Ingyenes képszerkesztők kezdőknek is

Minden vállalkozásnál szükség lehet olykor egy jó képre vagy bannerre, azonban sok helyen nincs lehetőség külön erőforrást allokálni minden ad-hoc jellegű, kisebb designmunkára. Összeszedtünk 4 ingyenes képszerkesztő szoftvert, kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Canva.com

Jó vizuális anyaggal kiemelkedhetünk a tömegből, de nem mindenkinek van ideje megtanulni egy Photoshop szintű program használatát, a Canva viszont tényleg mindenkinek ajánlott. Nagyon egyszerű a használata, gyönyörű, letisztult logikus szerkesztő, amit ráadásul telepíteni sem kell, mert webes alapon működik. Egyelőre kell hozzá minimális angoltudás, de ez senkit ne riasszon vissza, a Canva szinte mindent elénk tesz, amire szükségünk lehet. Amellett, hogy integrálva vannak a leggyakoribb méretarányok – úgy mint Facebook borító vagy bannerek –, számos szerkesztési funkció és filter áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy egy minimális szépérzékkel már egyedit tudjunk alkotni.

Kép: Canva.com

Gimp

A Gimp már egy összetettebb történet, de nagy tudása miatt ez a legjobb ingyenes alternatíva azok számára, akiket komolyabban érdekel a képszerkesztés. Az önkéntesek által fejlesztett programot GPL licence alatt bárki terjesztheti, illetve programozói affinitással rendelkezők annak működését is megváltoztathatják. A Gimp Windows, Linux és OS X operációs rendszereken is futtatható, sőt már telepítés nélkül, online is használható, de azért nem ez a javasolt felület a használatára.

A legjobb oldalak önképzéshez
A lifelong learning manapság divatos kifejezés, ahogy az internetes önképzésnek is meglett a maga kultusza, sőt a legtöbb munkahelyen elvárás, hogy az ember fejlessze magát. Oldalak százai jöttek létre pont ezért, ezek közül felsoroltunk ötöt, amit mindenképp érdemes megnézni.
Paint.net

A Paint.net egy gyors és könnyen kezelhető program. Igazi erénye az egyszerűségében rejlik, ezért aki egyetlen gombnyomással szeretne kis csillagokat meg egyéb giccseket formákat rakni a képre, annak nem ajánlott a szoftver. A képszerkesztő eredetileg a Windows alapkellékeként ismert Paint babérjaira tört, de idővel a Paint.net kinőtte magát, és rétegkezeléssel, szűrőkkel és többek között 3D forgatással bővítették a programot.

Photoscape

Az első pillantásra szokatlan kezelőfelület praktikus megoldásokat rejt. Az indítóablakában eldönthetjük, mit karunk csinálni: fényképeket nézegetni, szerkeszteni vagy kinyomtatni azokat, kollázst csinálni stb.  A kifejezetten fénykép-kezelésre és szépítésre ajánlott eszköz szerkesztő felületét rengeteg hasznos funkcióval tupírozták fel, mint például fényképszétválás és egyesítés, animált GIF-készítés és még számtalan más lehetőség áll rendelkezésünkre. A Photoshopot persze nem előzi meg, de az egyébként kezdőknek javasolt programhoz a hozzáértők is bátran nyúlhatnak, hiszen a szűrők funkcionálisak, és szükség esetén gyorsan lehet élesíteni, javítani fényképeinken.

Négy oldal, amit szabadúszóként megéri ismerni
Ha megfordult már a fejében, hogy fordítóként, tartalomgyártóként vagy dizájnerként próbáljon szerencsét a szabadúszók tengerében, az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol találhat megbízókat. A web ebben is segít! Összeszedtünk pár oldalt, amit érdemes felkeresni.

Véleményvezér

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.
Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.
Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo