hirdetés

Emberek millióit ölheti meg egy hekkertámadás

Hekkerek minden, 2005 óta gyártott autó irányítását átvehetik, leállíthatják a motort, blokkolhatják a fékeket, lezárhatják az ajtókat. Ellenséges államok így gyilkolhatnak, és megbéníthatják a forgalmat – figyelmeztetnek kibernetikai és biztonsági szakemberek.
hirdetés

 

A londoni The Times idézte Justin Cappos professzort, a New York-i Egyetem kibernetikusát, a járműveken alkalmazott szoftverek nemzetközileg ismert szakértőjét. Szerinte a korszerű autók „nyitott ajtót” jelentenek a hekkerek számára, és elkerülhetetlenek a halálesetek, ha a gyártók nem gondoskodnak a megfelelő biztonságról.

Minden, 2005 óta gyártott kocsit lehet távolról is irányítani, de vannak olyan autók, amelyeknél már 2002 óta fennáll ez a veszély. Hekkerek elő tudnak idézni baleseteket anélkül, hogy a hatóságok ezt észlelnék, hiszen azok nem is számolnak ezzel a lehetőséggel.

Kép: businessinsider

Az amerikai tudós szerint sok emberi életet kockáztatnak, és az autók veszélyeztetettségét sürgős nemzetbiztonsági kockázatként kellene kezelni. „Amennyiben háború van vagy súlyos viszály olyan országgal, amely erős kibernetikai kapacitással rendelkezik, nagy a veszély, hogy átveszik az irányítást az autók felett.

Atomfegyere csak kevés országnak van, de minden állam, amely képes kibernetikai csapásra, a kocsikban emberek millióit képes megölni. Ha sikerül a behatolás, blokkolhatják a kocsik fékberendezéseit, a kormányt, vagy lezárhatják az ajtókat. A kormányoknak köteleznie kellene a gyártókat a szoftverek megfelelő frissítésére, amely véd a behatolás ellen” – mondotta a brit lapnak Cappos professzor.
Carsten Maple, a Warwick Egyetem kibernetikusa kijelentette: „Láthattuk már, hogyan lehet járműveket távirányítással megsemmisítő erejű fegyverként használni. A kutatóknak és az autógyáraknak most az a dolga, hogy kifejlesszék a rendszereket, amelyekkel ki lehet védeni az ilyen támadásokat.”
Törd fel a Pentagont, aztán a hadsereget, na meg a légierőt!
A Pentagon pályázatokat hirdetett biztonsági rések feltárására portáljain – a hekkerek százával találtak hibákat és tették zsebre a busás jutalmat. A pályázatokat most a Védelmi Minisztérium belső portáljaira is kiterjeszthetik.
Nagy-Britanniában mintegy 9 millió internetes kapcsolattal rendelkező kocsi közlekedik. Mindegyikben 50-100 elektronikus ellenőrző egység működik – kis számítógépek, amelyek egy vagy több rendszert vezérelnek, a kormányzástól a fékekig. Az egységek jeleket küldenek egymásnak – de ez a jelcsere kevéssé biztonságos. „A kis komputerek nem tudják megállapítani, honnan jönnek a jelek, és hogy hitelesek-e. Ha már egyszer benn vagy a kocsi rendszerében, bármely egységnek küldhetsz parancsot – így blokkolhatod például a fékrendszert” – figyelmeztet Justin Cappos. Bizonyította ezt egy kísérlet is, amelynél egy közlekedő Jeep fékeit, kormányzását és sebességváltóját a kutatók a távolból átvették.

A brit Populus közvéleménykutató intézet felmérése azt mutatta: a britek 60 százaléka nem tartja védettnek az autókat a kíbertámadástól, és kétharmaduk úgy véli, a gyártóknak többet kellene tenniük a biztonságért.

Az általános nézet, hogy a vezető nélküli kocsik inkább veszélyeztetettek, téves: azokba már beépítik a megfelelő védelmet.
A fentiekre a brit autógyártók azzal reagáltak a The Timesnak, hogy „az új autók biztonságosabbak, mint valaha”, a szoftverek rendszeres frissítése védi azokat hekkertámadások ellen. (The Times)
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo