hirdetés

Jön a verseny

Külsejében és tartalmában is új a Piac & Profit magazin! Trendek, elemzések, továbbra is objektíven és politikamentesen. A friss lapszámban többek között agrártrendeket vettünk górcső alá, elemeztük a kisvállalatok növekedésének korlátait, foglalkoztunk a nyugdíj és öngondoskodás kérdésével a TTIP-vel és a robotok munkaerőpiaci megjelenésével is sok már érdekes és hasznos téma mellett.
hirdetés

Külsejében és tartalmában is új a Piac & Profit! Az elegáns üzleti magazin elsősorban a folyamatosan erősödő, fejlődni képes és fejlődni akaró vállalatokhoz szól. Számukra ad kéthavonta az üzletvitel minden területéről ágazati trendelőrejelzéseket, elemzéseket. Visszatérő témáink lesznek: a pénz, a befektetés, a külpiaci megjelenés, a marketingkommunikáció, a cégvezetés és szervezetfejlesztés, a piaci kilátások, iparági változások és a gondolkodásmód-változások. Mindezt pedig úgy, ahogyan az elmúlt húsz évben azt tőlünk megszokhatták, objektíven és politikamentesen.

Felkeltettük érdeklődését? Itt előfizethet!

A tartalomból

Trend: Jön a verseny

Az előrelátó tervezés, a piacok megtartása és megszerzése érdekében való összefogás, de mindenekelőtt a fejlesztés, a termelékenység és a hatékonyság javítása jelentheti a kitörési pontot a magyar agrárium szereplőinek. Az összeállításból kiderül, hogy milyen világ jön a cukorkvóta eltörlése után, miért volt rossz szezonjuk a dinnyetermelőknek és mi a helyzet a tejpiacon.

Magyar szoftver lesz az onkológusok Google-ja?

Kétszer már jól látta a jövőt dr. Peták István, az Oncompass alapítója, aki most új irányba tereli az általa alapított orvosi startup-ot. Az egészségügyi keresőprogramok globális

csatájában szeretné győzelemre vinni a cégét azzal a szoftverrel, amelyet az Amerikai Egyesült Államokban az onkológusok Google-jaként emlegetnek. Ám ha nem tud elég gyorsan piacra lépni, könnyen lehet, hogy elveszti elsőségét.

Álljon félre az útból!

Az egyszemélyes vállalkozásból kisvállalat lesz, de a növekedés nem áll meg ezután sem. A vállalattá válás azonban csak akkor sikeres, ha a vezető, és irányítása alatt a szervezet, túljut a növekedés csapdáin.

Mindenki egyért

A digitális világ itt van a nyakunkon, a kereskedőknek fel kell készülniük azokra a vásárlókra, akik le se teszik a kezükből az okostelefont. Semmi sem lesz már olyan, mint régen. Ijesztő? Az online térhódítása veszély helyett lehetőség is lehet a fizikai boltok számára.

Kampányfinanszírozás amerikai módra

Az amerikai elnökválasztást nem is annyira a jelöltek politikai ideológiája és a beszédek retorikája dönti el, mint inkább a megvásárolt hirdetési felületek. Reklámkampány ez is, terméktudatosságot kell ébreszteni a célközönségben. Költséges művelet a korteskedés. Az előkészületek idején, 2015 végén közel 160 mágnás adományaiból jött össze a kampánybüdzsé nagy része. Ők az úgynevezett királycsináló elit.

Helló robotkolléga!

Fejlődik a mesterséges intelligencia, javulnak az algoritmusok, ügyesednek a robotkarok, sőt a robotlábak is. És mi lesz a szorgos emberi agyakkal és kezekkel? Az Y-generációsok számíthatnak arra, hogy gépek végzik a munkájukat, a Z-generáció megélhetése pedig még inkább ki lesz téve a negyedik ipari forradalom vívmányainak. Az unióban felmerült: a robotok után is fizessenek társadalombiztosítási járulékot a munkáltatók.

Most kéne nekifutni

Bár még nem látszik, hogy mikor kerülhet aláírás az USA és az unió közötti szabadkereskedelmi (TTIP) megállapodásra, nem árt felkészülni rá. Amit biztosan tudhatunk: a versenyképesség növelése lehet az egyetlen fegyverünk.

A karaván halad

Bár most a migránsválságtól zeng a hazai közélet, a színfalak mögött folyik a magyar-arab gazdaságdiplomáciában néhány éve indított lassú építkezés. Bepillantunk a kulisszák mögé.

Játék a kastélyban

Uniós források azonnali kifizetésével és új adókedvezménnyel támogatja a kormány a hazai kastélyok megmentését és felújítását. Egyesek szerint azonban az állami tulajdonú kastélyok zömét tehetős embereknek kellene eladni, hogy ők végeztessék el a felújításukat és biztosítsák a folyamatos használatukat.

Nyugdíjat, de miből?

A magyarok legnagyobb arányban a nyugdíjas években remélt jövedelmük mértékétől, valamint a súlyos betegségektől tartanak felmérések tanúsága szerint. Nem is alaptalanok az aggályok: az MNB tanulmánya is rámutatott: csak 2030-ig biztosak a nyugdíjak. Ennek tükrében még riasztóbb adat, hogy a 18- 65 év közötti lakosság mindössze10 százalékának van megtakarítása.

Duplázni szeretne

Márciusban választották meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új elnökét, Kiss Zoltánt. Figyelemre méltó tény, hogy Budapesten 350 ezer vállalkozás működik, ebből mindössze 1200 jelent meg a választásokon. Vajon meg lehet-e törni az érdektelenséget?

hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo