Rengeteg időt visszakaphatunk az online vásárlással

2018. december 03. hétfő - 15:02 / piacesprofit.hu
  •    

Akár öt órát is megspórolhatunk a vásárlásnál, ha online rendelünk és házhozszállítást kérünk.

A CIB javasolja például: ahelyett, hogy az élelmiszerbolt pultjai között kóborolva szembesülnénk azzal, hogy pont kifogytak a család kedvenc szaloncukrából, vagy nincs elég mézeskalács fűszerkeverék, bátran vegyük igénybe az országos üzletláncok online bevásárlás opcióját.

karacsony_dobozok_iksz

Kép: IKSZ

A legjobb karácsonyi menük titkai

A digitalizáció abban is a kezünkre játszik, hogy tökéletes és mindenki számára élvezhető ebédekkel és vacsorákkal tehessünk szeretteink kedvére. Az Androidos eszközökre elérhető receptkereső alkalmazás segítségével a legnépszerűbb hazai oldalakon található receptek között böngészhetünk, és megtalálhatjuk a tökéletes karácsonyi fogásokat, sőt meg is oszthatjuk másokkal kedvenc ünnepi receptjeinket.

A CIB kutatás résztvevőinek 38%-a interneten keresztül foglal koncert- vagy színházjegyeket, a

Tényleg csak az ár érdekli a magyar vásárlókat?
Az emberek szeretik azt állítani magukról, hogy tudatosan vásárolnak és odafigyelnek arra, mi kerül a kosarukba. A tudatosság azonban mindenkinél mást jelent és sokszor úgy tűnik, a szó mögött nincs valódi tartalom – állítja egy felmérés.

megkérdezettek negyede szerint ezzel a digitális megoldással több mint évi öt órát spórolnak meg.

A karácsonyi ünneplés elengedhetetlen része a távoli hozzátartozók, nagymamák meglátogatása, azaz a nagy bejglitúra. Mivel minden család úton van karácsony másod- és harmadnapján, sajnos gyakran kerülhetünk dugóba, ami a vendéglátóinknak is kellemetlen órákat okozhat.

A felmérés szerint a megkérdezettek 57%-a használ valamilyen útvonaltervező alkalmazást, és nemcsak azért, hogy odataláljon az aktuális célállomásra: 73%-uk érzi úgy, hogy jelentős időt spórolhat használatukkal.

Tervezd meg előre a kiadásokat!

Amellett, hogy az ajándékokról és a karácsonyi menüről gondoskodunk, nem szabad elfeledkeznünk a „szokásos” kiadásokról sem. A számlák, fenntartási költségek, lakbér sajnos nem tűnik el a karácsony alkalmával, így, hogy ne költekezzünk túl, a rezsit is kalkuláljuk bele az év végi büdzsébe.

Digitális megoldással nagyban felgyorsíthatjuk az ügyintézést. Például búcsút mondhatunk a sorban állásnak és a hagyományos számlabefizetésnek, hiszen a csekkbeolvasó segítségével pillanatok alatt rendezhetjük kiadásainkat, és a karácsonyi készülődésre koncentrálhatunk.