hirdetés

Az amerikai maffia behatolt Magyarországra

Az Egyesült Államokat az utóbbi években elözönlötték a scammerek, akik az interneten keresztül próbálnak kicsalni pénzt az emberekből, főleg a nőkből. Az FBI külön energiákat fordít leleplezésükre, kiszorításukra az internetről, ezért most Európa felé nyomulnak és már Magyarországon is dolgoznak.

hirdetés

Minden embernek vannak rossz napjai, drámai pillanatai. Régen a szekták úgy növelték létszámukat, hogy az éppen bajban lévőkre az utcán vadásztak, különösen a fiatalokra. Azokat az embereiket küldték ki maguk közül cserkészni, akik jó érzékkel tudták ismeretlenül kiszúrni a lelki válságban szenvedőket. A vadászok odamentek aztán a kiszemelt zsákmányhoz minden szépet és jót ígértek nekik és már új tagjai is lettek a szektáknak. A szülők pedig döbbenten látták, hogy fordul ki szép és okos gyermekük önmagából.

E módszernek modernizált változata „a romantikus online csalás”, amellyel milliókat lehet keresni. A probléma olyan komoly, hogy a magyarországi USA nagykövetség több oldalnyi anyagot tett fel online oldalára figyelmeztetésképpen a veszélyre, a Netflix pedig dokumentum filmet készített egy olyan bűnözőről, aki multimilliomos lett az internetes nőcsábításból.

A régi módszerhez képest annyi a változás, hogy a csalók elsődleges célközönsége szélesebb lett. Már nemcsak fiatalokra vadásznak előszeretettel, hanem az idősödő hölgyek is prioritás.

Interneten ismerkedtek meg. Azt mondta, hogy egy barát barátja. Az 50-es éveiben járó, házasságával küszködő nő örült, hogy talált valakit, akivel beszélgethet. „Minden jót mondott” – emlékezett vissza. „Érdeklődött irántam. Érdekelte, hogy jobban megismerjen. Nagyon pozitív volt, és úgy éreztem, hogy itt valódi kapcsolat van. Ez a kapcsolat végül 2 millió dollárjába került a nőnek.

hirdetés

Véleményvezér

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo