Elek Lenke cikkei
Elek Lenke cikkei
Startup szótár, ingyenesen, mindenkinek – egy nyelven beszélünk?
Minden ágazatnak, szakmának adott a saját szókészlete.
Az első benyomás a döntő - Dress code állásinterjúhoz
Nem árt, ha megnézzük előtte az adott cég honlapját, hogy fogalmunk legyen az elvárt stílusról. Kínos, ha túlöltözzük az alkalmat és a HR-est, még kínosabb, ha nem vagyunk elég jól öltözöttek.
A vendéglátás közkatonái: mélyülő gazdasági problémák a közétkeztetésben
Könnyű a sztárséfeknek: fine dining menünél nincs költséghatár. Bezzeg, ha egy szoros keretből kellene sütni-főzni – jegyzete meg egy ismerősöm, amikor szóba hoztam a témát.
Ínyencparadicsom az örökség jegyében – Egy tál dödölle, avagy milyen is a közösségi étel?
Mi szem-szájnak ingere, bemutatkozott a hétvégén a Millenárison: a Gourmet Fesztivál két év szünet után ismét felvonultatta a magyar gasztronómia színe-javát. Már pénteken élénk volt az érdeklődés, bár ekkor még inkább a szakmabeliek jöttek, hogy meglessék, hol tartanak, mit kínálnak a kollegák, míg a többi napon a nagyközönségé volt a főszerep.
Rácz Jenő és a Stand a sztár – Pajtától a koktél bárig – Cukrászda helyett pastry és patisserie?
Lépni sem lehetett tegnap a Várkert Bazárban, de ezúttal nem valamilyen NER rendezvény várta az ide érkezőket, hanem az év gasztronómiai gálája. A magyar Michelin – ahogy valaki tegnap este aposztrofálta a Dining Guide-ot – a szokottnál is nagyobb izgalmakat hozott, Mintha Oscar díjátadón lennénk: a kelleténél nagyobb „behangoló” várakoztatás, elegáns ruhák, ováció, vastaps, sporteseményekhez illő zajos- kikiáltós felvezetés - jóllehet, a vörös szőnyegen ezúttal séfruhában léptek fel a nagyágyúk. Akik közül volt, aki a valódi Oscar gálára is főzött a világhírű filmszínészeknek…
Élményvásárlók vagyunk, nemcsak vendégek – Melyek a legjobb éttermek Magyarországon? – Ismét fellendül a bárkultúra
Egy hét múlva kiderül, melyek lesznek Magyarország 2022-es legjobb éttermei, bárjai, cukrászdái. 2005 óta minden évben megrendezik a gálát, ahol bemutatják az adott évre vonatkozó éttermi minősítését tartalmazó kiadványt, az Audi - Dining Guide TOP100 Étteremkalauzt.
Bajban a vendéglátóipar
Lehet tudni, hogy hány étterem jelentett csődöt? Hányan, hogyan bírják majd idén? – ezekkel a kérdésekkel kerestük meg Kovács Lászlót, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökét.
Csallóköz tündérvilága – Termálvíz, aquapark és gasztronómia
Csallóköz tündérvilága – Termálvíz, aquapark és gasztronómia
Mintha csak otthon lennénk, - ismerős a táj - de persze külföldre utazunk: Szlovákia az idei Utazás kiállításon Csallóköz szépségeit helyezte előtérbe.
Bor, mámor, Champagne és Hévíz – magyar-francia turisztikai kapcsolatok
Míg 2021. szeptember elején az MTÜ és a magyar szakemberek vendégeskedtek Párizsban, múlt héten francia régiók mutatkoztak be Pascale Andréani nagykövet Csaba utcai rezidenciáján.
Újraindítás és biztonság: mi vár idén a turizmusra?
A Széchenyi fürdőben szerdán rendezett Utazás kiállítást bemutató sajtókonferencia minden résztvevője egyetértett abban, már annak is örülni kell, hogy az idén egyáltalán létrejöhet ez az esemény.
Mivel koccintunk az ünnepen?
Ha karácsony, születésnap, kitüntetés, szilveszter, fogadás – akkor pezsgővel koccintunk. Nem champagne-nal természetesen, hiszen azt csak a franciaországi Champagne megyében leszüretelt szőlőből lehet, ott, helyben készíteni, a régi francia metódus szerint – de magyar rokona is egyre népszerűbb. Sikeres hazai borpincészetek újabban kiváló pezsgőkkel rukkolnak elő és nagy sikerük van vele. Különleges palackban árusítják, és limitált szériában a nyerspezsgő is kelendő. Divat lett gyöngyöző bort gyártani, csakúgy, mint prosecco-t forgalmazni.
A magyar luxus turisztikai szegmenst célozza meg egy német marketing cég
Sikeres workshop, utazási irodák és pr szakemberek részére – A Maldív atolloktól Velencéig és Krétáig
Milyen legyen a céges ajándék? Ezek a tabuk
Bár a legtöbb vállalkozásnál már eldöntötték, mit küldenek céges ajándékba, számosan még gondolkodnak rajta, mi legyen az. Fontos, hogy elkerüljük a bakikat, ugyanakkor szellemes, kreatív legyen a meglepetés.
Itt az év vége: hogyan viselkedjünk a céges karácsonyi bulin?
Bár már a cégek legtöbbje lefoglalta az évvégi parti helyszínét – ha egyáltalán voltak olyan bátrak, hogy meglépték ezt a járvány közepette. A menedzsereknek és a beosztottaknak egyaránt érdemes megszívlelni, hogyan is viselkedjenek az évvégi céges partin?