az üzemeltető Budapest Airport Zrt. munkavállalóinak határozatlan idejű sztrájkja miatt, az utasok egyelőre kivárnak, a 2B terminál azonban működik.

Ferihegy jól tartja magát 

A hitelválság egyelőre nincs jelentősebb hatással a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. gazdálkodására - olvasható a szerdai Napi Gazdaságban.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny!

Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny! 

Október 16-ig jelentkezhetnek a technikumok és szakképző iskolák négyfős csapatai.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Pénzszerzés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.

Jogi kisokos

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők 

Kibertámadás érte a Nemzetközi Büntetőbíróság számítógépes rendszerét.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Gazdaság

Korlátozták az üzemanyagkivitelt, amitől árcsökkenését várnak az oroszok

Korlátozták az üzemanyagkivitelt, amitől árcsökkenését várnak az oroszok  

Az orosz kormány csütörtökön ideiglenes korlátozást vezetett be a benzin és a gázolaj exportjára a belföldi üzemanyagpiac stabilizálása érdekében.

Társadalom

Ördögi kört lát Szijjártó Péter

Ördögi kört lát Szijjártó Péter 

Szijjártó: a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo