Készüljünk a legrosszabbra: mi lesz, ha kidől az alapító?

Ki veszi át a stafétabotot, ha kidől az alapító a cégvezetésből és milyen formában lehetséges a cégátadás? A legfontosabb, hogy felkészüljünk a legrosszabbra is és idejében vonjuk be az utódunkat a cég működésébe – javasolta a szakértő a Piac&Profit konferenciáján.

Kép: Freedigitalphotos.net/hin255

Amikor valaki elindít egy vállalkozást, akkor minden funkciót ő lát el, tulajdonosként és ügyvezetőként erősen kötődik a vállalkozásához. „Ez az érzelmi kötődés később sem szűnik meg, és az a nagy előny, hogy ez a vállalkozó mindent megtesz ahhoz, hogy sikeres legyen a cég, hiszen a legjobban a gazda szeme hizlalja a disznót” – mondta dr. Menyhei Ákos jogász, a Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. ügyvezetője a Piac&Profit által szervezett Céggondok, céges variációk című konferencián.

Viszont az ilyen erős érzelmi kötődés komoly hátrányokkal is jár, mivel egy idő után a vállalkozás növekedésének akadályává válik. Az alapító, cégvezető minden döntési jogkört, minden fontos információt a kezében tart. „Egy szimpla pékségből is kinőhet egy multinacionális hálózat, de az „egykezező” vállalkozás hátránya, hogy a cégvezetőn kívül senki sem tudja mi folyik a cégben. Az egyszemélyi vezetés legnagyobb hátránya, hogy ha a cégvezető bármilyen okból kiesik a folyamatból, vége a vállalkozásnak, hiszen a személye pótolhatatlan, nincs, aki folytassa a munkáját” – vélekedett a szakember. A másik hátulütője ennek az érzelmi kötődésnek, hogy a cégvezető túlértékeli a vállalkozás piaci helyzetét és a saját szerepét.  „Mivel ő kötődik a vállalkozásához, azt hiszi, hogy az más számára is értékes, holott egy kívülálló csak a számok alapján fogja meghatározni a vállalkozás értékét” – hangsúlyozta Menyhei Ákos. Emiatt viszont a vállalkozó csak későn döbben rá – ha egyáltalán rájön, - hogy a cég életciklusában elérkezett ahhoz a ponthoz, hogy szükségessé válik a változás.

Ideális esetben három körben oszlik meg egy családi vállalkozás vezetői köre: a tulajdoni jogokat gyakorlókból, a menedzsmentet adó személyekből, illetve a családból. Ez a három kör egy induló vállalkozásnál egybecsúszik, de ahogy növekszik a cég, egyre jobban távolodnak el egymástól. Egy életciklus elején járó vállalkozás alapítója az egész életét felteszi a cégére, ezért az ő fejében elcsúsznak a különböző pozíciók. A menedzsmentet túlértékeli, a tulajdonosi pozíció és a család szerepét alulértékeli. „Ezért elfelejti bevonni a következő generációt, abban hisz, hogy csak ő tudja a megfelelően ellátni a cégvezetést, így elmarad az utódláshoz szükséges oktatás, a család bevonása háttérbe szorul. Ebben az esetben két útja van a vállalkozásnak: megszűnés, vagy értékesítés” – hangsúlyozta a szakember. (Nem csoda, hogy a családi vállalkozások esetében háromból csak egynek sikerül átadnia a stafétabotot a családon belül.)

Ki is kell érdemelni a vezetést
Sok hazai cég áll vezetőváltás előtt, hiszen a legtöbb, a rendszerváltás utáni években alapított vállalkozás vezetője már nyugdíjas korú. Hogyan érdemes nekifogni, milyen feltételeknek kell teljesülnie a sikeres átmenethez? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Szabó Zsolt Roland, a Corvinus Egyetem adjunktusának segítségével.
Csapdahelyzet a független vezető

Sok vállalkozás ezt úgy oldja fel, hogy a családtól teljesen független menedzsmentet alkalmaz, ez viszont csapdahelyzetet eredményez. Független menedzsment esetén a család és a tulajdonosi jogokat gyakorlók köre elkülönül a cégvezetéstől, így a vezetés más motiváció mentén gondolkodik, mint a tulajdonosok. A menedzsment a vállalkozás továbbfejlesztésén gondolkodik, hiszen menedzsment jövedelmei, így nőnek, saját pozíciója így erősödik. A tulajdonosok viszont osztalékból részesülnek, így az érdekeik ütköznek, hiszen az osztalék a továbbfejlődéshez szükséges tőkét biztosítaná. „Hosszú távon ez oda vezethet, hogy a tulajdonosok nyomást gyakorolnak a menedzsmentre, hogy minél több osztalékot vehessenek ki, ami viszont a cég stagnálásához, a menedzsment motivációjának csökkenéséhez vezet” – emelte ki Menyhei Ákos, aki szerint ugyanakkor nem lehet elkerülni azt,.hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló személyen kívül más is döntési pozícióba kerüljön.

Ez a biztosíték a legrosszabb esetre: hogy a tulajdonos halálesete esetén a működés ne kerüljön veszélybe. Egy ilyen tragikus esetnél ugyanis a Ptk. kimondja a tulajdonjog átszállását, de az államigazgatási, jogi eljárás 6-8 hónapba kerül, ami alatt, ha nincs független vezető, a cég működése leáll. „Ha fél évig nincs aki utalja a fizetéseket, tárgyaljon a partnerekkel, akkor be is lehet zárni a boltot” – vélekedett a Primus Trust ügyvezetője. Ilyen esetben nagy segítség lehet, ha a cég működését szabályzat rögzíti: a legrosszabb esetben papírról vissza lehet követni, hogy kinek mi a feladata, mik a jogkörei, nem kell a teljes működési struktúrát „felderíteni”.

Egy oldalszámon is elcsúszhat a végrendelet

A szakember szerint az ideális eset az átlátható, egyszerű cégstruktúra, amiben a tulajdonosi jogokkal rendelkező család is rendelkezik döntési jogkörökkel, de a tulajdonosoktól független vezető is rendelkezésre áll. Ebben az esetben biztosítva van a cég zökkenőmentes működése és nem fenyeget az a veszély, hogy a tulajdonos kiesése esetén összedől a teljes vállalkozás.

Kié lesz a cég? Baljós árny a vállalkozások felett az utódlás
Magyarországon a nagy cégalapítási hullám 20-25 éve söpört végig, így a vállalkozások nagy része hamarosan tömegesen szembesül majd az utódlás kérdésével. A családi vállalkozások egyik legnagyobb kihívása a generációváltás, amit a cégek csupán harmada él túl.
Sokat lendít a cégátadás folyamatán a végrendelet megléte. Ezt még akkor is érdemes megtenni, ha a vállalkozás nem akkora méretű, hogy bármi mást kezdjünk vele. Itt fontos szakértőt fogadni, mert ebben az esetben bármilyen formai hiba – akár az oldalszámok lemaradása – az érvénytelenséghez vezet.

Ezenkívül két verzió is van a cégátadásához: a családi alapítvány intézménye és a bizalmi vagyonkezelés. Míg a családi alapítvány létrehozását lehetővé tette az új Ptk., ebben a formában a vagyon átadása nem illetékmentes. A bizalmi vagyonkezelés intézménye viszont adósemleges, a vagyon ide helyezésének nincsenek külön adóvonzata, a vagyonkiadás osztalékadóhoz hasonlóan működik, a tőkekiadás viszont adómentes, csak akkor adóköteles, ha az eredeti tulajdonos és a kedvezményezett nem egyenesági rokon.

Esős napokra mindig kell tartalék

Fontos viszont, hogy a jövőre gondolva szétválasszuk a vállalkozás tevékenységéhez szükséges pénzeket és más vagyontárgyainkat. „Nem szabad olyat csinálni, hogy minden pénz a vállalkozásban legyen, ne rakjunk mindent ugyanabba a kosárba. A vállalkozás különböző kockázatokat hordozhat magában: üzemi baleset, vevői problémák, törvényi változások és még sok más, ami egyik pillanatról a másikra veszélybe sodorhatja a működését. Ezért érdemes szétválasztani az ingatlanokat, eszközöket és a vállalkozási tevékenységet. Az a helyes eljárás, ha saját magunktól béreljük az eszközöket és az ingatlanokat a tevékenységhez” – hangsúlyozta a szakember.

Ugyanakkor a pénzbeli megtakarításainkat se tartsuk egy helyen: ha Magyarországon  vannak az ingatlanok, tevékenység és megtakarítások, akkor bármilyen gond, ami a magyar bankrendszer lefagyását eredményezi óriási kockázattal jár a vállalkozásnak. Ezért érdemes a legális megtakarításokat külföldön tartani.

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo