hirdetés

Ők ráéreztek, mi kell a fiatal vállalkozóknak

A WeWork irodáiban lehet pusztán ülőhelyet vagy íróasztalt bérelni – de akár egész emeletet is. Ugyanakkor mindenütt modern, fiatalos környezetet, széles körű komfortot nyújt az új típusú kollektív munkahely, amely gyorsan milliárdos értékű nemzetközi vállalkozássá nőtte ki magát.
hirdetés

 

Közös irodák, munkahelyek eddig is voltak, de két fiatal amerikai vállalkozónak WeWork néven sikerült olyan újat létrehoznia, amelyben egy pénztelen startup emberei ugyanolyan jól érzik magukat, mint az IBM vagy a Microsoft munkatársai.

Kép: WeWork

Az első 2010-ben, New Yorkban nyílt. Az új cég megvett egy irodateret, majd azt kis részlegekre felosztva bérbe adta kisvállalkozásoknak – mégpedig vonzóan berendezve, felszerelve.

Világos, levegős szobák, termek, hangszigetelt telefonfülkék, közös helyiségek, köztük jól felszerelt konyha, edzőterem. Friss színek, sok zöld, virág, ingyen kávé a presszógépekből és hűtőszekrények.

A kezdő kis pénzért is bejuthat, hogy leüljön egy sarokba a laptopjával, dolgozni. Többe kerül egy íróasztal vagy a kiválasztható méretű közös, netán egyszemélyes szoba.

Üzleti lehetőség önre szabva
Ki ne szeretne egy jól működő vállalkozás társtulajdonosává válni? Erre kínál most lehetőséget közösségi finanszírozás révén Magyarország legnagyobb létszámmal működő kedvezménykártya-rendszere. Az alapító rendkívül dinamikus növekedést ígér.

A bérlők túlnyomórészt a legifjabb nemzedékekhez tartozók, akik hasonló környezetre vágynak, és jól érzik magukat együtt.

Nyolc év után a WeWorknek 22 országban 253 irodatere van, összesen több, mint 1,3 millió mfelülettel. A legtöbb Londonban, ahol a brit kormány után e vállalkozásnak van a legtöbb irodafelülete, 240,000 nm2-el.

Legnagyobb londoni épületükben kerek 3,400-an dolgoznak nyolc emeleten, a startuposoktól nemzetközi nagyvállalatok, bankok munkatársaiig.

A WeWork napjaikban az Egyesült Államok legértékesebb magánvállalatai közé számít, 20 Mrd dollárra becsülik, és az irodák mellett immár WeLive néven közösségi lakóépületekkel is megjelentek a piacon.

(Forrás: WeWork, Wired)
Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo