hirdetés

Orbán Viktor félázsiai posványt épít?

Az ukrán-orosz háborúnak a megjelent demagógiákkal szemben, egyik legfontosabb oka volt, hogy Ukrajna megpróbált kitörni félgyarmati státuszából. Át akarta venni például a nyugati szabványokat, mind a vasúti közlekedésben, mind az energiaiparban.

hirdetés

Magyarország továbbra is azon az úton megy előre, amin már sok fejlődő, latin-amerikai ország végigment: egy nagy összeomlás után van lehetőség valamilyen élénkítésre. Ez nálunk az uniós pénz volt. A kormány azt gondolja, megtalálta az utat, ami örök sikerre visz, közben nem érzékeli azt, hogy alapvetően nagy, strukturális változást nem tudott elérni.

Zsiday Viktor 4 évvel ezelőtti gondolatainak igazságát csak most érezzük igazán. Megérkezett, amit megjósolt, a nagy összeomlás, amikor mindaz eltűnik, amiért addig küzdöttünk, marad a félázsiai posvány. Hol vannak már a Fidesz tavaszi választási ígéretei az adók csökkentéséről, a rezsicsökkentés megvédéséről, a megszorítások nélküli életről, az előre megyünk nem hátra jövőképe. Ehhez képest megy 8 milliárd forintért a mellébeszélés a szankciók hatásáról, miközben a gázár ugyanott van, mint a szankciók előtt, az élelmiszerdrágulás pedig magasan első helyen Európában, annak ellenére, hogy másokat is érintenek a szankciók.

Zsiday Viktor már 4 évvel ezelőtt jelezte, hogy Orbán álma, mely szerint 2030-ra a régió húzóországa leszünk, nem teljesül majd és azt is elmondta, miért.

Ennek sajnos semmi alapját nem látom – bár nagyon örülnék, ha a miniszterelnöknek igaza lenne. Az elmúlt 10 év adatai alapján Magyarország a régión belül lemarad, nem mutat sem az innováció, sem a beruházások, sem az oktatás irányából arra, hogy Magyarország a régió éllovasává válhatna. El fogunk lébecolni, maradunk ebben a félázsiai posványban.

hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo