Remekül sikerült az első kecskeméti menedzser tenisz verseny

2013. május 17. péntek - 11:10 / piacesprofit.hu
  •    

Idén 10 regionális állomásból és budapesti döntőből álló IX. Manager Open , a 2013.évi Országos Menedzser Teniszbajnokság második versenyének Kecskemét volt a házigazdája. Az utóbbi időben rohamos fejlődésnek indult gyönyörű alföldi város , amely ezt elsősorban az odatelepült Mercedes autógyárnak köszönheti első ízben rendezett menedzser bajnokságot. A napfényes reggeli időben sorra érkeztek az Ujhidy Tenisz Klub szépen karban tartott pályáira a játékosok , köztük 3 fővárosi pár is ,akik száma végül messze felül múlta a várakozásokat.

A megnyitón Hámori Tamás, a Bajnokság versenyigazgatója elmondta az idénynyitó győri regionális torna ismét nagy sikert aratott. Külön köszöntötte Balogh Leventét, a Szentkirályi Ásványvíz Kft tulajdonos ügyvezetőjét, a verseny védnökét valamint Thomas Fischert, a Corinthia Szálló igazgatóját, akik maguk is az indulók között voltak. Egyúttal köszönetet mondott a verseny támogatóinak, a Synergon Nyrt – nak, a Földgázszállító Rt-nek, a KPMG -nek, az Autó-Licit Kft-nek, a Béres Rt-nek, a helyi Polgármesteri Hivatalnak továbbá a média partnereknek, azaz a Figyelőnek és a Piac & Profit üzleti magazinnak. Ezt követően Újhidy Zoltán klubigazgató ismertette a sorsolás eredményét és a játékrendet. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Mák Kornél, Kecskemét ifjúsági ,sport, kulturális és oktatási ügyekkel foglalkozó alpolgármestere.

A két rövidített játszmából álló összecsapások során először csoportokban és körmérközés formájában mérkőztek meg az egyes párok majd a legjobb 8 kettős már kieséses formában folytatta a küzdelmet. A kiesettek pedig a vigasz táblán játszhattak tovább. A küzdelmes mérkőzések mellett jutott idő a helyi Gule Étterem finom pizzáinak az elfogyasztására is. A versenyen, többek között, a kecskeméti gazdasági élet olyan ismert vállalatainak vezető képviselői vettek részt, mint az EDF DÉMÁSZ, az Aegon , a COOP Start, a Vodafone, a Biocont Magyarország Rt, a Mindsystem Consulting és az Estetic Architect. A szervezők örömére egy német párossal képviseltette magát a Mercedes Benz autógyár is.

A végső győzelmet az Orosz Béla – Tóth Jenő páros szerezte meg az esélyesebb Balogh Csaba – Szabados Tamás kettős ellen. Az eredmény 5 : 3 , 4 : 1 volt. A két harmadik helyezett  páros, a Károlyi Tibor – Oroszi János  valamint a Bulyovcsity Róbert – Malagurszki Gule szintén  elégedett volt , hiszen ők ugyancsak jogot szereztek az október 5–i budapesti országos döntőn való részvételre. Mivel az első helyezett pár résztvevői itt is 5- 5 , a másodiké 3- 3  míg a két harmadik pár tagjai 1-1 pontot szereztek , az országos pontversenyben a mostani győztes továbbá a győri verseny első helyezettje, a Birtha Gábor – Somogyi Zsolt áll az első helyen egyaránt 5-5 ponttal.

A vigaszverseny döntőjében szintén a helyiek, az ÉDÁSZ páros  Keller József – Kása Zoltán diadalmaskodott a Horváth Zsolt – Vágó Áron pár ellen. A harmadik helyen a Mercedes páros, Patrick Rainer – Michael Kniesel  továbbá a legeredményesebb pesti pár, a Zaymus Vince / Budapesti Közvilágitási Kft / és Dániel Károly végzett.

A késő délutáni órákra tolódott ünnepélyes díjkiosztón a győztes párosnak és a helyezetteknek a kupát illetve az érmeket valamint a támogatók ajándékait köztük a Coop Start felajánlását is, Pintér Balázs a Menedzser Alapítvány vezetője , aki maga is elindult a viadalon, Thomas Fischer , Balogh Levente  továbbá Hámori Tamás adta át. A versenyt, a szervezők meghívására, megtekintette a város máig legnevesebb tenisz edzője ma is aktív 78 éves Poczonyi Imre, akinek a vezetésével a klub férfi csapatát a 70-es években az NB I-ben szerepelt, az akkori csapat él játékosa Tóth Mihály, aki az országos ranglistán az első 15-be jutott és a klub egyik legtehetségesebb fiatalja, a 14 éves Árva Ádám.