Csallóköz tündérvilága – Termálvíz, aquapark és gasztronómia

Csallóköz tündérvilága – Termálvíz, aquapark és gasztronómia Mintha csak otthon lennénk, - ismerős a táj - de persze külföldre utazunk: Szlovákia az idei Utazás kiállításon Csallóköz szépségeit helyezte előtérbe.

Mint már hagyományosan, idén is Szlovákia standja volt a leghívogatóbb, a határon túlról érkező, a standoknál álló turisztikai szakemberek pedig kedvesek és készségesek. Sonja Jelínkova, a szlovák idegenforgalmi hivatal magyarországi igazgatója ezúttal egy hajdan magyarországi területrész turisztikai gazdáit hívta el az Utazás kiállításra, hogy bemutassák szűkebb régiójuk nevezetességeit.

Szlovákia az idei Utazás kiállításon Csallóköz szépségeit helyezte előtérbe. (Fotó: Pixabay)

A 84 km hosszú és 15-30 km széles régiót Európa legnagyobb szárazföldi szigeténekis hívják, utalva az itteni, hajdan volt és ma is több helyütt felbukkanó, vizekben gazdag világra.

Legfontosabb adottsága a földrajzi elhelyezkedés, hiszen nagyon közel van Magyarországhoz, a fő attrakció pedig a termálvíz. Az egész területrész olyan, mint egy tündérvilág, régi legendákkal szövi tele a mára kiépített modern infrastruktúrát.  A hajdani aranymosások helyszínei most az aktív pihenés és a lustálkodó wellness megannyi válfaját kínálják, ahogy arról Somogyi Gábor, a dunaszerdahelyi Thermalpark ügyvezetője beszámolt.

A fő jelszó idén a biztonság, ennek jegyében – különös tekintettel a lecsengő járványra - fogadják a helyi, kisebb nagyobb szállodák és a vendéglátó helyek a magyar vendégeket. Az éttermi fogások egyaránt tükrözik a magyar és szlovák konyha behatásait, és a sörfőzés mellett jelentős errefelé a bortermesztés is.

Az utolsó „békeévben”, 2019-ben két millió turistát fogadtak az itteni szolgáltatók. Elsősorban a kulturális rendezvények, a vízi turizmus, a sportesemények és a fürdőhelyek vonzzák ide a bel- és külföldi turistákat.

De olyan érdekességeket is beiktathatunk az úti programba, mint a helyi vízimalmok megtekintése, vagy egy új képzőművészeti gyűjtemény meglátogatása, ahol a kortárs magyar festők művei is helyet kapnak.

A Csallóköz viszonylag felfedezetlen úti cél még a Szlovákiát jól ismerő, a Tátrát, Pozsonyt vagy Kassát gyakran felkereső magyar utazóknak is. Akik többet szeretnének róla tudni, a HolMit.sk weboldalon minden részletről informálódhatnak.

Véleményvezér

Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo