Tenni tudunk: pályázat a gyermekek fejlődéséért

Szeptember végétől egy hónapig várja a CIB Alapítvány azon közhasznú szervezetek pályázati anyagát, amelyek gyermekek egészséges testi és lelki fejlődéséért, ezen belül kiemelten a korai fejlesztésre koncentrálva indítanak egy éven belül lezáruló projekteket. A CIB Alapítvány „Tenni tudunk" néven indított, új, pályázati rendszerének megfelelő anyagokat háromfős, független bíráló bizottság fogja egységes értékelési rendszer alapján pontozni. A legtöbb pontot elért 10 pályázó között a kuratórium dönt a támogatás odaítéléséről még ez évben. A CIB Alapítvány bízik abban, hogy a pályázók között olyan is lesz, akivel hosszabb távú, stratégiai partnerséget tud kialakítani.

„Tenni tudunk" néven, új pályázati rendszert vezetett be a 2005 óta működő CIB Alapítvány. Az új szisztémának köszönhetően mind a beadás, mind az értékelés szempontrendszere egységessé, könnyen átláthatóvá válik. Új elem az értékelésben a háromtagú, külső szakértőkből álló ún. előbíráló bizottság felállítása, akik a pályázati anyagok értékelését megadott szempontok szerinti pontozással fogják végezni.

A független és egységes elbírálást garantáló, új pályázati rendszert a CIB Alapítvány mindhárom kiemelt támogatási területén használni fogja. A tágabb értelemben vett gyermekegészségügyön, gyermekvédelmen túl - amelybe minden olyan tevékenység beleértendő, amely a gyermekek egészséges testi és személyiségfejlődését segíti elő -, kiemelt figyelmet fordít a valamilyen szempontból társadalmilag hátrányos helyzetben lévők integrálását célzó projektekre, valamint a kulturális örökségvédelemre. Ez utóbbi két területen idén télen illetve 2011 tavaszán várható a pályázati kiírás.

Szeptember 30-ától az első témában, a gyermek-egészségvédelemmel, korai fejlesztéssel kapcsolatban várja a CIB Alapítvány az egy év alatt megvalósítható projektek pályázati anyagát már az új rendszer szerint. A támogatás odaítéléséről még ez év végéig döntés születik. A pályázati kiírást a CIB Alapítvány honlapján olvashatják az érdeklődők. A pályázatok beadási határideje: 2010. november 5., péntek. 

A CIB Alapítványnak célja az is, hogy a pályázók közül - akár többel is - a későbbiekben hosszú távú stratégiai partnerséget alakítson ki. Jelenleg a Bátor Táborral és a freskófaluként ismert kis településsel, Bódvalenkével van több évre visszanyúló kapcsolata az Alapítványnak. A CIB Alapítvány az elmúlt 5 év alatt közel 100 projekthez összesen 238 millió Ft támogatást nyújtott.  

Véleményvezér

18 millió forintba kerülő önkéntes munkát talált Hadházy Ákos

18 millió forintba kerülő önkéntes munkát talált Hadházy Ákos 

Önkéntes munka, aminek kapcsán azért a tűzhöz közeliek el tudnak hozni majd 20 millió forintot.
Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk

Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk 

2024 első negyedéve siralmas a magyarországi kockázati befektetések területén.
52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb

52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb 

Gyönyörű smukkokal domborítanak a szép hölgyek.
Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában 

Van alapja bőven a pedagógusok elégedetlenségének.
Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo