Újabb rekord dőlt meg Ferihegyen

Augusztusban is rekord számú utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, összesen másfél millióan használták a budapesti légikikötőt. 

 

A CAPA légiközlekedési tudásközpont adatai szerint nyár utolsó hónapjában Budapesten 1 millió 527 ezer utas fordult meg, 15 ezerrel több, mint júliusban, így abszolút rekord született: soha ennyi utast nem kezeltek még egy hónapon belül. Ez az előző év azonos időszakához viszonyítva 14,9 százalékos növekedést jelent.

Kép: bpairport

Adatok szerint tíz éve nem volt ennyi utas Budapesten.
Az áruforgalomban is jelentős, az európai fejlődést többszörösen meghaladó forgalombővülés volt augusztusban. Összesen 12,2 ezer tonna árut kezeltek Budapesten, 20,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. 
Egymillió repülőút károsanyag-kibocsátását spórolták meg a hazai légtérben
A Magyarország felett átrepülő légi járatok útvonala 4,5 millió kilométerrel csökkent azóta, hogy a HungaroControl Zrt. Európában elsőként, három éve bevezette a repülőgépek korlátozások nélküli szabad légtérhasználatát.
A tavalyi rekordév volt a Budapest Airport számára, összesen 13 097 239 utas fordult meg a repülőtéren 2017-ben, mely 14,5 %-os növekedés 2016-hoz képest. A repülőtér utasforgalma 2018-ban várhatóan eléri a 15 milliót. 

Ugyancsak rekordévet zárt a debreceni repülőtér. A reptérüzemeltető közlése szerint ez történelmi rekord, hiszen egy hónapon belül soha sem fordultak még meg ennyien a Debrecen Airporton, sőt az augusztusi forgalom még az igen erős idei július hónap forgalmát is felülmúlta.

2018. első nyolc hónapjában a debreceni reptér érkező és induló utasainak száma 260 650 volt, amely 21%-kal haladja meg az előző év azonos időszakában közölt 214 820 fős adatot. (Forrás: AIRportal)

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.
Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo