hirdetés

Csallóköz tündérvilága – Termálvíz, aquapark és gasztronómia

Csallóköz tündérvilága – Termálvíz, aquapark és gasztronómia Mintha csak otthon lennénk, - ismerős a táj - de persze külföldre utazunk: Szlovákia az idei Utazás kiállításon Csallóköz szépségeit helyezte előtérbe.
hirdetés

Mint már hagyományosan, idén is Szlovákia standja volt a leghívogatóbb, a határon túlról érkező, a standoknál álló turisztikai szakemberek pedig kedvesek és készségesek. Sonja Jelínkova, a szlovák idegenforgalmi hivatal magyarországi igazgatója ezúttal egy hajdan magyarországi területrész turisztikai gazdáit hívta el az Utazás kiállításra, hogy bemutassák szűkebb régiójuk nevezetességeit.

Szlovákia az idei Utazás kiállításon Csallóköz szépségeit helyezte előtérbe. (Fotó: Pixabay)

A 84 km hosszú és 15-30 km széles régiót Európa legnagyobb szárazföldi szigeténekis hívják, utalva az itteni, hajdan volt és ma is több helyütt felbukkanó, vizekben gazdag világra.

Legfontosabb adottsága a földrajzi elhelyezkedés, hiszen nagyon közel van Magyarországhoz, a fő attrakció pedig a termálvíz. Az egész területrész olyan, mint egy tündérvilág, régi legendákkal szövi tele a mára kiépített modern infrastruktúrát.  A hajdani aranymosások helyszínei most az aktív pihenés és a lustálkodó wellness megannyi válfaját kínálják, ahogy arról Somogyi Gábor, a dunaszerdahelyi Thermalpark ügyvezetője beszámolt.

A fő jelszó idén a biztonság, ennek jegyében – különös tekintettel a lecsengő járványra - fogadják a helyi, kisebb nagyobb szállodák és a vendéglátó helyek a magyar vendégeket. Az éttermi fogások egyaránt tükrözik a magyar és szlovák konyha behatásait, és a sörfőzés mellett jelentős errefelé a bortermesztés is.

Az utolsó „békeévben”, 2019-ben két millió turistát fogadtak az itteni szolgáltatók. Elsősorban a kulturális rendezvények, a vízi turizmus, a sportesemények és a fürdőhelyek vonzzák ide a bel- és külföldi turistákat.

De olyan érdekességeket is beiktathatunk az úti programba, mint a helyi vízimalmok megtekintése, vagy egy új képzőművészeti gyűjtemény meglátogatása, ahol a kortárs magyar festők művei is helyet kapnak.

A Csallóköz viszonylag felfedezetlen úti cél még a Szlovákiát jól ismerő, a Tátrát, Pozsonyt vagy Kassát gyakran felkereső magyar utazóknak is. Akik többet szeretnének róla tudni, a HolMit.sk weboldalon minden részletről informálódhatnak.

hirdetés

Véleményvezér

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo