Promóció

Üzleti lehetőség önre szabva

2018. június 14. csütörtök - 08:30 / piacesprofit.hu
  •    

Ki ne szeretne egy jól működő vállalkozás társtulajdonosává válni? Erre kínál most lehetőséget közösségi finanszírozás révén Magyarország legnagyobb létszámmal működő kedvezménykártya-rendszere. Az alapító rendkívül dinamikus növekedést ígér.

szelfi_edcAz imádott sztárral készült szelfivel díszített rajongói kártya vagy bögre, esküvői nászajándék-kártya vagy képeslap, alapítványi támogatói kártya vagy póló célja ugyanaz: a kibocsátónak jövedelme származik a kártya vagy reklámtárgy eladásából, majd azok használatából, a vásárló kedvezményekhez jut számtalan üzletben, a diszkontot kínáló boltok forgalma pedig nő az új vásárlóknak köszönhetően. És persze az üzleti modellt megálmodó cég is busásan profitál mindebből.

Jáger László, az Euro Discount Club (EDC) alapítója újraértelmezte Magyarországon a diszkontkártya fogalmát. Ősztől bárki – híresség, család stb. – bocsáthat ki kártyát vagy bármilyen merchandising terméket grafikával, aki pedig a speciális vonalkóddal ellátott terméket megvásárolja, számos üzletben számíthat árkedvezményre vagy egyéb előnyökre. A rajongó akár egy kártyán szerepelhet az imádott hírességgel, és a násznépnek sem kell aggódnia, hogy nem tud örömet szerezni az ifjú párnak. Elég, ha megvásárolják az esküvő alkalmából kibocsátott emlékkártyát.

A tizennyolc éve hagyományos diszkontkártya-társaságként működő EDC tulajdonosa az új működési modellben a reklámajándék-bizniszt és a diszkontkártyák előnyeit ötvözte.

– Kétszáz kibocsátó révén több mint egymillió EDC-logós diszkontkártya van forgalomban, amelyekkel bő ezerkétszáz üzletben lehet átlagosan több mint tíz százalékkal olcsóbban vásárolni. Sőt, az appok korában ehhez a fizikai plasztiklapra vagy bármilyen materiális termékre sem lesz szükség, az előnyök igénybe vehetőek azok virtuális másával.

Az ehhez szükséges szoftverfejlesztéshez és a Los Angeles-i iroda megnyitásához a cégnek több száz millió forintra volt szüksége, amit Jáger László közösségi finanszírozással gyűjt(ött) össze: aki a hazai piacon kínált szolgáltatásból vásárol, ajándékba kap az amerikai társaság részvényeiből.

Kapcsolat:
Euro Discount Club

– A régi rendszerünk nem volt alkalmas sem a többnyelvűségre, sem arra, hogy akár néhány tíz kártyát kibocsátó magánszemélyt kezeljünk, velük közvetlenül kommunikáljunk, az egyedi igényeiket kiszolgáljuk, applikációt biztosítsunk számukra, stb. Ahhoz is fejlesztésre volt szükség, hogy a kártya helyett bármilyen reklámtárgyra – bögrére, karkötőre, kulcstartóra, pólóra, sapkára, táskára – nyomtatott speciális vonalkód, úgynevezett bercode biztosítsa a vásárlónak járó előnyöket. Erre a három innovációra épül az üzleti modellünk, amellyel a diszkontkártyák hagyományos piacát megszázszorozzuk – mondja Jáger László, aki szerint már bő százezer forintos szolgáltatásvásárlással is érdemes csatlakozni. – Az üzleti tervünk szerint a minimum cél 2019 végére világszerte tízmillió ügyfél és harmincmillió dolláros profit, azaz, aki ma tulajdonostársunk lesz, a részvénye értékének minimum ötszörös értéknövekedését remélheti másfél év alatt.

És hogy mi ennek az üzleti modellnek a titka? Egyrészt a korlátlanság: a rajongói és támogatói kártyák révén korlátlan számú kibocsátóra és így a rajongók, támogatók, azaz a felhasználók számának ugrásszerű növekedésére számít az alapító. Másrészt az automatizmus: a kibocsátók érdekeltek abban is, hogy minél gyorsabban nőjön a hálózathoz csatlakozó elfogadóhelyek köre.

És hogy miből lesz a társaságnak profitja, és így a közösségi finanszírozás révén tulajdonrészhez jutottak osztaléka? A kibocsátó partnerektől megvásárolt termékek árának, valamint a majdani használatuk után kapott forgalmi jutalékoknak az egyharmada a társaság bevétele – ez is olvasható a www.bercode.com oldalukon.

edclogo

Pénzszerzés
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor