Eximbank cikkek

hirdetés

Újabb büntetés a Magyar Nemzeti Banktól

Újabb büntetés a Magyar Nemzeti Banktól

Tőkemegfelelési és adatszolgáltatási hiányosságok az Eximbanknál.
200 millió euró hitelhez juthatnak a magyar cégek

200 millió euró hitelhez juthatnak a magyar cégek

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 200 millió euró (mintegy 72 milliárd forint) hitelt nyújt a magyar Eximbanknak, az új hitelkeret elősegíti a magyar vállalatok gyorsabb talpra állását a koronavírus-járvány okozta negatív gazdasági hatásokat követően - közölte a luxembourgi székhelyű uniós bank.
Együttműködik az MFB és az Eximbank

Együttműködik az MFB és az Eximbank

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az Eximbank, melynek értelmében a két intézmény együttműködik a kkv-szektor hatékony finanszírozása, a magyar vállalkozások regionális terjeszkedésének támogatása, illetve a garanciatermékek széles körű elterjesztése terén. A jövőben szakértői munkacsoport dolgozik majd a rendelkezésre álló források és eszközök összehangolásán.
2022-re már nagyrészt nem Oroszországból importálna gázt a magyar kormány

2022-re már nagyrészt nem Oroszországból importálna gázt a magyar kormány

Az orosz gázmonopólium végéről beszélt, energetikai együttműködésről egyezett meg a szerb és a magyar kormányfő. Orbán Viktor azt mondta, 2022-re a magyar gázimport kevesebb mint fele származhat csak Oroszországból jöhet. Az Eximbank szerbiai befektetésekre 30 milliárdos hitelkeretet biztosít.
Kisvállalkozások támogatására vett fel hitelt az Eximbank

Kisvállalkozások támogatására vett fel hitelt az Eximbank

Az Európai Beruházási Bank a (EIB) magyar versenyképesség és munkahelyteremtés előmozdítása érdekében 400 milló euró hitelt nyújt a Magyar Export-Import Bank (Eximbank) részére. Az Eximbank és partner kereskedelmi bankjai kedvező feltételekkel folyósítják az EIB hitelkeretéből származó pénzeszközöket a magyar kis- és középvállalkozások, valamint közepes piaci tőkeértékű vállalatok számára.
hirdetés
Több kkv az Eximbank ügyfelei között

Több kkv az Eximbank ügyfelei között

Az Eximbank ügyfeleinek már 84 százaléka kis- és középvállalkozás. Az intézet az első negyedévben 55 milliárd forint hitelt és 20 milliárd forintnyi hitelgaranciát nyújtott – többek között a TV2 megvásárlására is.
Idén is lesz forrás bőven a cégeknek

Idén is lesz forrás bőven a cégeknek

Az NHP harmadik szakasza, az Eximbank Versenyképességi Hitelprogramja és az MFB 435 milliárd forintos hitelcsomagja idén is bőséges támogatott hitelforrást fog biztosítani a cégek számára. Ez jó alapot teremthet ahhoz, hogy a beruházási hajlandóság növekedése esetén az igénylők körének bővítésével a vállalati hitelállomány növekedhessen.
Már a helyszínen várja az EXIM az Isztambulba érkező kkv-kat

Már a helyszínen várja az EXIM az Isztambulba érkező kkv-kat

Új lehetőségek a Törökországba irányuló magyar export számára. Az EXIM második külföldi képviseleti irodája megkezdi működését Isztambulban, miután Törökország bankfelügyeleti hatósága engedélyezte a magyar Eximbank Zrt. isztambuli képviseletének megnyitását.
Több exportőr fordulhat az Eximbankhoz

Több exportőr fordulhat az Eximbankhoz

Számos ponton módosultak az elmúlt időszakban az Eximbankra és a MEHIB-re vonatkozó rendeletek. A változások 2015. augusztus 31-ével léptek hatályba, így az Eximbank immár a pénzügyi vállalkozások részére is nyújthat közvetlenül is refinanszírozást.
Új lehetőségek exportőrök és beszállítóik számára

Új lehetőségek exportőrök és beszállítóik számára

Az Eximbank (EXIM) hatékony finanszírozási együttműködésre törekszik a hazai hitelintézetekkel, hogy a magyar exportőrök minél szélesebb körben juthassanak az exporttevékenységet támogató, kedvező kamatozású forrásokhoz. Elindult a két éven belüli futamidejű, kedvezményes kamatozású új rulírozó finanszírozás.
hirdetés

Új erőre kap a lízingpiac

A lízingpiac évek óta tartó visszaesése egy ideje megállni látszik a szakértők véleménye és az azt alátámasztó statisztikai adatok szerint is. A kedvező tendenciát optimista várakozások szerint a gazdaság élénkülése, a járműpiac bővülése és a kkv-szektor fejlődése tarthatja fenn. Utóbbiban fontos szerepet játszanak a jegybanki és az eximbankos hitelprogramok is, miután tavaly mindkét konstrukció kibővült a lízingfinanszírozással.

Pénzbőség kkv-knak?

A Növekedési Hitelprogram és az Exportélénkítési Hitelprogram is egy a korábbi kereskedelmi banki gyakorlattól eltérő, állami szabályozókkal alacsony kamatokra beállított hiteltermék. Próbálkozás arra nézve, hogy hogyan érvényesülhet együtt a bankok és az ügyfelek érdeke, kikényszeríthető-e a pénzintézetek felelősségvállalása állami eszközökkel.

Mikrohitel programot indít az Eximbank

Az Eximbank idén ősszel új hitelprogramokat indít a mikrocégek és kkv-k számára, amelyek révén a határ mellett exporttevékenységet folytató kis cégek is hozzájutnak majd az Eximbank forrásaihoz.

Újabb pénz a hazai kkv-knak

Kétszáz millió euró összegű hitelkeret szerződést kötött az Európai Beruházási Bank (EIB) és az Eximbank. A forrásnak jelen keret esetében is legalább hetven százalékos mértékben kell kkv-kat finanszíroznia.

Népszerűbb lehet az olcsó hitel

Az ipari termelés és a kivitel megugrása miatt a jegybank Növekedési Hitelprogramjának jobb kihasználtságát várják az elemzők. Az adatokon még nem látszik a vállalati hitelezés fellendülése.

20 millió dolláros lehetőség a magyar exportnak

Húszmillió dolláros együttműködési alapot hoz létre a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) a Világbank-csoport magánszektorra szakosodott pénzügyi intézetével, az IFC-vel, amelynek révén a következő években új lehetőségekhez juthatnak a magyar kis- és középvállalkozó exportőrök.

Exportálna? Sokan segítenek, hogy ne induljon hátránnyal!

A magyar kkv-k számára ugyan komoly lehetőségeket tartogatnak a külpiacok, azonban fel kell venniük a versenyt nem csak hazai konkurenseikkel, hanem más országok cégeivel is. A hazai kkv-kat több szervezet is segíti azonban, hogy ne kerüljenek versenytársaikkal szemben hátrányba – hangsúlyozták előadók a Piac & Profit és a BKIK által szervezett konferencián.

Még több pénz exportra

Tovább bővíti exportélénkítési hitelprogramját (ehp) a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank), ezért új, rövid lejáratú hitelterméket vezet be. A fix kamatozású hitelhez 12 pénzintézeten keresztül juthatnak hozzá a cégek.

Finanszírozási együttműködés az Exim és a Sberbank között

Finanszírozási együttműködésről állapodott meg az Eximbank és a MEHIB vezetése (együttesen EXIM) a Sberbank Oroszország képviselőivel Budapesten. A hitelintézetek együttműködésének alapjául a 2013. április 26-án aláírt megállapodás szolgál.

Százhúszmilliárdos kötvénykibocsátás az Eximbanknál

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) a világon elsőként bocsátott ki kötvényt a Világbank csoporthoz tartozó Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) állami kezességvállalást biztosító garanciája mellett; a kibocsátott kötvények névértéke 400 millió euró (120 milliárd forint), lejárata 2019. február 13.

Kínába exportálna? Lesz rá 30 milliárd!

Csaknem harmincmilliárd forintnyi forrás áll majd a Kínába exportálni szándékozó kkv-k rendelkezésére. Az összegtől a kivitel fellendülését reméli a kormányzat, ugyanakkor a régióban a magyar kkv-k nem szerepelnek rosszul export szempontjából.

Kedvező forrás exportfinanszírozásra

A közelmúltban az Eximbank, illetve a MEHIB (együttesen EXIM) működésére vonatkozó jogszabályok módosítása révén számos kedvező lehetőség nyílt meg a magyar exportőrök számára. A változások közül kiemelendő, hogy a hazai hitelintézetek refinanszírozása már 0,1 százalékos kamatszint mellett megvalósulhat.

Félmilliárd dolláros kibocsátásra készül az Eximbank

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) az idén 500 millió dollár értékű kötvénykibocsátást tervez meglévő, kétéves futamidejű, 2 milliárd eurós kötvényprogramjának keretében.

Még olcsóbb lehet az Eximbank hitele

Jelentősen csökken a Magyar Export-Import Bank (Eximbank) által felszámított kamatláb, és a kamatkiegyenlítési rendszerben nem csak a hitel- hanem a pénzügyi lízing ügyletek is finanszírozhatók - tartalmazzák egyebek mellett azok a kormányrendelet-tervezetek, amelyek a kormány honlapján jelentek meg.

Egyre több banknál érhető el olcsó forrás exportfinanszírozásra

Eddig 14 hazai hitelintézettel kötött refinanszírozási megállapodást az Eximbank, amely révén vállalkozások középtávú, versenyképes árazású, fix kamatozású export előfinanszírozási hitelhez juthatnak. A keretösszeg az előzetes adatok alapján 400 millió euró.

Lesz forrás a kínai exporthoz

Bankközi hitelkeret megállapodást kötött egymással a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Magyar Eximbank) és a Kínai Export-Import Bank (Kínai Eximbank) Pekingben.

Módosultak az exportfinanszírozás szabályai

A kormány négy rendeletben módosította a Magyar Export-Import Bank (Eximbank), valamint a Magyar Exporthitel Biztosító (Mehib) működési szabályait, a rendeletek a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg, és formálisan már vasárnaptól hatályba is léptek.

Van pénz exportfinanszírozásra - Aktívabb lesz az Eximbank

A jelenlegi többszörösére kívánja növelni hitelezési aktivitását az Eximbank, mindezt oly módon, hogy a korábbi tulajdonosi finanszírozás helyett teljes egészében piaci forrásbevonásra térnek át. A csütörtökön lebonyolított első nemzetközi kibocsátás révén bevont félmilliárd dollár egyelőre elegendő az igények kielégítésére, újabb kibocsátásra az exportfinanszírozás iránti kereslet alakulásának függvényében kerül sor – hangzott el a nemrég a Magyar Fejlesztési Bankhoz került intézmény mai háttérbeszélgetésén.

Dollárkötvényt bocsátott ki az Eximbank

Az Eximbank 500 millió dollár értékben értékesített 5 éves kötvényeket . Az kötvény kamata 5,5 százalék, hozama 5,75 százalék. A kötvényekre 2200 dollárnyi ajánlat érkezett. Az Eximbank megalakulása óta ez az első nemzetközi kötvénykibocsátása. A kötvénykibocsátás célja, hogy a tulajdonosi elvárásoknak és a külgazdasági stratégiában foglaltaknak megfelelően az Eximbank érdemben és hatékonyan tudja a piaci forrásokat a magyar exportszektor támogatására fordítani.

Kedvezményes euróhitel kkv-knak

Az Eximbank segítségével és a MEHIB garanciájával, a kijelölt kilenc kereskedelmi bankon keresztül már 3,3-3,8 százalékos kamat mellett juthatnak euróhitelhez a vállalkozások - jelentette be Nagy Viktor az Eximbank és a MEHB vezérigazgató-helyettese egy konferencián kedden

Exportképes termékre van pénz

Már az exportáló nagyvállalatoknak beszállító kis- és középvállalatok is kaphatnak államilag támogatott exporthitelt, és az exportcélú uniós vissza nem térítendő támogatásokat megelőlegező hitel is elérhető lesz a kereskedelmi bankok kínálatában. Az Eximbank új konstrukcióiról Nátrán Roland, az Eximbank és a MEHIB vezérigazgatója beszélt lapunknak.

Kicsiknek is hitelezhet az Eximbank

Megújulhat az Eximbank és a MEHIB tevékenysége: az intézmények üzleti aktivitásának növekedésével, ezen belül elsősorban az exportáló kis- és középvállalkozások finanszírozási forrásokhoz juttatásával. Ezen küldetés megvalósítása érdekében vált szükségessé az Eximbankra és a MEHIB-re vonatkozó törvény („Eximtörvény”) módosítása, amelyet hétfőn fogadott el a Parlament.

Banki segítség az exportőröknek

2010 júniusától ismét igénybe vehető a kedvezményes kamatozású export-előfinanszírozási hitel a Budapest Banknál. A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) által refinanszírozott hitelkonstrukció a hazai piacinál kedvezőbb kondíciók mellett biztosítja kis- és középvállalatok számára a jövőbeni exportbevétel árfolyam- és kamatkockázat nélküli előfinanszírozását.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Az előfizetők száma alapján mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile profitja tavaly 8 százalékkal, bevétele pedig 10,5 százalékkal nőtt.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál

Petícióval sürget bérmegállapodást a Postás Szakszervezet.

Klímablog

Naperőmű épült Szegednél

Naperőmű épült Szegednél

Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcs kapacitású naperőművet épített uniós támogatással Szeged határában.

Gazdaság

Egyre jobban érzi magát az eurózóna gazdasága

Egyre jobban érzi magát az eurózóna gazdasága

A vártnál jobban javult az euróövezet gazdasági teljesítménye márciusban.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.

Infokom

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Az iBanFirst kis- és középvállalkozások nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform budapesti fióktelepe megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo