hirdetés

Ingyenes képszerkesztők kezdőknek is

Minden vállalkozásnál szükség lehet olykor egy jó képre vagy bannerre, azonban sok helyen nincs lehetőség külön erőforrást allokálni minden ad-hoc jellegű, kisebb designmunkára. Összeszedtünk 4 ingyenes képszerkesztő szoftvert, kezdőknek és haladóknak egyaránt.
hirdetés

Canva.com

Jó vizuális anyaggal kiemelkedhetünk a tömegből, de nem mindenkinek van ideje megtanulni egy Photoshop szintű program használatát, a Canva viszont tényleg mindenkinek ajánlott. Nagyon egyszerű a használata, gyönyörű, letisztult logikus szerkesztő, amit ráadásul telepíteni sem kell, mert webes alapon működik. Egyelőre kell hozzá minimális angoltudás, de ez senkit ne riasszon vissza, a Canva szinte mindent elénk tesz, amire szükségünk lehet. Amellett, hogy integrálva vannak a leggyakoribb méretarányok – úgy mint Facebook borító vagy bannerek –, számos szerkesztési funkció és filter áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy egy minimális szépérzékkel már egyedit tudjunk alkotni.

Kép: Canva.com

Gimp

A Gimp már egy összetettebb történet, de nagy tudása miatt ez a legjobb ingyenes alternatíva azok számára, akiket komolyabban érdekel a képszerkesztés. Az önkéntesek által fejlesztett programot GPL licence alatt bárki terjesztheti, illetve programozói affinitással rendelkezők annak működését is megváltoztathatják. A Gimp Windows, Linux és OS X operációs rendszereken is futtatható, sőt már telepítés nélkül, online is használható, de azért nem ez a javasolt felület a használatára.

A legjobb oldalak önképzéshez
A lifelong learning manapság divatos kifejezés, ahogy az internetes önképzésnek is meglett a maga kultusza, sőt a legtöbb munkahelyen elvárás, hogy az ember fejlessze magát. Oldalak százai jöttek létre pont ezért, ezek közül felsoroltunk ötöt, amit mindenképp érdemes megnézni.
Paint.net

A Paint.net egy gyors és könnyen kezelhető program. Igazi erénye az egyszerűségében rejlik, ezért aki egyetlen gombnyomással szeretne kis csillagokat meg egyéb giccseket formákat rakni a képre, annak nem ajánlott a szoftver. A képszerkesztő eredetileg a Windows alapkellékeként ismert Paint babérjaira tört, de idővel a Paint.net kinőtte magát, és rétegkezeléssel, szűrőkkel és többek között 3D forgatással bővítették a programot.

Photoscape

Az első pillantásra szokatlan kezelőfelület praktikus megoldásokat rejt. Az indítóablakában eldönthetjük, mit karunk csinálni: fényképeket nézegetni, szerkeszteni vagy kinyomtatni azokat, kollázst csinálni stb.  A kifejezetten fénykép-kezelésre és szépítésre ajánlott eszköz szerkesztő felületét rengeteg hasznos funkcióval tupírozták fel, mint például fényképszétválás és egyesítés, animált GIF-készítés és még számtalan más lehetőség áll rendelkezésünkre. A Photoshopot persze nem előzi meg, de az egyébként kezdőknek javasolt programhoz a hozzáértők is bátran nyúlhatnak, hiszen a szűrők funkcionálisak, és szükség esetén gyorsan lehet élesíteni, javítani fényképeinken.

Négy oldal, amit szabadúszóként megéri ismerni
Ha megfordult már a fejében, hogy fordítóként, tartalomgyártóként vagy dizájnerként próbáljon szerencsét a szabadúszók tengerében, az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol találhat megbízókat. A web ebben is segít! Összeszedtünk pár oldalt, amit érdemes felkeresni.
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo